WE CARE TOGETHER

Wij zijn de grootste multimerkhandelaar van Europa, met een traditie van meer dan 120 jaar. Onze verantwoordelijkheid in de samenleving is om de juiste keuzes te maken op economisch, ecologisch en sociaal gebied. Duurzaamheid is voor ons van groot belang, daarom integreren we dit thema in alle sectoren van het bedrijf. Samen willen we een bijdrage leveren aan een verantwoorde textielindustrie. Daarom willen we iedereen – onze medewerkers, onze partners en onze klanten – meenemen op onze duurzaamheidsreis en informeren over onze doelstellingen en maatregelen.

ONTDEK NU ALLE DUURZAME PRODUCTEN ›

DUURZAME KLEDING

Transparantie is de sleutel tot meer duurzaamheid. Om onze klanten te helpen bij het kiezen van duurzame producten, hebben we een strenge certificaatstandaard ontwikkeld. Aan de hand van geselecteerde keurmerken bepalen we de duurzame producten van onze externe en exclusieve merken. Elk duurzaam kledingstuk moet ten minste voldoen aan de eisen van een keurmerk. Daarbij maken we onderscheid tussen de categorieën organic, recycled en responsible en voorzien we de overeenkomstige artikelen met ons ‘we care together’-label.

 

RECYCLED

Een van de belangrijkste duurzaamheidsprincipes is het terugdringen van het gebruik van hulpbronnen, bijvoorbeeld door hergebruik van materialen. Producten die zijn gemarkeerd met ons symbool 'recycled' zijn ten minste deels gemaakt van materialen die in het kader van circulaire aanpak een tweede leven hebben gekregen. Van gerecycled katoen tot de PET-fles: het aspect herbruikbaarheid staat centraal om hulpbronnen te sparen.

ONTDEK NU ›
 

ORGANIC

Duurzaamheid begint al bij de teelt van grondstoffen. We markeren producten met het symbool 'organic' wanneer de grondstoffen voor het materiaal ten minste deels biologisch zijn geteeld, er minder water en chemicaliën dan normaal zijn gebruikt of als er sprake is van teelt zonder pesticiden die schadelijk zijn voor het milieu. Duurzamere en verantwoordelijke materialen zoals biologisch katoen, lyocell- of modalvezels verminderen de schadelijke invloed op het milieu.

 

RESPONSIBLE

Duurzaam handelen vereist speciale aandacht voor mens, dier en natuur. Producten die zijn gemarkeerd met het symbool 'responsible' zijn daarom om tal van aspecten duurzamer. Sommige fabrikanten richten zich voor de gemarkeerde producten bijvoorbeeld op alternatieve vezels of behoedzame materiaalwinning ter bescherming van het dierenwelzijn. Andere fabrikanten leggen het accent daarentegen sterk op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden bij de productie, de bescherming tegen uitbuiting en een eerlijk salaris. Tegelijkertijd hechten fabrikanten in veel gevallen extra waarde aan de bescherming van de natuur, als basisbeginsel voor de certificering van hun goederen. Alle 'responsible'-producten hebben één ding gemeen, ze zijn een stap in de richting van een duurzamere mode-industrie.

ONTDEK NU ›

ZORGVULDIG GETEST

Het inkoopbeleid van Peek & Cloppenburg is onderworpen aan buitengewoon hoge eisen die veel verder gaan dan wettelijke eisen, en aan zorgvuldige controles. Elke leverancier moet voorafgaand aan onze samenwerking contractueel garanderen dat hij alleen goederen levert die niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Artikelen van onze exclusieve merken worden bovendien voor levering in speciaal aangewezen laboratoria getest op bepaalde schadelijke stoffen. Daarnaast worden artikelen op basis van de strenge criteria van Oeko-Tex Standard 100 regelmatig steekproefsgewijs getest.

PAPIER IN PLAATS VAN PLASTIC – IN ONZE ONLINE WINKELS

Ook bij online verzending maken we gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen. Zowel onze enveloppen als de dozen zijn voor 100% gemaakt van recyclebaar materiaal. Het gebruikte papier is bovendien FSC-gecertificeerd en afkomstig uit verantwoorde bosbouw. De CO2-uitstoot die bij de productie ontstaat, berekenen we en compenseren we door geselecteerde klimaatprojecten te ondersteunen. Door deze betrokkenheid wordt een bosgebied in het Braziliaanse Amazonegebied tegen ontbossing beschermd en duurzaam beheerd. De draaggrepen van de grote verzenddozen zijn gemaakt van bio-kunststof, dat is gemaakt op basis van hernieuwbare planten. Daarnaast komen alle bestellingen uit onze online shop klimaatneutraal bij je aan door onze samenwerking met onder andere DHL GOGREEN. De extra kosten nemen wij voor onze rekening, geheel naar het motto "We care together".