Gegevensbescherming

 

Laatst bijgewerkt: juni 2020

Algemeen

Verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is:

Fashion ID GmbH & Co. KG
Berliner Allee 2
40212 Düsseldorf
E-mail: [email protected]
(hierna te noemen: "wij")

U bereikt onze functionaris gegevensbescherming via:

Fashion ID GmbH & Co. KG
Functionaris gegevensbescherming
Berliner Allee 2
40212 Düsseldorf
E-mail: [email protected]

Telefoonnummer: 0800 345 345 2*
*Gratis voor alle vaste en mobiele telefoonnummers
De bescherming van uw persoonsgegevens is voor ons bijzonder belangrijk. Wij verwerken uw persoonsgegevens in de eerste plaats om een goed werkende en gebruiksvriendelijke website ter beschikking te stellen. Wij willen graag waarborgen dat u via deze websites gebruik kunt maken van onze inhoud en aanbiedingen. Daarnaast verwerken wij uw persoonsgegevens onder meer voor analyse- en marketingdoeleinden. Voor dit laatste vragen wij uw toestemming. We verwerken uw persoonsgegevens alleen indien en voor zover dit is toegestaan op grond van de wet. Zie voor verdergaande aanwijzingen de volgende uiteenzettingen.

De privacyverklaring van Fashion ID GmbH & Co. KG kunt u te allen tijde via de URL https://www.peek-cloppenburg.nl/privacy/ raadplegen en opslaan of printen.

Verwerking van persoonsgegevens tijdens het gebruik van onze website

Wanneer u onze website bezoekt, verzamelt ons systeem automatisch gegevens en informatie van uw computersysteem. Deze gegevens worden opgeslagen in de logbestanden van ons systeem. Voornoemde gegevens worden niet samen met andere persoonsgegevens opgeslagen. We verzamelen daarbij de volgende gegevens:

  • informatie over het gebruikte browsertype en de gebruikte versie
  • informatie over de gebruikte taal op uw browser
    1. regionale instellingen
  • uw besturingssysteem
  • uw IP-adres
  • datum en tijdstip van toegang
  • websites van waaruit uw systeem toegang heeft tot onze website
  • websites die via onze website door uw systeem worden benaderd

Het is noodzakelijk dat ons systeem de bovenstaande gegevens verwerkt om de functionaliteit en het aanbieden van de website te garanderen. De verwerking van deze gegevens stelt ons ook in staat om onze website aan u te presenteren in de taal van uw voorkeur. Bovendien gebruiken we deze gegevens om onze website te optimaliseren en onze informatiesystemen te beveiligen. De gegevens worden in dit verband niet gebruikt voor marketingdoeleinden. De rechtsgrond voor de verwerking van deze gegevens en de logbestanden is artikel 6 lid 1 sub f van de algemene verordening gegevensbescherming (hierna: “AVG”) op basis van ons gerechtvaardigde belang, om u een functionerende en gebruiksvriendelijke website te kunnen aanbieden

De gegevens worden zolang verwerkt en met name opgeslagen als nodig is om het bovengenoemde doel te bereiken. Als er gegevens vereist zijn om de website aan te bieden, vervalt deze eis bij het beëindigen van de betreffende sessie. Uw gegevens worden daarna automatisch gewist. Als de gegevens in logbestanden worden opgeslagen, is dit meestal uiterlijk na veertien dagen het geval. Indien de bovengenoemde gegevens opgeslagen blijven, wordt uw IP-adres echter verwijderd of geanonimiseerd, zodat er geen toewijzing mogelijk is van de oproepende internetverbinding. Het verzamelen van gegevens om de website aan te bieden en gegevens op te slaan in logbestanden is voor de werking van de website absoluut noodzakelijk.

Voor zover wij daarnaast en op rechtmatige wijze het gebruiksgedrag op onze website zonder uitdrukkelijke toestemming evalueren, gebruiken wij uitsluitend geanonimiseerde gegevens, die niet herleid kunnen worden naar individuele personen, om het gebruiksgemak van de website en de gebruikerservaring voor onze bezoekers te verbeteren.

Cookies – Algemeen

Op onze website gebruiken we zogenaamde “cookies”. Dit zijn tekstbestanden die in of door uw internetbrowser op uw computersysteem worden opgeslagen. Wanneer u onze website bezoekt, kan er een cookie worden opgeslagen op uw systeem. Het bevat een individuele tekenreeks die kan worden gebruikt om uw browser te identificeren bij een volgend bezoek aan de website. Ze worden op uw computer opgeslagen en de gegevens worden vanaf deze computer naar onze site verzonden. Reeds opgeslagen cookies kunnen te allen tijde worden gewist. Dit kan ook automatisch plaatsvinden door uw browser hierop in te stellen.
In de volgende paragrafen “Technisch vereiste cookies”(4), “Cookies om het surfgedrag te analyseren”(5), “Cookies voor marketingdoeleinden”(6) en “Sociale media cookies”(7) leggen we in detail uit welke soorten cookies we gebruiken en welke gegevens er dan worden verwerkt.

