Vrouw showt de trouwjurken trend voor 2023

Marian Verstraaten

Trouwjurken trends 2023

Dit zijn ze de belangrijkste

Ga jij binnenkort trouwen en wil je weten wat de trouwjurken trends voor 2023 zijn? Wij laten je zien welke trouwtrends er dit jaar zijn. Of je nu graag een korte of lange trouwjurk wilt, van romantische kant of minimalistische designs houdt: voor iedereen is er een passende bruidsjurk volgens de laatste trends. Jij kunt dus helemaal uitpakken op jouw grote dag. Maar je kunt het in 2023 ook gewoon subtiel houden als je trouwt, de keuze is aan de bruid.

Het belangrijkste in één oogopslag:

  • De trouwjurken trend van 2023 wordt gekenmerkt door afneembare details en transparante stoffen die eventueel zijn afgewerkt met 3D-kant en glitter. Deze jurken zijn perfect voor een romantische of bohemian look.
  • Een trend die dit jaar terugkeert: off shoulder trouwjurken.
  • Een hoekige halslijn (zowel aan de voor- als achterkant) en een split en zien we veel terug bij bruidsjurken in 2023. Deze modellen zijn heel romantisch en vrouwelijk.
  • Trouwjurken met fijne bandjes zijn een andere belangrijke trend in 2023. Diverse modellen zijn afgewerkt met spaghettibandjes of andere fijne bandjes die vaak ook kruiselings over de rug lopen.
  • De ideale trend in bruidsjurken voor 2023: het model met pofmouwen. Deze zogenaamde ballonmouwen zijn een knipoog naar de jaren 80. Dit jaar zien we ook steeds vaker afneembare mouwen. En die vinden wij superhandig!
  • Korte trouwjurken zijn in 2023 de trend. Maar ook bruidsjurken in voor-kort-achter-lang model zien we vaak opduiken.
  • Ook de tijdloze klassieke, minimalistische trouwjurk behoort tot de trouwjurken trend van 2023. Vaak is dit model aansluitend. Wil jij je mooie benen extra benadrukken: ga dan voor een design met split.

Trouwjurken 2023

Wat zijn de trouwjurken trends van 2023?

De trend in bruidsjurken is heel divers. De collectie reikt van gebloemde kanten trouwjurken tot modellen met pofmouwen en glitter. Met zoveel trendy modellen kun jij dé jurk shoppen die het best bij jouw figuurtype past. En natuurlijk moet je jouw persoonlijke smaak ook niet uit het oog verliezen. Kies jouw ultieme favoriet voor je grote dag!

Trend 1: gebloemde kant, glitter en co.

Dé trouwjurk in 2023 heeft een opvallende, romantische look. De bruidsjurken zijn dit jaar vaak afgewerkt met gebloemde 3D-kant, parels of glitters. 

Deze trouwjurken trend sluit aan bij de bohemian look. Dat geldt vooral voor de modellen die van kant zijn gemaakt en losjes langs je lichaam vallen. Als jij gek bent op een bruidsjurk in een bohemian look, dan past deze trend bij jou. Combineer de jurk bijvoorbeeld met veren en bloemen om je look nog meer boho te maken. 

Trend 2: off-shoulder design

Een andere opvallende trouwjurk in 2023 is het off-shoulder model. In 2021 begon je de eerste off-shoulder bruidsjurken al te zien, maar deze trend zet dit jaar nog steeds door. De off-shoulder bruidsjurk benadrukt je schouders en halslijn. 

Trend 3: fijne bandjes

Trouwjurken zijn volgens de laatste trends opmerkelijk vaak afgewerkt met fijne bandjes. Denk aan spaghettibandjes of aan gekruiste bandjes op de rug. Fijne bandjes zien we terug bij alle modellen, zowel bij de prinsessenjurken als bij de minimalistische, klassieke modellen. De filigrane bandjes zorgen voor een extra vrouwelijke en lieflijke uitstraling.

Trend 4: pofmouwen

In de trouwjurken collectie vind je in 2023 veel modellen met pofmouwen. Dit zijn de ballonmouwen die we uit de jaren 80 kennen. Handig: vaak zijn de pofmouwen afneembaar, zo kun je dus genieten van diverse looks. Niet alleen de pofmouwen kun je meestal afnemen, ook details zoals een cape of een eventuele onderrok kun je vaak van de trouwjurk afhalen.

Trend 5: lage armsgaten

Tot de bruidsjurken trends in 2023 rekenen we ook de lage armsgaten. Deze modellen laten extra veel huid ontbloot. In sommige gevallen zul je zien dat de armsgaten afgewerkt zijn met tule. Dit materiaal zorgt ook voor een supervrouwelijke uitstraling. Wat ons betreft een echte aanrader.

Trend 6: hoekige of hoge halslijn

Hou jij echt van de allernieuwste trends? Ga dan voor een trouwjurk met een hoekige halslijn. Hiermee bedoelen we een model dat zowel aan de voor- als achterzijde een vierkante halslijn heeft. Dit model legt de focus op de bovenzijde. Perfect als jij een peerfiguur bent en juist je heupen wilt verdoezelen. En is een hoekige hals toch niet helemaal jouw ding? Dan hebben we goed nieuws, want ook modellen met een hoge halslijn zijn in 2023 de trend.

Trend 6: kort model of voor-kort-achter-lang

Ook korte trouwjurken zijn de trend in 2023. Zo'n jurk is perfect als jij je mooie benen en schoenen wilt showen. Vooral in de zomer zijn deze modellen erg populair. Daarnaast heb je optimale bewegingsvrijheid in korte trouwjurken. Ideaal als jij de hele avond wilt dansen.

Trend 8: model met split 

Wil jij je benen laten zien, maar wil je geen korte trouwjurk? Kies dan voor een exemplaar met split. Dit design heeft een sensuele glamour look. Een trouwjurk met split is geschikt voor de zomer, maar je kunt dit item ook als winter trouwjurk dragen. 

Trend 9: minimalistische trouwjurken in 2023

Last but not least: de tijdloze klassieke en minimalistische bruidsjurk. Dit model zie je eigenlijk elk seizoen weer terug. Geen verrassing dus dat deze trouwjurk ook tot de 2023 trend behoort. Het klassieke model is puur en eenvoudig en blijft één van de populairste exemplaren. Vaak is het model aansluitend.

Nu je weet wat de belangrijkste trouwjurken trends in 2023 zijn, kun jij jouw favorieten uitkiezen. Zo wordt jouw trouwdag binnenkort onvergetelijk!