CONVERSE

Converse: maak een stoere indruk

Een merk schoenen wat al bijna 100 jaar bestaat en wat nog steeds hip en trendy is, dan kan je het maar over 1 merk hebben en dat is het merk Converse. Converse is het merk van de iconische sneakers. De allereerste Converse All Stars werden in 1917 voor het eerst op de markt gebracht, speciaal voor de basketballers. Dat liep nog geen geen storm totdat de basketbalspeler Chuck Taylor het tot zijn favoriete schoenen aanduidde. Hierdoor kreeg de sneakers toch hun vliegende start en steeds meer mensen ontdekten deze gympen. De verkoop bleef stijgen en Chuck verbond zichzelf als sponsor aan het merk. Ook werd er een embleem op de sneakers aangebracht met Chuck's naam erin, zo ontstond de Converse Chuck Taylor. En de populariteit bleef stijgen, tegenwoordig worden er meer dan 750 miljoen paren verkocht wereldwijd.

Converse All Stars: de klassieker

De sneakers worden door breed publiek gedragen, mannen of vrouwen, van kinderen, tieners tot volwassenen: bijna iedereen heeft wel een paar Converse sneakers in de kast staan. Waar ze in de jaren vijftig veel werden gedragen door de rock abilities, in de jaren zeventig door de punkers en begin jaren 90 door de skaters, worden ze nu vrijwel door elke groep gedragen en blijven de schoenen hip en happening. En dat is bijzonder, want deze schoenen doorstaan elke trend en blijven altijd gewild. De wrap around strip op de schoenen en het logo met sterren maakt dat deze sneakers zo iconisch. De rubberen zolen zorgen voor goede grip aan de voeten en het canvas materiaal zorgt voor een goede pasvorm waardoor de schoenen stevig blijven zitten. Of je nu naar je werk gaat, naar een feestje of gewoon thuis bent; de Converse All Stars passen overal bij. 

Witte en zwarte Converse: jouw schoen zit er zeker tussen

Typische basketbal schoenen zijn de Converse sneakers al lang niet meer. Van hoge tot lage modellen, van witte Converse tot roze en leren modellen; de schoenen zijn in talloze uitvoeringen verkrijgbaar. Toch blijven de witte Converse en zwarte Converse uitvoeringen nog steeds het meest populair. Waarschijnlijk omdat deze kleuren met elk outfit kunnen worden gecombineerd. Maar ook donkerblauwe, grijze of de Converse All Stars in pastelkleuren vinden gretig aftrek. Je kunt namelijk niet alleen witte en zwarte Converse overal mee combineren, maar de sneakers staan leuk onder bijna elk outfit. Ze staan leuk onder een skinny jeans, stoer onder een jurkje of rokje en schattig onder een culotte of ander broek. Mannen kunnen ze combineren met een stoer spijkerbroek, korte broek of onder een pak. 

Converse kopen

De All Stars sneakers zijn er voor iedereen, het is een unisex model schoen die zowel door mannen als door vrouwen kunnen worden gedragen. Het meeste modellen sneakers worden gemaakt van canvas maar er zijn ook varianten in leer, spijkerstof of suède.  Ga jij Converse kopen? Dan weet je zeker dat je over een aantal jaar nog steeds met deze schoenen voor de dag kan kopen, want de schoenen blijven trendy en hip!

Sorteer op: