Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag! Op deze dag gaat het vooral om het vieren van vrouwen en hun prestaties om zo een signaal tegen discriminatie af te geven. We hebben met vijf sterke vrouwen gesproken, die ons hun inspirerende verhalen hebben verteld. Hun gezamenlijke boodschap: niets is onmogelijk! Om deze boodschap de wereld in te helpen, hebben we exclusief met Jake*s een T-shirt ontworpen, dat vanaf 2 maart in onze P&C*-filialen en online verkrijgbaar is. Voor elk verkocht exemplaar doneert P&C* € 5,- aan de organisatie Women for Peace Western Cape, die zich met een groot aantal initiatieven en workshops inzet voor vrouwen en kinderen in Kaapstad.

ALLE LOOKS VAN DEZE PAGINA SHOPPEN ›

CAROLINE LOSSBERG

MODEL, BERLIJN/NEW YORKK

Caroline werd al op 14-jarige leeftijd ontdekt als model toen haar oudere zus haar meenam naar een casting. In het begin schaamde ze zich haast een beetje om te zeggen wat voor werk ze deed vanwege de vele clichés die eraan kleefden en sprak ze er bagatelliserend over. Tegenwoordig staat ze achter haar werk en vindt ze het geweldig. Afgezien van het feit dat model zijn een van de weinige beroepen is waarin vrouwen beter verdienen dan mannen, vindt ze het ook enorm leuk.

Ik wens voor vrouwen in
de toekomst meer samenzijn.

ADEOLA ARIYO

MODEL & VROUWENACTIVISTE, KAAPSTAD

Adeola, die in Nigeria werd geboren en in Engeland opgroeide, woont momenteel in Kaapstad, waar ze als model werkt. Hoewel ze van haar werk houdt, gaat het voor haar gepaard met ups en downs. Als vrouw moet je heel veel discipline en zelfbewustzijn hebben om te voorkomen dat anderen misbruik van je maken, vindt ze.

Ik geloof dat ik alles kan doen en bereiken.

LUISA VOSSEBRECHER

SOCIAL MEDIA MANAGER, DÜSSELDORF

Onze medewerker Luisa omschrijft zichzelf als open, eerlijk, humoristisch en zeer optimistisch. Want waarom zou iets niet lukken?! Ze werd altijd al geïnspireerd door mode en uiterlijk in de loop van haar studie stond voor haar vast dat ze ook beroepsmatig de modebranche in wilde. Haar succesrecept? Zeggen wat je denkt en erin geloven dat je alles aankunt!

Natuurlijk denk ik dat ik alles aankan.
Waarom ook niet?

JANA RIVA

ACTRICE & INFLUENCER, KEULEN

Jana verhuisde op 3-jarige leeftijd van Kazachstan naar Duitsland en wilde altijd al verhalen vertellen. In verschillende rollen kruipen was haar passie, daarom speelde ze als kind al toneel. Toen ze na haar acteeropleiding niet meteen een grote hoofdrol kreeg aangeboden, nam ze het heft in eigen hand. Sindsdien gebruikt ze Instagram als 'eigen tv-zender'. Jana omschrijft zichzelf als wilskrachtig, creatief, romantisch en ambitieus.

Kracht betekent voor mij
dat je in jezelf gelooft.

SINDISO KHUMALO

MODEONTWERPSTER, KAAPSTAD

Ze sprak al voor de Verenigde Naties over duurzaamheid in de mode-industrie en presenteerde haar werk op de Milan Fashion Week en in het Smithsonian Museum of African Art in Washington. Wereldwijd gerenommeerde magazines zoals Vogue en Elle publiceren haar ontwerpen: Sindiso woont in Kaapstad en is succesvol modeontwerpster.

Ik wens dat vrouwen in de toekomst
dezelfde kansen krijgen.

ALLE LOOKS SHOPPEN ›