De retro sneaker schoenentrend voor winter 2022

Schoenen trends voor winter 2022

Stap een wereld vol schoenen trends binnen

De winter is in aantocht, dus het is hoog tijd om de schoenen trends van winter 2022 bekijken. Welke schoenen mogen deze herfst en winter niet in jouw kast ontbreken? Schoenen maken of breken je outfit, dus het is belangrijk om te investeren in een paar mooie schoenen voor het najaar van 2022. En bij de herfst en winter denk je al snel aan warme laarzen, maar deze winter kun je aan veel meer soorten schoenen denken, zoals ballerina's en hoge hakken. We laten jou zien welke winterschoenen in 2022 helemaal hip zijn. Ontdek samen met ons de schoenen trends voor winter 2022.

Het belangrijkste in één oogopslag:

  • De schoenen trends voor winter 2022-2023 zijn vooral opvallend: hoge hakken, metallic schoenen en lange laarzen.
  • De retro sneakers zie je deze winter terug met mooie designs en in verschillende kleuren, denk aan de Gazelle sneaker van Adidas.
  • Een schoenen trend in winter 2022 is de slingback pump. Deze wordt ook wel gecombineerd met dikke wollen sokken.
  • De laarzen trend van 2022-2023? Lange laarzen natuurlijk! Denk aan overknees die tot aan je lies reiken, maar ook aan lange elegante regenlaarzen en aan de welbekende cowboylaarzen.
  • Deze winter kun je uitpakken met metallic schoenen, want deze glimmende stappers zijn de schoenen trend voor herfst en winter 2022.
  • Je kunt ook uitpakken met hoge pumps met plateauzolen. Draag deze vooral in opvallende kleuren.
  • Als je van een stoere look houdt, zijn buckle schoenen met gesp echt iets voor jou.
  • Ten slotte zijn ballerina's dé schoenen trend voor winter 2022. Dit zijn natuurlijk geen warme winter schoenen, maar je kunt ze wel met leuke sokken dragen.

Wat is de schoenentrend voor 2022?

Welke schoenen zijn in de mode? De schoenen trends voor winter 2022 zijn onder andere retro sneakers, lange (regen)laarzen en high heels. Weet jij al welke hakken de trend zijn in 2022? Wij verklappen alvast één ding. Deze winter geldt: Hoe hoger en groter de hak, hoe beter. Slingback pumps oftewel kitten heels gaan we deze winter veel zien. Deze schoenen hebben een spitse neus en een mini hakje. Tot slot zijn ook de metallic schoenen niet weg te denken uit het straatbeeld van winter 2022. Je kunt hier dit najaar dus goed mee uitpakken. We lichten hieronder elke schoenen trend voor winter 2022 uitgebreid toe. Ontdek je favoriete schoenen voor de winter van 2022 voor dames.

 

Trend 1: retro sneakers
Je hoeft deze winter je sneakers niet op te bergen, want deze winter zie je de retro sneaker gewoon in het straatbeeld. Het hele jaar door zie je verschillende retro sneaker trends, maar in winter 2022 zie je ze vooral met een mooi design in verschillende kleuren. De retro sneakers heb je bijvoorbeeld al voorbij zien komen bij Adidas. Deze sneaker trend is goed te combineren met een stoere jeans. 

 

Trend 2: slingbacks
Een andere grote schoenentrend voor herfst en winter 2022 is de slingback schoen oftewel de kitten heel. Je ziet deze nu al veel in het straatbeeld en wij snappen wel waarom. Het is een elegante schoen met een klein hakje waar je goed op kunt lopen. Je creëert met deze winterschoen voor 2022 een chique en elegante look. En als je koude voeten krijgt, kun je ze combineren met dikke wollen sokken. Met deze schoenentrend van 2022 kan het allemaal. 

 

Trend 3: overknees
De laarzen trends van 2022? Lange laarzen staan met stip op één. En dan niet tot aan je knie, maar tot aan je liezen. Dit zijn de zogenoemde overknee laarzen. Welke laarzen we in winter 2022 nog gaan zien? Hoge elegante regenlaarzen. En we mogen natuurlijk ook de cowboylaarzen trend van 2022 niet vergeten. Je kunt de lange laarzen heel leuk onder een wollen jurk dragen, maar ook over een broek met een mooie trui erop. Als het koud wordt, gaat de laarzen trend van 2022 je in ieder geval lekker warm houden. 

 

Trend 4: metallic schoenen
Hoe meer metallic hoe beter! Glimmende schoenen zijn de schoenen trend voor winter 2022. Deze trend schoenen zijn natuurlijk heel erg leuk voor feestjes, maar ook in everyday life kun jij kiezen voor metallic schoenen. Deze winter kun je in elk geval lekker uitpakken met je glanzende schoenen. 

 

Trend 5: hoge plateauhakken
Hoe hoger, hoe beter is nu het motto. Hoge pumps met plateauzolen zijn dé schoenen die je in winter 2022 niet mag missen. Deze schoenen zijn hoog én verkrijgbaar in heel veel kleuren. Geen enkele kleur is te gek. Je ziet deze hakken in bijvoorbeeld knalroze en met veel glitter. Dit zijn echt mode schoenen waar jij de show mee gaat stelen. 

 

Trend 6: buckle schoenen
Wat we dit najaar ook veel terug gaan zien, zijn de buckle schoenen. Dit zijn gespschoenen die je meteen een stoere look geven. Hou jij van een robuuste uitstraling? Dan zijn deze trend schoenen echt iets voor jou. Het zijn dé schoenen trend voor winter 2022.

 

Trend 7: ballerina's
Het zijn misschien niet echt winter schoenen, maar in 2022 zijn ze toch echt de trend: ja, we hebben het over ballerina's. Deze schoenen mogen volgens de schoenen trend in winter 2022-2023 zeker niet ontbreken in je schoenenkast. Deze stappers zijn niet heel warm, maar je kunt ze natuurlijk altijd met een paar mooie sokken combineren.

 

Het weer kan in de herfst en winter natuurlijk alle kanten op. Zorg er dus voor dat jij verschillende soorten schoenen in je schoenenkast hebt staan. Zo heb jij voor elk weertype het juiste paar. En let er natuurlijk ook op dat je je schoenen op de juiste manier onderhoudt. Schoenen schoonmaken en poetsen is belangrijk, zo blijven ze lang mooi! Nu je weet wat de schoenen trends in winter 2022 zijn, heb je natuurlijk modieuze stappers aan je voeten.