DUURZAME MERKEN
BIJ P&C*

Wij nemen de verantwoordelijkheid voor onze planeet en voor ons milieu zeer serieus. Daarom werken wij steeds vaker samen met labels die het thema Duurzaamheid op heel verschillende manieren omarmen. Door het naleven van vrijwillig gestelde normen en maatstaven laten ze zien dat sustainable fashion absoluut realiseerbaar en een stap in de juiste richting is. Sterker nog: ze bewijzen dat duurzaamheid en mode perfect met elkaar kunnen samengaan.

ARMEDANGELS

Armedangels loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en zet zich compromisloos in voor een milieuvriendelijke én sociale modemarkt. Het label verwerpt het idee van een wegwerpmaatschappij en probeert een toegevoegde waarde te zijn met recycling als uitgangspunt. Hun productieproces kent dan ook geen 'niet-recycleerbaar afval'.

"WE MAKE
             FASHION
      ECO & FAIR."

In de samenwerking met haar partners hecht het label er bijzonder veel belang aan dat gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen en dat deze worden verwerkt zonder pesticiden en schadelijke chemicaliën. Daarnaast zet het label zich in voor eerlijke werkomstandigheden en betaling. Ze streven dan ook een nobel doel na: Armedangels wil het eerlijkste modelabel ter wereld zijn.

Onafhankelijke organisaties zoals de Fair Wear Foundation en Fairtrade bevestigen de duurzaamheid van dit concept. Armedangels is ook GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard) en 90% van al hun producten worden door dierenbeschermingsorganisatie PETA beschouwd als 'approved vegan'.

ARMEDANGELS ONTDEKKEN › MEER DUURZAME PRODUCTEN ONTDEKKEN ›

WODEN

"FASHION WITH A GREEN FOOTPRINT."

WODEN is geïnspireerd door de natuur. We werken op basis van een meer bewuste houding ten opzichte van materiaalkeuze en productie. WODEN zet zich in om de natuur te beschermen en te behouden zoals we haar kennen. Voor jou betekent dat we synthetische materialen zo veel mogelijk proberen te vermijden. In plaats daarvan gebruiken we echt leer, suède, milieuvriendelijke kurkzolen aan de binnenzijde van de schoenen en buitenzolen die uit minimaal 10% gerecycled rubber bestaan.

De noordse oorsprong van WODEN, Scandinavië, ligt ons na aan het hart. In dit verband willen we op innovatieve wijze nieuwe noordse materialen en technologieën in de productie betrekken. Tegelijkertijd werken we zo duurzaam mogelijk.

WODEN ONTDEKKEN › MEER DUURZAME PRODUCTEN ONTDEKKEN ›

ECOALF

Van plastic flessen uit de wereldzeeën en visnetten, koffiedik en katoen tot gebruikte autobanden. Dit alles wordt door het label Ecoalf gerecycled en vervolgens maakt het hiervan op een duurzame manier moderne modecollecties.

"BECAUSE THERE IS
NO PLANET B."

Er wordt precies daar geproduceerd waar het afval vandaan komt – zo wordt onnodige CO2-uitstoot door lange transportafstanden namelijk voorkomen. Labeloprichter en sustainable fashion-pionier Javier Goyeneche heeft met zijn project "Upcycling the oceans" al honderdduizenden ton plastic afval uit de zee gevist. Geen wonder dat Ecoalf al tal van design-, duurzaamheids- en innovatieawards heeft gewonnen. Het is bijvoorbeeld het enige modelabel in Spanje dat de BCorp-certificering heeft ontvangen. Niet in de laatste plaats hierdoor en ook door het feit dat ECOALF van al zijn toeleveranciers en producenten verlangt dat ze over het GRS-certificaat (GRS = Global Recycle Standard) beschikken, zijn volledige transparantie en duurzaamheid in de gehele toeleveringsketen gegarandeerd - van het afval tot het eindproduct.

ECOALF ONTDEKKEN › MEER DUURZAME PRODUCTEN ONTDEKKEN ›

SAVE THE DUCK

Het label Save the Duck focuste zich aanvankelijk vooral op het welzijn van dieren, maar zet zich inmiddels ook sterk in voor de milieubescherming en het schoonmaken van de oceanen.

"WE RESPECT
ANIMALS"

Het label Save the Duck focuste zich aanvankelijk vooral op het welzijn van dieren, maar zet zich inmiddels ook sterk in voor de milieubescherming en het schoonmaken van de oceanen. Alle artikelen van dit label zijn absoluut vegan – de jacks van Save the Duck zijn niet met dons, maar met PLUMTECH gevuld. Dit vulmateriaal heeft de positieve, karakteristieke eigenschappen van ganzendons, maar is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Voor andere materialen wordt gebruikgemaakt van gerecyclede plastic flessen en visnetten.

Het label heeft daarom al talloze certificaten en onderscheidingen ontvangen: Save the Duck heeft niet alleen de BLUESIGN-, OEKO-TEX- en GRS-certificering (GRS = Global Recycle Standard) ontvangen, maar bijvoorbeeld ook de VEGAN FASHION AWARD Duitsland en de prijs "Innovator for Animals" gewonnen. Het label verlangt ook van zijn leveranciers de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid, hulpbronnenefficiëntie en de bescherming van werknemers.

SAVE THE DUCK ONTDEKKEN › MEER DUURZAME PRODUCTEN ONTDEKKEN ›