Colour blocking looks
Durf te spelen met kleur

We horen de term steeds vaker. Maar wat is colour blocking nou precies? Colour blocking is een trend in de mode- en interieurwereld die nooit echt zal verdwijnen. Een colour block verwijst naar kleurvlakken. Door te kiezen voor kledingstukken in verschillende kleuren, kun je contrasterende kleurvlakken met elkaar combineren tot één look. Wij laten je zien hoe je op een stijlvolle manier mooie colour blocking looks kunt creëren.

Vrouw in roze broekpak
Vrouw in roze broekpak met groene top en handtas

Colour blocks
Felle contrastkleuren

Twee of meer felle kleuren met elkaar combineren? Dat is colour blocking voor gevorderden. Hoe ga je te werk? Kies minstens twee felle kleuren, die goed bij je kleurtype passen. Denk bijvoorbeeld aan de trendkleur bessenrood en een krachtige groentint. Ga bijvoorbeeld voor een rood of roze broekpak en draag hieronder een shirt in de kleur groen. Rood is een warme kleur, terwijl groen een koude kleur is. Door een warme en koude kleur te combineren tot één look, oogt je outfit automatisch extra spannend. Vind jij deze kleuren te fel en hou je jouw colour blocking look juist liever wat subtieler? Combineer je roze of rode broekpak dan het best met een subtielere kleur. Hou jij meer van een all-over look zonder contrastkleuren? Dan kies je voor een top of shirt in dezelfde kleur als je broekpak.

Shop vergelijkbare look

Vrouw draagt de complementaire kleuren blauw en oranje
Twee vrouwen met colourblocking outfits

De basis voor colour blocking

Wit is een neutrale kleur die perfect geschikt is als basis voor jouw colour blocking looks. Ga bijvoorbeeld voor een witte basic top, een key piece dat elke vrouw waarschijnlijk wel in haar garderobe heeft hangen. Door dit item te combineren met andere effen kledingstukken in contrastkleuren, creëer je automatisch een mooie colour blocking outfit. Wit heeft als voordeel dat het werkelijk met elke andere kleur gecombineerd kan worden. Zo kan een witte top prima op een oranje broek worden gedragen. Maar ook een gele of groene broek is een goede keuze bij een wit topje. Een vest in de kleur koningsblauw past perfect bij het geheel en maakt je look extra eye-catching. Blauw en oranje zijn complementaire kleuren die zorgen voor extra veel contrast. Hierdoor oogt je outfit extra spannend. Geef je colour blocking outfit net dat tikkeltje extra door te kiezen voor de juiste accessoires. Wij zijn fan van een ingetogen vissershoedje en een paar witte sneakers. Durf te kiezen voor nieuwe combinaties en show je outfit tijdens een avondje uit met vrienden.

Shop vergelijkbare look

Vrouw in groene mini dress gecombineerd met roze oversized blazer
Vrouw met pet in colour blocking look

Tips voor de colour blocking trend

Bij de colour blocking trend staan kleuren centraal. Dit kunnen felle kleuren zijn, maar ook gedempte tinten. Maar werkt de colour block look altijd? Of zijn bepaalde kledingstukken minder goed geschikt voor de trend dan andere? Wij geven je als tip om vooral te kiezen voor subtiele pasvormen met rechte lijnen. De kleurvlakken moeten de aandacht kunnen trekken en bovendien goed van elkaar gescheiden blijven. Zo kan een effen mini-jurk met rechte lijnen prima in je contrastrijke look worden geïntegreerd.

Wat vind je bijvoorbeeld van een groene mini dress die gecombineerd wordt met een boxy oversized blazer in roze? Doordat het design van de blazer rechtlijnig is, komt de roze kleur van het jasje extra goed uit. Zo’n mooie colour block outfit maak je helemaal compleet met een paar chunky ankle boots, bijvoorbeeld in een subtiele tint als beige. Ook een bijpassende cap zorgt voor de finishing touch. Accessoires zijn echte essentials die je look tot in de puntjes compleet maken. Zo oogt je outfit nog individueler en creatiever.

Shop vergelijkbare look

Gehurkte vrouw met trendy kleurencombinatie roze en oranje
Vrouw met vissershoedje

Een verrassende kleurencombinatie
Roze en oranje

Dit jaar is de kleurencombinatie roze en oranje een absolute trend. Deze combi gaan we dit seizoen heel veel zien. Oranje is een warme kleur die lekker opvalt. Hetzelfde geldt voor roze. Beide kleuren zijn op en top zomers waardoor we nog meer gaan verlangen naar warme zonnestralen en lange zomeravonden.

