Kasjmier trui

Alle weetjes over kasjmier

Zo ontstaat dat heerlijke gevoel van kasjmier

We kennen en waarderen kasjmier in de vorm van truien, sjaals en mutsen, maar ook als materiaal voor jurken en rokken. Kasjmier is lekker zacht — ideaal om ons tegen de winterse kou te wapenen en te zorgen voor een heerlijk knus gevoel in de donkere maanden. Maar waar komt de zachte wol vandaan, en hoe komt het dat het materiaal zo lekker aanvoelt?

Het belangrijkste in één oogopslag

  • Kasjmier is afkomstig van de kasjmiergeit
  • Kasjmier heeft tal van fijne eigenschappen. Zo zijn kasjmiergarens o.a. vuilafstotend, warm en zacht
  • Kasjmier heeft niet veel verzorging nodig. Maar qua onderhoud moet je wel precies te werk gaan
Kasjmier wol

De oorsprong van kasjmier wol

De kasjmiervezels, waarvan de heerlijk zachte wol wordt gesponnen, zijn een schaarse grondstof. Ze worden gewonnen uit het onderhaar van kasjmiergeiten, die hun naam danken aan de regio Kasjmier in Zuid-Azië. Voor het verzamelen van de populaire wol worden de kasjmiergeiten één keer per jaar geborsteld — met een opbrengst van slechts ongeveer 200 gram haar per dier.

De eigenschappen van kasjmiervezels

Kasjmierwol behoort tot de edele wolsoorten en heeft talrijke luxueuze eigenschappen: het materiaal is warm, waterafstotend en flexibel. Strijken is meestal niet nodig. Het materiaal is vuilafstotend, neemt nauwelijks geurtjes op en is scheurbestendig. Kasjmier is verder superzacht en kriebelt niet. Dat hebben we te danken aan de opbouw van de vezel. Kasjmiervezels zijn ontzettend fijn.

Kasjmier truien

Hoogwaardige verwerking van kasjmier

Wit, grijs, bruin of zwart — dit zijn de vier natuurlijke kleuren van kasjmierwol. Gelukkig kan de wol tegenwoordig zonder kwaliteitsverlies worden geverfd. Zo kun je tijdens het stylen ook voor kleuraccenten zorgen met een kasjmieren trui of accessoire. Bij de verwerking van de wol wordt onderscheid gemaakt tussen producten van zuiver kasjmier en producten met kasjmier. Artikelen uit de laatstgenoemde groep moeten minimaal 14,5 procent kasjmier bevatten.

Of het nu gaat om zuiver kasjmier of een mix van diverse materialen — wij zijn van mening dat kasjmieren items moeten zorgen voor tijdloze looks waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Daarom moeten kasjmieren artikelen die bij Peek & Cloppenburg verkrijgbaar zijn, aan hoge standaarden voldoen. Bij alle kasjmieren looks die je bij ons shopt, kun je er zeker van zijn dat de kasjmiervezels voor de verwerking geproduceerd en gewassen worden door een gecertificeerd bedrijf. Bovendien controleert ons inkoopbureau regelmatig de betrouwbaarheid en kwaliteit tijdens de productie van onze kasjmieren artikelen. Zo kun je lang genieten van onze kasjmieren looks.

Kasjmier onderhoud

Zo onderhoud je kasjmier

Kasjmier is een materiaal dat weliswaar niet vaak verzorging heeft, maar als het moet gebeuren, luistert het heel nauw. Wij beantwoorden alle vragen rondom de reiniging, verzorging en opslag van kasjmier. Zodat je favorieten je lang warm kunnen houden.