Kasjmier wassen en mooi houden

 

ZO VERZORG JE KASJMIER

Kasjmier is een materiaal dat weliswaar niet vaak verzorging heeft, maar als het moet gebeuren, luistert het heel nauw. Wij beantwoorden alle vragen rondom de reiniging, verzorging en opslag van kasjmier. Zodat je favorieten je lang warm kunnen houden.


Onderhoudscyclus

Wat zijn de basisprincipes van het reinigen van kasjmier?

Aangezien kasjmier niet snel gaat ruiken of vuil oppakt, kun je het wassen beperken tot iedere vierde keer dat je het kledingstuk draagt. Wassen in de wasmachine dient te gebeuren met een wolwasmiddel of een hoogwaardige shampoo. Gebruik het liefst een koud wasprogramma of een wolwasprogramma met een laag toerental. Was de kleding binnenstebuiten en met een klein aantal andere kledingstukken.

GEHEIME TIP: Om de krachten binnen de wasmachine op te vangen, kun je een handdoek bij in de trommel stoppen.


Pullovers van kasjmier wassen – alle tips samengevoegd:

  • Pullovers van kasjmier moeten na iedere vierde keer dragen worden gewassen.
  • Gebruik een koud wasprogramma of een wolwasprogramma met een laag toerental
  • Gebruik een vloeibaar wolwasmiddel of een hoogwaardige shampoo
  • Stop ook een handdoek of andere kledingstukken in de trommel
  • Was kasjmieren kleding niet met de hand
  • Voeg geen wasverzachter toe


Welke fouten moeten worden voorkomen?

Kasjmier in het algemeen, maar vooral zware knitwear, mag niet met de hand worden gewassen. Het waterbad en het daaropvolgende uitwringen kunnen het materiaal beschadigen. Ook chemische reinigingsmiddelen en wasverzachter mogen niet in aanraking komen met artikelen van kasjmier.

 

Wat doe je er als er een vlek in je kasjmieren pullover zit?

Vuiligheid op kasjmieren kledingstukken is vervelend, maar geen reden tot paniek. Als je kledingstuk vies is, doe je een extra dosis shampoo op de vlek. Daarna ga je verder met onze algemene reinigingsvoorschriften.


NIET: laten inwerken en schoonborstelen.
Dit leidt tot vervilting van het kasjmier.

Op de juiste manier drogen

Hoe wordt kasjmier voorzichtig gedroogd?

Kledingstukken van kasjmier laat je het beste liggend op een absorberende ondergrond drogen. Veeg daarvoor het kledingstuk voorzichtig in model en maak het glad. Tijdens het droogproces kun je het kledingstuk tussendoor omdraaien. In de droger heeft kasjmier daarentegen niets te zoeken. Als je toch nog graag even het strijkijzer wilt gebruiken, hou het dan alleen boven het kledingstuk.


Wat kun je doen tegen pilling?

Aangezien kasjmier bestaat uit echt haar, is het pilling-effect (het ontstaan van bolletjes) natuurlijk en nauwelijks te voorkomen. Wij raden een speciale kasjmierkam aan om het bovenste laagje voorzichtig weg te halen. Als je een scheerapparaat gebruikt om pilling te verwijderen, loop je het risico dat er ladders in het kledingstuk komen.Hoe kun je kasjmier het beste bewaren?

Berg kasjmieren kledingstukken altijd liggend (dus niet hangend) op in de kledingkast zodat ze hun vorm behouden.


Om motten tegen te gaan, luidt het devies:

1. Zorg voor duisternis door de kast zo weinig mogelijk open te laten staan

2. Lucht de kast regelmatig en veeg hem regelmatig schoon

3. Hang een geurzakje met lavendel in de kast

KWALITEIT –
ZO ONTSTAAT HET GEVOEL VAN KASJMIER

We kennen en waarderen kasjmier in de vorm van pullovers, sjalen en mutsen, maar ook als materiaal voor jurken en rokken. Het materiaal is lekker zacht — ideaal om ons tegen de winterse kou te wapenen en te zorgen voor een heerlijk knus gevoel in de donkere maanden. Maar waar komt de zachte wol vandaan, en hoe komt het dat het materiaal zo lekker aanvoelt?


NU INFORMEREN >
Kwaliteit

KASJMIERMERKEN