Wil jij deze frisse kleurencombi extra casual dragen? Kies dan voor een oranje sweatshirt dat je combineert met een korte short in roze. Werk je look af met de juiste accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geruite bucket hat en een paar mooie oorbellen. Het is belangrijk dat de kleuren van je accessoires weerspiegelt worden in je outfit. Laat de kleur van je short dus terugkomen in het geruite vissershoedje. Let er ook hier weer op dat de kleuren strikt van elkaar gescheiden moeten blijven. Het gaat er bij color blocking echt om dat verschillende kleurvlakken in één look worden geïntegreerd.

Shop vergelijkbare look

Vrouw met pet en blauwe blazer
Vrouw in sportief-elegante look

Kleuren combineren:
de sportief-elegante look

De kleurrijke fashion trend past bij elke stijl. Deze is dus ook perfect voor sportief-elegante outfits. Door verschillende kleuren met elkaar te combineren en je creativiteit de vrije loop te laten, geniet je van een heel bijzondere look. Wat daarvoor nodig is? De durf om te spelen met kleur.

Combineer bijvoorbeeld een lichtblauwe blazer, met een roze crop top en een oranje short. Deze kleurencombinatie is helemaal en vogue. Roze en oranje zijn frisse, warme kleuren. De koele blauwtint zorgt voor een contrastrijk accent, zonder de look daarbij uit balans te brengen. Zo'n look kan worden afgewerkt met schoenen en accessoires in subtiele kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een paar beige high heels en een beige pet. Zo ontstaat een harmonieuze kleurencombinatie die het midden houdt tussen fel en gedempt.

Shop vergelijkbare look

Vrouw in luchtige colour blocking outfit
Vrouw in kleermakerszit met groene sandalen

Colour blocking fashion voor de zomer

In de zomer gaan we voor luchtige designs in vrolijke kleuren. Welke kleurencombinatie perfect is voor de zomer? Er zijn vele mogelijkheden. Wij zijn in elk geval fan van de combi wit, groen en oranje. Een luchtig en losjes vallend overshirt in de kleur groen oogt lekker fris en laat je stralen. Draag er bijvoorbeeld een wit shirt of een crop top onder. Wit is een neutrale kleur die je werkelijk met alle andere kleuren kunt combineren. Het is een goede basiskleur voor je colour blocking outfit. Draag het witte topje en het groene overshirt eens op een oranje short. Groen is een kleur die perfect bij oranje past. Deze kleurencombinatie is chic, stoer en tegelijkertijd ook heel relaxed. Bij deze outfit kun je prima een paar groene sandalen dragen. Op deze manier laat je het groen van je overshirt terugkomen in je schoenen. Zo oogt je colour blocking look contrastrijk, maar tegelijkertijd ook heel harmonieus.

Shop vergelijkbare look

Zittende man met vrouw ernaast in colour blocking outifts
Partner look colour blocking

It's a match
Partner colour blocking

Ook samen met je geliefde kun je een colour blocking look creëren. Spreek van tevoren af voor welke kleurencombinatie jullie willen gaan. Wordt het geel-blauw-wit of toch liever oranje-paars-roze? Je kunt er ook voor kiezen om een gezamenlijke kleur te dragen, bijvoorbeeld een roze T-shirt voor hem en een roze jeans voor haar.

Combineer deze roze pieces met andere kledingstukken in contrasterende kleuren, zoals een felle groentint of zonnegeel. Maar zorgt wel voor flexibiliteit. Wordt het weer kouder, dan verruil je het shirt voor een blazer. Je short laat je dan het best in je garderobe hangen. Voor koeler weer is een casual linnen broek in een knalkleur beter geschikt dan een short. Deze look kun je verder afwerken met bijpassende accessoires als een crossbody bag en een zonnebril.

Een roze T-shirt voor hem kan perfect worden gecombineerd met een short in een vrolijke tint, zoals zonnegeel. Daardoor krijgt de herenoutfit een frisse en extra zomerse uitstraling. Tip als beide partners de kleurencombinatie van hun schoenen terug laten komen in hun outfits, oogt de look extra harmonieus. Zo ontstaat de perfecte colour blocking outfit.

Shop vergelijkbare look