Met uitzondering van technisch noodzakelijke cookies verwerken wij persoonsgegevens via cookies alleen met uw uitdrukkelijke toestemming. De eerste keer dat u onze website bezoekt, kunt u toestemming geven voor het gebruik van alle cookies - “analysecookies”(5), en “marketingcookies”(6) en “sociale media cookies”(7) - door te klikken op “Akkoord” of uw cookie-instellingen wijzigen door op “Instellingen” te klikken. Hier kunt u kiezen welke cookies u wilt activeren door op de betreffende regelaar te klikken (blauw=geactiveerd; grijs=gedeactiveerd).

De activering van cookies geschiedt op vrijwillige basis. U kunt onze website ook zonder geactiveerde cookies volledig gebruiken. U kunt uw selectie van geactiveerde cookies (toestemming) te allen tijde intrekken of wijzigen door opnieuw naar “cookie-voorkeuren” te gaan door op de volgende knop te klikken:

U kunt het gebruik van individuele cookies (5-7) deactiveren door te klikken op de betreffende deactiveringslink onder de informatie over het betreffende cookie.

Voor zover in de volgende toelichtingen geen afwijkende verwijderingstermijnen worden genoemd (met name 4), geldt samengevat, ongeacht het type en het doel van de cookies, met betrekking tot de opslagtermijn: Voor cookies geldt geen vaste verwijderingstermijn. Veel meer gebruiken wij cookies op basis van uw toestemming (5-7) totdat u deze toestemming herroept (bijvoorbeeld ook door de automatische verwijdering van cookies door uw webbrowser).

Technisch noodzakelijke cookies

Voor sommige functies van onze website is het noodzakelijk dat de browser ook na een paginawissel wordt herkend. Deze functies zouden niet kunnen worden aangeboden zonder het gebruik van cookies. Hierbij worden de volgende gegevens verwerkt:

  • ingevoerde zoektermen
  • laatst bekeken hoofdcategorie (vrouwen/mannen/kinderen)
  • laatst bekeken producten
  • voor reserveringen in de winkel: laatst geselecteerde winkel

De rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens met gebruikmaking van technisch noodzakelijke cookies is artikel 6 lid 1 sub f AVG en ons gerechtvaardigd belang om u een functionerende en gebruikersvriendelijke online shop aan te kunnen bieden. De gegevens die door middel van technisch noodzakelijke cookies worden verzameld, worden niet gebruikt om gebruikersprofielen aan te maken. De boven genoemde gegevens worden zolang verwerkt en met name opgeslagen als nodig is om het bovengenoemde doel te bereiken. In de regel worden de technisch vereiste cookies opgeslagen totdat uw bezoek aan onze website wordt beëindigd. Afhankelijk van het type browser dat u gebruikt, kan standaard zijn ingesteld dat de eerder bezochte pagina geactiveerd blijft zodat de sessiecookies oneindig lang kunnen worden opgeslagen. U kunt deze standaardinstelling zelfstandig wijzigen in uw browserinstellingen.
Als cookies voor onze website in het algemeen gedeactiveerd zijn (bijvoorbeeld door een desbetreffende instelling in uw browser), kunnen er ook geen technisch noodzakelijke cookies worden geplaatst, hetgeen tot gevolg kan hebben dat niet alle functies van de website volledig kunnen worden gebruikt. Onze website zal bijvoorbeeld uw browser niet kunnen herkennen en het kan zijn dat bepaalde content niet kan worden opgehaald of dat gegevens (bijv. van een websiteformulier) verloren gaan.

Analysecookies

We maken op onze website ook gebruik van cookies die een analyse van uw surfgedrag mogelijk maken.

De analysecookies worden gebruikt om de kwaliteit van onze website en de content ervan te verbeteren. Door middel van de analysecookies leren we hoe de website wordt gebruikt en kunnen we ons aanbod voortdurend verbeteren. Wij verzamelen en verwerken gegevens voor de analyse van het surfgedrag uitsluitend met uw toestemming conform artikel 6 lid 1 sub a AVG. Voor meer informatie over uw toestemming in verband met cookies zie 3.2 hierboven.

Voor de analyse van het surfgedrag maken we gebruik van zogenaamde cookies van externe aanbieders. In dit gedeelte willen wij u een overzicht geven van de gegevens die wij in dit kader verwerken en aan welke externe aanbieders de gegevens worden overgedragen:

5.3.1 Google Analytics

Externe aanbieder Google LLC, Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA
Doel van de verwerking Analyse van het surfgedrag van de websitebezoekers om onze website en ons aanbod te verbeteren.
Verwerkte gegevens Geanonimiseerd IP-adres, klantnummer, postcode, woonplaats, bestelgegevens (OrderID, winkelwagenwaarde, ProductID, bestelperiode, klantstatus), e-mailadres, cookie-ID, browserinformatie (landinstellingen, browserversie, besturingssysteem, scherm- en browserresolutie, apparaattype, browserapps), informatie over eerder door u bezochte website en/of advertentie.
Gegevensoverdracht naar een derde land De gegevensverwerking door Google vindt over het algemeen plaats binnen de Europese Unie. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres aan een server van Google in de VS doorgegeven en daar ingekort.

Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie. het “privacy shield”, van toepassing. Google neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).
Opslagtermijn 26 maanden
Deactiveringslink https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Marketing cookies

Wij gebruiken cookies (ook van externe aanbieders) om meer te weten te komen over uw surfgedrag en om gerichte reclame te tonen voor producten die aansluiten bij uw interesse. Wij verzamelen en verwerken gegevens voor dit doel uitsluitend met uw toestemming conform artikel 6 lid 1 sub a AVG. Voor meer informatie over uw toestemming in verband met cookies zie 3.2 hierboven.

In dit gedeelte willen wij u een overzicht geven van de gegevens die wij in dit kader verwerken en aan welke externe aanbieders de gegevens worden overgedragen:

6.2.1 Awin

Externe aanbieder: AWIN AG, Eichhornstraße 3, 10785 Berlijn
Doel van de verwerking: Het plaatsen van gerichte reclame voor onze producten op websites van externe aanbieders en in apps op basis van uw surfgedrag op onze website. AWIN ontvangt een prestatiebonus als u een aankoop doet op onze website.
Verwerkte gegevens IP-adres, gebruiksgegevens van de website (informatie via welke advertentie u de website heeft bereikt; tijd die op de website is doorgebracht, producten die zijn opgeroepen; downloadtijden van de website, browser- en scherminstellingen), postcode, apparaatgegevens, eindapparaat, winkelwagenwaarde
Opslagtermijn: 30 dagen
Deactiveringslink https://www.awin.com/de/rechtliches/cookieoptout

6.2.2 Bing Ads

Externe aanbieder Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 USA
Doel van de verwerking Weergave van zoekmachinereclame op Bing na het bezoeken van onze website. Daarnaast dient tracking van persoonsgegevens om het succes van marketingactiviteiten te meten.
Verwerkte gegevens IP-adres, gebruiksgegevens van de website (informatie via welke advertentie u de website heeft bereikt; tijd die op de website is doorgebracht, producten die zijn opgeroepen; downloadtijden van de website, browser- en scherminstellingen), postcode, apparaatgegevens, eindapparaat, winkelwagenwaarde
Gegevensoverdracht naar een derde land VS: Microsoft Corporation Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, het “privacy shield”, van toepassing. Microsoft neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).
Opslagtermijn 30 dagen
Deactiveringslink https://account.microsoft.com/privacy/ad-settings/signedout?ru=https:%2F%2Faccount.microsoft.com%2Fprivacy%2Fad-settings

6.2.3 Criteo

Externe aanbieder Criteo SA 32 rue blanche, 75009 Paris, Frankreich (hierna Criteo),
Doel van de verwerking Weergave van gepersonaliseerde display-ads op basis van uw surfgedrag op onze website. De display-advertenties worden weergegeven op websites van derden en op andere eindapparaten (cross device tracking). Daarnaast dient tracking van persoonsgegevens om het succes van marketingactiviteiten te meten.
Verwerkte gegevens Cookie-ID van het eindapparaat, apparaatgegevens (taal, versie, systeeminstelling), informatie over de eerder door u bezochte website en/of advertentie, browsergegevens (datum, tijd, URL, naam); informatie over interacties met advertenties (aantal advertenties, klikgedrag)
Gegevensoverdracht naar een derde land VS: Criteo SA

Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, het “privacy shield”, van toepassing. Criteo USA neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).

Zwitserland: Criteo SA

Op de overdracht van gegevens naar Zwitserland is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie van toepassing die via de volgende link kan worden geraadpleegd: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A32000D0518
Opslagtermijn 13 maanden
Deactiveringslink https://www.criteo.com/de/privacy/disable-criteo-services-on-internet-browsers/

6.2.5.Google Ads

Externe aanbieder Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street Dublin 4, Irland
Doel van de verwerking Verzameling van persoonlijke gegevens om het gedrag van de klant op de website te analyseren. Het doel is de gepersonaliseerde weergave van zoekmachinereclame in Google. Daarnaast dient tracking van persoonsgegevens om het succes van marketingactiviteiten te meten.
Verwerkte gegevens IP-adres, gebruiksgegevens van de website (informatie via welke advertentie u de website heeft bereikt, tijd die op de website is doorgebracht, producten die zijn opgeroepen, downloadtijden van de website, browser- en scherminstellingen), postcode, apparaatgegevens, eindapparaat, bestelgegevens (OrderID, winkelwagenwaarde, productID, bestelperiode, klantstatus)
Gegevensoverdracht naar een derde land VS: Google LLC, Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA

De gegevensverwerking door Google vindt over het algemeen plaats binnen de Europese Unie. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres aan een server van Google in de VS doorgegeven en daar ingekort.

Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie. het “privacy shield”, van toepassing. Google Ierland neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).
Opslagtermijn 30 dagen
Deactiveringslink https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=de

6.2.6 Kenshoo

Externe aanbieder Kenshoo Ltd., Oskar-Von-Miller-Ring 20 80333 München;
Doel van de verwerking Verzameling van persoonlijke gegevens om het gedrag van de klant op de website te analyseren. Het doel is de controle van aanbiedingen in het kader van zoekmachinemarketing in Google en op Bing. Daarnaast dient tracking van persoonsgegevens om het succes van marketingactiviteiten te meten.
Verwerkte gegevens IP-adres, gebruiksgegevens van de website (informatie via welke advertentie u onze website heeft bereikt, tijd die op de website is doorgebracht, producten die zijn opgeroepen, downloadtijden van de website, browser- en scherminstellingen), postcode, apparaatgegevens, eindapparaat, winkelwagenwaarde
Gegevensoverdracht naar een derde land VS: Kenshoo Ltd.

Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, het “privacy shield”, van toepassing. Kenshoo Ltd. neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).

Israël: Kenshoo Ltd.

Op de overdracht van gegevens naar Israël is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie van toepassing die via de volgende link kan worden geraadpleegd: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A32011D0061
Opslagtermijn 90 dagen
Deactiveringslink https://www.kenshoo.de/privacy-policy/#opting-out-from-our-services

6.2.8 Prudsys

Externe aanbieder Prudsys AG, Zwickauer Straße 16, 09112 Chemnitz
Doel van de verwerking Gepersonaliseerde productaanbeveling op de website op basis van bezoekersgedrag (bekeken producten) en transactiegegevens uit het verleden op de website
Verwerkte gegevens Apparaat-ID, gehasht e-mailadres, klantenhistorie (gekochte artikelen), tijd die op de website is doorgebracht, bekeken producten
Opslagtermijn 30 dagen
Deactiveringslink

6.2.9 Tealium Audience Stream

Externe aanbieder Tealium Inc., 11085 Torreyana Road, San Diego, CA 92121
Doel van de verwerking Indeling van gebruikers in op gedrag en interesse gebaseerde segmenten op basis van sessiegegevens in combinatie met offline-gegevens om retargeting- en e-mailcampagnes uit te voeren om u weer terug te brengen naar onze site. Op basis van bekeken, in het winkelwagentje geplaatste of gekochte producten worden gepersonaliseerde benaderingen uitgevoerd door retargeting-campagnes via advertenties op sites van externe aanbieders of worden gepersonaliseerde e-mails verstuurd.
Verwerkte gegevens Geanonimiseerd IP-adres, klantnummer, postcode, woonplaats, bestelgegevens (OrderID, winkelwagenwaarde, ProductID, bestelperiode, klantstatus), gehasht e-mailadres, browserinformatie (landinstellingen, browserversie, besturingssysteem, scherm- en browserresolutie, apparaattype, browserapps).
Gegevensoverdracht naar een derde land VS: Tealium Inc.
Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie. het “privacy shield”, van toepassing. Tealium neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).
Opslagtermijn 1 jaar
Deactiveringslink

Cookies van sociale media

Wij maken gebruik van cookies van sociale netwerken om in de betreffende sociale netwerken advertenties voor onze producten weer te geven die aansluiten bij uw interesse. Wij verzamelen en verwerken gegevens voor dit doel uitsluitend met uw toestemming conform artikel 6 lid 1 sub a AVG. Voor meer informatie over uw toestemming in verband met cookies zie 3.2 hierboven.

In dit gedeelte willen wij u een overzicht geven van de gegevens die wij in dit kader verwerken en aan welke externe aanbieders de gegevens worden overgedragen:

7.2.1 Facebook

Externe aanbieder Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irland
Doel van de verwerking Verzameling van persoonlijke gegevens om het gedrag van de klant op de website te analyseren. Het doel is de gepersonaliseerde weergave van social media advertenties in Facebook Network. Daarnaast dient tracking van persoonsgegevens om het succes van marketingactiviteiten te meten.
Verwerkte gegevens IP-adres, gebruiksgegevens van de website (informatie via welke advertentie u de website heeft bereikt; tijd die op de website is doorgebracht, producten die zijn opgeroepen, downloadtijden van de website, browser- en scherminstellingen), postcode, apparaatgegevens, eindapparaat, bestelgegevens (OrderID, winkelwagenwaarde, productID, bestelmoment)
Gegevensoverdracht naar een derde land De door Facebook verwerkte gegevens kunnen eventueel worden doorgegeven aan landen buiten de Europese Unie, met name aan Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA).

Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie. het “privacy shield”, van toepassing. Facebook neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).
Opslagtermijn 30 dagen
Deactiveringslink https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_=

7.2.2 Instagram

Externe aanbieder Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irland
Doel van de verwerking Verzameling van persoonlijke gegevens om het gedrag van de klant op de website te analyseren. Het doel is de gepersonaliseerde weergave van social media advertenties in Facebook Network. Daarnaast dient tracking van persoonsgegevens om het succes van marketingactiviteiten te meten.
Verwerkte gegevens IP-adres, gebruiksgegevens van de website (informatie via welke advertentie u de website heeft bereikt; tijd die op de website is doorgebracht, producten die zijn opgeroepen, downloadtijden van de website, browser- en scherminstellingen), postcode, apparaatgegevens, eindapparaat, bestelgegevens (OrderID, winkelwagenwaarde, productID, bestelmoment)
Gegevensoverdracht naar een derde land De door Facebook verwerkte gegevens kunnen eventueel worden doorgegeven aan landen buiten de Europese Unie, met name aan Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA).

Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, het “privacy shield”, van toepassing. Facebook neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).
Opslagtermijn 30 dagen
Deactiveringslink https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig

7.2.3 Pinterest

Externe aanbieder Pinterest Inc., 808 Brannan St, San Francisco, CA 94103, USA
Doel van de verwerking Verzameling van persoonlijke gegevens om het gedrag van de klant op de website te analyseren. Het doel is de gepersonaliseerde weergave van social media advertenties op Pinterest. Daarnaast dient tracking van persoonsgegevens om het succes van marketingactiviteiten te meten.
Verwerkte gegevens IP-adres, gebruiksgegevens van de website (informatie via welke advertentie u de website heeft bereikt; tijd die op de website is doorgebracht, producten die zijn opgeroepen, downloadtijden van de website, browser- en scherminstellingen), postcode, apparaatgegevens, eindapparaat, bestelgegevens (OrderID, winkelwagenwaarde, productID, bestelmoment)
Gegevensoverdracht naar een derde land VS: Pinterest Inc.

Op gegevensoverdracht naar de VS is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, het “privacy shield”, van toepassing. Facebook neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).
Opslagtermijn 30 dagen
Deactiveringslink https://policy.pinterest.com/de/cookies

Social Plugins

Op onze websites worden zogenaamde social plugins van de volgende sociale netwerken gebruikt (hierna “sociale netwerken” genoemd):

  • Facebook (exploitant: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
  • Twitter (exploitant: Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA)
  • Instagram (exploitant: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)

In het belang van een zo volledig mogelijke bescherming van uw gegevens gebruikt Fashion ID GmbH & Co. KG technische oplossingen die ervoor zorgen dat een gegevensoverdracht via social plugins naar de betreffende sociaalnetwerksite niet plaatsvindt zonder dat u vooraf de social plugins hebt geactiveerd.

Op onze websites zijn social plugins geïntegreerd die in default status gedeactiveerd zijn en die zonder activering geen contact maken met de servers van Facebook of andere sociaalnetwerksites. Als u deze gedeactiveerde plugins activeert door onder aan een webpagina op de knop “Social Media activeren” te klikken, verklaart u zich akkoord met de overdracht van de daaronder genoemde gegevens aan de sociale netwerken. Na activering maken de social plugins een verbinding met het betreffende sociale netwerk.
Met nog een klik kunt u dan een aanbeveling sturen binnen het betreffende sociale netwerk. Als u tijdens uw bezoek aan onze websites al bent ingelogd op een sociaal netwerk, is het mogelijk dat er geen login-dialoogvenster wordt weergegeven. Een klik op de knop “Social Media activeren” betekent dus dat u toestemming geeft dat de daarna vermelde gegevens worden doorgegeven aan de desbetreffende sociaalnetwerksites.

De toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken door te klikken op de knop "Social Media deactiveren".

Als u de standaard gedeactiveerde social plugins activeert, wordt een verbinding tot stand gebracht met de servers van de sociale netwerken. Elke sociale plugin geeft vervolgens gegevens door aan het betreffende sociale netwerk. Wij hebben geen invloed op de hoeveelheid gegevens die het betreffende sociale netwerk verzamelt met behulp van de sociale plugin. Voor zover wij weten, ontvangen de sociale netwerken in elk geval informatie met betrekking tot onze websites die u momenteel bezoekt en eerder hebt bezocht. Telkens wanneer de betreffende website wordt bezocht, plaatst elke geactiveerde social plugin een cookie met een unieke identificatiecode. Dit stelt het sociale netwerk in staat om een profiel van uw gebruiksgedrag aan te maken. Het is niet uitgesloten dat een dergelijk profiel aan u kan worden toegewezen, ook als u zich op een later tijdstip voor het eerst registreert bij het sociale netwerk.

Als u tijdens uw bezoek aan onze websites al bent aangemeld bij een sociaal netwerk, kan deze sociaalnetwerksite het bezoek aan uw persoonlijke account toewijzen zodra u de default gedeactiveerde sociale plugins activeert. Bij gebruik van social plugin-functies (bijv. de “like”-knop, commentaar geven of een “tweet”) wordt de informatie hierover direct vanuit uw browser naar het betreffende sociale netwerk gestuurd en daar opgeslagen. Hetzelfde geldt wanneer een sociaalnetwerksite wordt bezocht door te klikken op de desbetreffende pictogrammenknop.

