WE CARE TOGETHER

Wij zijn de grootste multimerkhandelaar van Europa, met een traditie van meer dan 120 jaar. Onze verantwoordelijkheid in de samenleving is om de juiste keuzes te maken op economisch, ecologisch en sociaal gebied. Duurzaamheid is voor ons van groot belang, daarom integreren we dit leidmotief in alle sectoren van het bedrijf. Samen willen we een bijdrage leveren aan een verantwoorde textielindustrie. Daarom willen we iedereen – onze medewerkers, onze partners en onze klanten – meenemen op onze duurzaamheidsreis en informeren over onze doelstellingen en maatregelen.

ONTDEK NU ALLE DUURZAME PRODUCTEN ›

DUURZAME KLEDING

Transparantie is de sleutel tot meer duurzaamheid. Om onze klanten te helpen bij het kiezen van duurzame producten, hebben we een strenge certificaatstandaard ontwikkeld. Aan de hand van geselecteerde keurmerken bepalen we de duurzame producten van onze externe en exclusieve merken. Elk duurzaam kledingstuk moet ten minste voldoen aan de eisen van een keurmerk. Daarbij maken we onderscheid tussen de categorieën organisch, gerecycled en responsible en onderscheiden we de overeenkomstige artikelen met ons ‘we care together’-label.

ONTDEK NU DE DUURZAAMHEIDSCAMPAGNE

 

RECYCLED

Samen met onze klanten willen we de productie van afval voorkomen en hergebruik bevorderen, dus hebben we de duurzaamheidscategorie 'Recycled' in het leven geroepen. Voor producten met dit symbool zijn materialen gebruikt die in het kader van een circulaire aanpak een tweede leven hebben gekregen. Van gerecycled katoen tot de PET-fles: de herbruikbaarheid staat centraal om natuurlijke hulpbronnen te sparen.

ONTDEK NU ›
 

ORGANIC

De teelt van grondstoffen is een belangrijk aspect van duurzame producten. De materialen van de producten met dit symbool zijn gedeeltelijk biologisch geteeld, zonder milieubelastende bestrijdingsmiddelen. Duurzame en verantwoorde materialen zoals biologisch katoen verminderen de schadelijke invloed op het milieu al bij de teelt.

 

RESPONSIBLE

De aandacht voor mens, dier en natuur is een belangrijk onderdeel van duurzaamheid en is cruciaal voor het keurmerk van onze 'responsible' producten. Het gebruik van alternatieve vezels en behoedzame materiaalwinning beschermen het welzijn van dieren. Bovendien besteden gecertificeerde bedrijven veel aandacht aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden op de productielocaties en aan de bescherming van mensen tegen uitbuiting, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan een eerlijk salaris.

ONTDEK NU ›

ZORGVULDIG GETEST

Het inkoopbeleid van Peek & Cloppenburg is onderhevig aan buitengewoon hoge eisen die aanzienlijk verder gaan dan wettelijke eisen, en zorgvuldige controles. Elke leverancier moet voorafgaand aan onze samenwerking contractueel garanderen dat hij alleen goederen levert die niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Artikelen van onze exclusieve merken worden bovendien voor levering in speciaal aangewezen laboratoria getest op bepaalde schadelijke stoffen. Daarnaast worden artikelen op basis van de strenge criteria van de ecotex-norm 100 regelmatig steekproefsgewijs getest.

PAPIER IN PLAATS VAN PLASTIC – IN ONZE ONLINE WINKELS

Ook bij online verzending maken we gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen. Zowel onze enveloppen als de dozen zijn voor 100% gemaakt van recyclebaar materiaal. Het gebruikte papier is bovendien FSC-gecertificeerd en afkomstig uit verantwoorde bosbouw. De CO2-uitstoot die bij de productie ontstaat, berekenen we en compenseren we door geselecteerde klimaatprojecten te ondersteunen. Door deze betrokkenheid wordt een bosgebied in het Braziliaanse Amazonegebied tegen ontbossing beschermd en duurzaam beheerd. De draaggrepen van de grote verzenddozen zijn gemaakt van bio-kunststof, dat is gemaakt op basis van hernieuwbare planten. Daarnaast komen alle bestellingen uit onze online shop door programma's zoals DHL GOGREEN of vergelijkbare programma's klimaatneutraal bij je aan. De extra kosten nemen wij voor onze rekening, geheel naar het motto "We care together".