Twee vrouwen in een felgekleurde trui en jas

We Care Together

Ons initiatief

Duurzaamheid
bij Peek & Cloppenburg

Wij zijn de grootste multimerkhandelaar van Europa, met een traditie van meer dan 120 jaar. Onze verantwoordelijkheid in de samenleving is om de juiste keuzes te maken op economisch, ecologisch en sociaal gebied. Duurzaamheid is voor ons van groot belang, daarom integreren we dit thema in alle sectoren van het bedrijf. Samen willen we een bijdrage leveren aan een verantwoorde textielindustrie. Daarom willen we iedereen – onze medewerkers, onze partners en onze klanten – meenemen op onze duurzaamheidsreis en informeren over onze doelstellingen en maatregelen.

Wilde zee
Recycled

We Care Together

Transparantie is de sleutel tot meer duurzaamheid. Om onze klanten te helpen bij het kiezen van duurzame producten, hebben we een strenge certificaatstandaard ontwikkeld. Aan de hand van geselecteerde keurmerken bepalen we de duurzame producten van onze externe en exclusieve merken. Elk duurzaam kledingstuk moet ten minste voldoen aan de eisen van een keurmerk. Daarbij maken we onderscheid tussen de categorieën organic, recycled en responsible en voorzien we de overeenkomstige artikelen met ons ‘we care together’-label.

Shop nu
Steen
Organic

We Care Together

Duurzaamheid begint al bij de teelt van grondstoffen. We markeren producten met het symbool 'organic' wanneer de grondstoffen voor het materiaal ten minste deels biologisch zijn geteeld, er minder water en chemicaliën dan normaal zijn gebruikt of als er sprake is van teelt zonder pesticiden die schadelijk zijn voor het milieu. Duurzamere en verantwoordelijke materialen zoals biologisch katoen, lyocell- of modalvezels verminderen de schadelijke invloed op het milieu.

Shop nu
Zand
Responsible

We Care Together

Duurzaam handelen vereist speciale aandacht voor mens, dier en natuur. Producten die zijn gemarkeerd met het symbool 'responsible' zijn daarom om tal van aspecten duurzamer. Sommige fabrikanten richten zich voor de gemarkeerde producten bijvoorbeeld op alternatieve vezels of behoedzame materiaalwinning ter bescherming van het dierenwelzijn. Andere fabrikanten leggen het accent daarentegen sterk op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden bij de productie, de bescherming tegen uitbuiting en een eerlijk salaris. Tegelijkertijd hechten fabrikanten in veel gevallen extra waarde aan de bescherming van de natuur, als basisbeginsel voor de certificering van hun goederen. Alle 'responsible'-producten hebben één ding gemeen, ze zijn een stap in de richting van een duurzamere mode-industrie.

Shop nu
Duurzamere mode
bij Peek & Cloppenburg

Ons milieu ligt ons na aan het hart en de bescherming ervan is onze gemeenschappelijke taak! Daarom doen wij bij Peek & Cloppenburg elke dag ons best om ons hierin te verbeteren. We streven naar sociale rechtvaardigheid, eerlijke en grondstof besparende productie en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, betere oplossingen om bewust en duurzaam koopgedrag te ondersteunen.

Het is een bijzondere zorg van ons om onze klanten een brede selectie van duurzame mode te kunnen aanbieden, waarvan de naleving is gecontroleerd door middel van geselecteerde certificaten. We zijn blij met elk merk dat samen met ons deze weg volgt en van het concept duurzaamheid zijn leidraad heeft gemaakt. In het bijzonder leggen we de nadruk op eerlijke productie, grondstof besparende productie en duurzame vezels.

We hebben maar één planeet en elke stap die helpt die te behouden telt. Daarom streven we voortdurend naar een bewust, respectvol en verantwoord gebruik van onze grondstoffen.

 

Duurzamere mode uit eerlijke productie

De bescherming van het milieu is een gemeenschappelijk streven. Daarom ligt het ons als bedrijf na aan het hart om partners te kiezen en mee samen te werken die het productieproces van materialen en collecties duurzamer en milieubewuster maken. Onze selectie van merken en collecties met duurzame normen groeit dan ook. Merken waarmee wij intensief samenwerken geven samen met ons het goede voorbeeld en besteden aandacht aan duurzame mode, grondstof besparende en eerlijke productie.

Vooral bij de productie van textiel is respectvol gebruik van grondstoffen een belangrijk punt en baant het de weg voor eerlijke, duurzame mode. Daarom is het des te beter dat steeds meer merken deze verantwoordelijkheid op zich nemen en in hun processen veel belang hechten aan duurzaamheid en milieubescherming. Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe, duurzame en innovatieve oplossingen om bewuster om te gaan met natuurlijke grondstoffen. Levi's gebruikt nu bijvoorbeeld de Water<Less®-technologie in meer dan 50% van zijn jeans en denimstijlen, waardoor grote hoeveelheden water in het productieproces worden bespaard. Dit is een duidelijke stap vooruit en toont aan dat op alle gebieden van de mode-industrie aandacht kan worden besteed aan het milieu.

Ook het milieuvriendelijke merk Ecoalf geeft hier het goede voorbeeld door plastic flessen, koffie- en katoenresten en zelfs gebruikte autobanden te verwerken tot zogenaamde gerecyclede stoffen. Zo ontstaat nieuwe, spannende en vooral duurzame mode uit gerecycleerde materialen.

Bij Peek & Cloppenburg vinden we het over het algemeen erg belangrijk om stoffen en vezels te gebruiken van gecontroleerde en duurzame productie die zowel aan ecologische als sociale richtlijnen voldoet. Daarom vind je in ons assortiment veel producten met de OSC (Organic Content Standard) of met het GOTS-certificaat (Global Organic Textile Standard). Duurzame mode die voldoet aan de OSC bestaat voor 95-100% uit milieuvriendelijke natuurlijke vezels, verkregen uit gecontroleerde biologische landbouw. Er worden geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen of meststoffen gebruikt.

 

There is no planet B.

There is no planet B. Dit is iets waar we ons allemaal bewust van moeten zijn in ons handelen. Bij P&C nemen we het milieu serieus en doen we ons best om stap voor stap te verbeteren. We willen ons aanbod en onze processen zo duurzaam mogelijk maken om met duurzame mode ons milieu en onze planeet te beschermen. Elke stap, hoe klein ook, telt. We kijken ernaar uit deze weg samen met onze klanten te bewandelen.