Als u geen lid bent van een sociaal netwerk, is het nog steeds mogelijk dat sociale netwerken uw IP-adres en informatie over de browser en het besturingssysteem dat u gebruikt, ontvangen en opslaan na het activeren van de sociale plugins. De omvang en het doel van het verzamelen van gegevens, het verwerken en gebruiken van de gegevens door de sociale netwerken en de informatie over de rechten en de mogelijkheden om uw privacy te beschermen zijn te vinden in de privacyverklaring van het betreffende sociale netwerk. Deze zijn beschikbaar op de volgende adressen:

In verband met het gebruik van social media plugins handelen wij samen met de betreffende sociaalnetwerksite als een zogenaamde gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijke (art. 26 AVG). De overeenkomst inzake gezamenlijke verantwoordelijkheid tussen Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland en ons is te allen tijde toegankelijk via onderstaande link: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

De functionaris voor gegevensbescherming van Facebook kunt u bereiken onder: https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Voor Facebook is de volgende toezichthoudende autoriteit verantwoordelijk:

  • De Ierse Commissie voor Gegevensbescherming
  • Data Protection Commission
  • 21 Fitzwilliam Square South
  • Dublin 2
  • D02 RD28
  • Ierland
  • https://www.dataprotection.ie/
De door Facebook verwerkte gegevens kunnen eventueel worden doorgegeven aan landen buiten de Europese Unie, met name aan Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA). Op gegevensoverdracht naar de VS is het zogenaamde “privacy shield” van toepassing. Facebook Inc. neemt deel aan het “Privacy Shield” en heeft zich onderworpen aan de eisen (beschikbaar op https://www.privacyshield.gov/list).

Als u lid bent van een sociaal netwerk en u wilt het verzamelen van informatie via onze websites en het samenvoegen van uw gebruikersgegevens met de gegevens die over u zijn opgeslagen op het sociale netwerk beperken, dient u uit te loggen uit het sociale netwerk voordat u onze websites bezoekt. Wij adviseren u om de juiste add-ons te gebruiken voor de browser die u gebruikt (bijvoorbeeld de zogenaamde “Facebook blokker”). We kunnen de effectiviteit van dergelijke oplossingen echter niet garanderen.

Naast social plugins bevatten onze websites ook eenvoudige links naar Facebook, Google Plus, Instagram en Twitter. Een gegevensuitwisseling met de genoemde sociaalnetwerksite vindt alleen plaats wanneer er op de betreffende icoonknop (bijv. de “f” van Facebook, het vogelsymbool van Twitter) wordt geklikt. Als u op zo'n pictogramknop klikt, wordt een pagina van de betreffende sociaalnetwerksite geopend in een pop-upvenster. Daar kunt u informatie over onze producten publiceren conform de voorschriften van de sociaalnetwerksite.

Online maatadvies

Ten behoeve van het maatadvies bieden wij onder andere de functionaliteiten van de online maatadviseur aan, die u tijdens het bestelproces ondersteunt bij het kiezen van de juiste kledingmaat. Uw gegevens worden uitsluitend verwerkt om uw specifieke kledingmaat te berekenen en om op basis van de geselecteerde artikelen de juiste kledingmaat voor u voor te stellen. Het gebruik van de maatadviseur vindt plaats op vrijwillige basis en is gebaseerd op uw toestemming (artikel 6 lid 1 sub a AVG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te klikken op “gegevens bewerken” en de online maatadviseur te deactiveren.

In het kader van de online maatadviseur verwerken wij alleen de gegevens die u ons verstrekt. Hierbij kan het gaan om de volgende gegevens: Geslacht, lengte, gewicht, leeftijd, referentie-artikel of -merk, bh-maat, figuurtype, draagvoorkeur, gekozen maten bij aankopen in het verleden Na het invoeren van deze gegevens gebruikt de online maatadviseur statistische methoden en, indien nodig, geanonimiseerde aankoop- en retourdata om uw waarschijnlijk geschikte kledingmaat voor het gewenste kledingstuk te berekenen. In veel gevallen kunt u ook meer informatie krijgen over de verwachte pasvorm van het gewenste kledingstuk. De hierboven vermelde gegevens worden uitsluitend voor dit doel verwerkt en worden met name niet gecombineerd met andere gegevens of verwerkt voor marketingdoeleinden.

Bestelproces & klantenaccount

In principe heeft u geen klantenaccount nodig om in onze shop te bestellen. U hebt de mogelijkheid om te klikken op 'Direct naar PayPal'. U wordt dan naar de website van PayPal (Europa) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg, doorgestuurd. Voor zover u beschikt over een account bij PayPal, kunt u daar inloggen en de bestelling afsluiten. PayPal stuurt ons dan alle voor de afwikkeling van de overeenkomst noodzakelijke persoonsgegevens. Indien u nog geen klantenaccount bij PayPal hebt aangemaakt, dan hebt u de mogelijkheid om zich daar te laten registreren. Voor verdere informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens door PayPal kunt u direct contact hiermee opnemen met of kunt u het hier nalezen: https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/ua/privacy-full

