DUURZAME MODE BIJ P&C

Onze planeet moet beschermd worden. Dat betekent: we moeten aandacht besteden aan ons milieu. Deze verantwoordelijkheid stelt de modebranche voor talrijke uitdagingen, die wij bij P&C zeer serieus nemen. Het ligt bij ons om de berscherming van het milieu, het streven naar sociale gerechtigheid en een respectvolle omgang met grondstoffen te bevorderen. Daarom doen we iedere dag ons best een bewust koopgedrag te ondersteunen.

Onze keuze aan merken en collecties met een duurzaam oogmerk blijft groeien. Wij hechten veel waarde eraan om alleen producten aan te bieden die aan de hand van belangrijke standaards gefabriceerd zijn. Bijzondere focus ligt op duurzame vezels, duurzame producten en grondstofsparende processen. Wij streven ernaar alleen labels aan te bieden die, die extra stap nemen en het concept van duurzaamheid naleven en zich voor sustainable fashion.

Wij geloven dat iedere stap belangrijk is. Daarom werken we constant aan ideeën en oplossingen die aan onze doelstelling bijdragen. Ontdek meer over de duurzame merken en collecties en hun spannende verhalen.

DUURZAME VEZELS

Om onze aarde te beschermen zetten steeds meer van onze leveranciers in op duurzame vezels. Het label ARMEDANGELS is zich van hun verantwoordelijkheid bewust en zet in zijn collecties in op TENCEL, Lyocell en modale vezels. De op cellulose gebaseerde vezels worden uit houtpulp van bomen uit duurzame bosbouw gemaakt – en natuurlijk in een milieuvriendelijk productieproces. Viel van de producten van Marc O’Polo zijn OCS (Organic Content Standard) gecertificeerd. Die bestaan voor 95-100% duurzame natuurvezels uit gecontroleerde biologische landbouw – totaal zonder kunstmatige pesticiden of kunstmest en zonder genetisch gemodificeerde zaden.

DUURZAME PRODUCTEN SHOPPEN ›

DUURZAME PRODUCTIE

Wij werken intensief samen met labels die constant erover nadenken hoe het hele productie proces van hun collectie nog duurzamer gemaakt kan worden. Een pionier hier is bijvoorbeeld het merk Ecoalf. Van oude plasticflessen, visnetten, koffie- en katoenresten tot gebruikte autobanden – het label recycled het allemaal en uit deze RECYCLED FABRICS komt nieuwe stijlvolle en duurzame fashion voort. Alle producten dragen het GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat, wat inhoud dat naar strenge ecologische en sociale richtlijnen geproduceert wordt.

GRONDSTOFSPARENDE PRODUCTIE

Juist in het produceren van textiel is grondstofsparend gedragen een thema van groot belang. Gelukkig leggen steeds meer merken nadruk op milieuvriendelijke en duurzame processen die zuinig met met natuurlijke grondstoffen omgaan. Levi’s bijvoorbeeld gebruikt voor meer dan 50% van hun jeans styles innovatieve Water<Less® technologie, waardoor minder water in het verwerkingsproces nodig is. Verder: ook 20 marktleiders heeft het label zijn watersparende methodes voorgesteld – samen wordt het meeste bereikt.

DUURZAME PRODUCTEN SHOPPEN ›