U hebt bovendien de mogelijkheid om vrijwillig een klantenaccount bij onsaan te maken, waarmee u uw persoonlijke gegevens kunt beheren. Hierdoor hoeft u uw persoonsgegevens maar een keer in te voeren en kunt u bij latere aankopen gemakkelijk inloggen met uw e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Voor het aanmaken van een klantenaccount kiest u rechtsboven op onze website eerst de optie inloggen en u klikt dan op 'Nu registreren'. Als alternatief kunt u zich ook tijdens een bestelproces voor een klantenaccount registreren. Met het oog hierop voert u uw gegevens in op een daarvoor bedoeld invoerscherm. De persoonsgegevens worden naar ons verzonden en door ons opgeslagen. De persoonsgegevens worden niet aan derden doorgegeven. De volgende persoonsgegevens worden in het kader van het registratieproces verzameld: Personalia (naam, adres, geboortedatum);

  • Personalia (naam, adres, geboortedatum)
  • e-mailadres
Op het tijdstip van registratie worden bovendien de volgende persoonsgegevens opgeslagen:
  • Uw IP-adres
  • datum en tijd van de registratie

De registratie in onze online shop dient in de eerste plaats voor het afsluiten en de nakoming van koopovereenkomsten, overeenkomsten tot het aannemen van werk, overeenkomsten over werk en materialen in verband met onze artikelen. In dit opzicht dient art 6 lid 1 onder b AVG als wettelijke grondslag. Indien u beslist om ons de bovengenoemde persoonsgegevens in het kader van een registratie niet ter beschikking te stellen, zijn we niet in staat om:

  • overeenkomsten met u via de onlineshop af te sluiten
  • bij latere aankopen uw gegevens automatisch over te nemen, u op maat gemaakte aanbiedingen te doen toekomen
  • u over acties en kortingen te informeren

Indien u zich bovendien abonneert op een nieuwsbrief, dan kunnen we uw gegevens ook gebruiken om de inhoud van de nieuwsbrief aan uw interesses aan te passen. In dit opzicht dient uw toestemming conform art. 6 lid 1 onder a AVG als wettelijke grondslag.

Eenwijzigingvan de in uw klantenaccount opgeslagen gegevens is te allen tijde mogelijk. Hiervoor dient u in te loggen met uw e-mailadres en het zelfgekozen wachtwoord. Via de menuoptie 'Mijn account' kunt u indien nodig uw naam en uw e-mailadres aanpassen. De menuoptie 'Mijn adresboek' maakt het mogelijk om adresgegevens toe te voegen of vooraf gedeponeerde adresgegevens te actualiseren of te verwijderen. Daar kunt u geprefereerde factuur- en afleveringsadressen opslaan, actualiseren of verwijderen. Hier kunnen ook de door u in het verleden koppelingen met creditcardgegevens worden verwijderd.Mocht u uw klantenaccount niet meer nodig hebben, dan kunt u dit latenverwijderen. U dient ons een kort bericht per e-mail te sturen aan: [email protected] of per post aan: Fashion ID GmbH & Co. KG, Kundenservice, Berliner Allee 2, D-40212 Düsseldorf. Uw gegevens worden verwijderd zodra ze voor het bereiken van het doel van het verzamelen hiervan niet meer noodzakelijk zijn. Dit is in het kader van de in registratie verkregen gegevens. Indien u de registratie ongedaan maakt, wordt uw toegang ontzegd. Indien deze gegevens ook voor de nakoming van een overeenkomst of voor de uitvoering van precontractuele maatregelen noodzakelijk zijn, kan een voortijdige doorhaling slechts plaatsvinden voor zover contractuele of wettelijke verplichtingen dit toelaten. Mogelijk zijn we contractueel of wettelijk verplicht om gegevens ook na de beëindiging van de overeenkomst op te slaan (bijv. fiscale doeleinden). Welke bewaartermijnen hierbij gelden, moet voor de desbetreffende overeenkomsten en contractpartijen individueel worden bepaald.

U kunt uw gebruikersaccount slechts na het invoeren van uw persoonlijke wachtwoord onder de knop "Mijn account"inzien. U dient toegangsinformatie zoals wachtwoorden steeds vertrouwelijk te behandelen en veilig te bewaren. Na beëindiging van de communicatie met de onlineshop moet u uitloggen en het browservenster sluiten, in het bijzonder wanneer u en andere personen gebruik maken van de computer.

Persoonsgegevens worden in het bestelproces gecodeerd door middel van "Secure Socket Layer'' (Hierna te noemen: ''SSL'') via het internet aan de exploitant van de website toegezonden. De onlineshop is door technische en organisatorische maatregelen beveiligd tegen verlies, vernieling, toegang, wijziging of verspreiding van persoonsgegevens door onbevoegden.

Gebruik van uw Peek & Cloppenburg klantenkaart in onze onlineshop

Bij uw bestellingen in onze onlineshop kunt u vrijwillig uw klantenkaart van Peek & Cloppenburg Anson's C.V. gebruiken om gebruikt te kunnen maken van bepaalde voordelen die u als klantenkaarthouder in het kader van het P&C-klantenkaartprogramma zijn toegezegd.

Door het klikken op het betreffende vakje bij uw klantenkaartnummer gaat u akkoord met het gebruik van uw gegevens voor de doeleinden van het P&C-klantenkaartprogramma voor de duur van de verleende toestemming. Eveneens vervullen we tegelijkertijd een deel van uw lidmaatschap. Bovendien is de verwerking gebaseerd op ons legitieme belang een klantenkaartprogramma aan te bieden. Hiermee bieden wij aanbiedingen, bijbehorende kortingen en verkooppromoties aan die nog beter voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten en potentiële klanten. Grondslag voor de rechtmatigheid voor de verwerking van uw gegevens is hierbij art. 6 lid 1 lit. a, lit. b, lit. f onder a AVG Uw toestemmingsverklaring luidt als volgt:''Ik ga akkoord dat de hierboven genoemde persoonsgegevens alsmede de in het kader van mijn deelname aan het klantenkaartprogramma verzamelde gegevens betreffende mijn aankopen (d.w.z. de gegevens op de kassabon, betaalwijze, klantnummer, datum, plaats, artikel en omzetwaarde van mijn inkopen), het gebruik van tegoedbonnen en de deelname aan acties worden verwerkt door Peek & Cloppenburg Anson‘s C.V., en haar partnerondernemingen**. Zonder mijn toestemming om deze gegevens te gebruiken is deelname aan het P&C-klantenkaartprogramma niet mogelijk.''.Nadere details over het intrekken van toestemmingen vindt u onder punt 18.

Indien u uw P&C-klantenkaart gebruikt, dan zullen wij en onze partnerbedrijven Peek & Cloppenburg Anson's C.V en Fashion ID Loyalty Services GmbH & Co. KG, elk Berliner Allee 2, 40212 Düsseldorf uw klantgebruiksgegevens, dus de gegevens op uw factuur (betalingswijze, klantnummer, datum, voorwerp en omzetwaarde van uw aankopen) verwerken. Uw klantgebruiksgegevens worden voor de berekening van uw jaarbonus door ons en onze partnerbedrijven verwerkt. Uw klantgebruiksgegevens worden door ons en onze partnerbedrijven gebruikt en geanalyseerd en bovendien voor marktonderzoeksdoeleinden (in het bijzonder de analyse van uw inkoopgedrag)

Indien u bovendien reclame per e-mail (zog. nieuwsbrieven) wilt ontvangen, moet u zich hierop speciaal abonneren (punt 12).

Het doorgeven van de gegevens aan derden die geen partnerbedrijven zijn, vindt niet zonder uw voorafgaande toestemming of slechts voor de opdrachtgegevensverwerking d.w.z. aan voorschriften gebonden dienstverleners, zoals computercentra of verzenders van brieven, plaats.

Nieuwsbrief

U kunt zich vrijwillig voor onze kosteloze nieuwsbrief aanmelden. Bij de aanmelding worden via het invoerscherm uw e-mailadres en de geprefereerde artikelgroep ('Voor Haar' of 'Voor Hem) ingevoerd. Zodra uw bericht is verzonden, worden bovendien uw IP-adres en de datum en de tijd van de registratie opgeslagen. De verwerking van uw gegevens in het kader van het ontvangen van de nieuwsbrief geschiedt met uw toestemming, waarvoor het bedoelde vakje voor de verklaring van toestemming moet aanklikken. Uw toestemming luidt in dit geval:''Ja, ik wil graag iedere week de gepersonaliseerde e-mail-nieuwsbrief van Fashion ID en haarpartnerbedrijvenontvangen over hun fashion-producten en diensten, voordeel- en winacties en enquêtes.Mijn toestemming kan ik te allen tijde kosteloos via de link in de nieuwsbrief voor de toekomst intrekken, zonder dat dit invloed heeft op de rechtmatigheid van de tot en met het intrekken plaatsgevonden verwerking. Voor overige informatie heb ik de privacyverklaring geraadpleegd.“In dit opzicht is art. 6 lid 1 sub a AVG wettelijke grondslag. Na uw aanmelding voor de nieuwsbrief kunnen we verzoeken om vrijwillige opgave van overige gegevens over uw persoon (achternaam, geboortedatum of klantnummer) verzoeken. Wettelijke grondslag voor de verwerking van deze gegevens is conform art. 6 lid 1 onder a AVG uw toestemming en ons gerechtvaardigde belang volgens art. 6 lid 1 onder f AVG om u op uw interesses afgestemde inhoud te doen toekomen. Onze nieuwsbrieven worden bij verzending voorzien van een [web beacon], waarmee we kunnen traceren hoeveel personen de inhoud van onze nieuwsbrief al hebben geopend of aangeklikt. Deze informatie gebruiken we voor de aanpassing van onze nieuwsbrieven. Indien u via uw e-mailadres bovendien een klantenaccount bij ons aanmaakt of al hebt aangemaakt, of deelneemt aan het klantenkaartprogramma van Peek & Cloppenburg KG, Berliner Allee 2, 40212 Düsseldorf, kunnen we dit tot de bij en door u opgeslagen gegevens (bijv. over uw geboortedatum, of als houder van een klantenaccount tot uw aankoop- & klik-gedrag - zoals onder punt 6.6. beschreven) herleiden. Wettelijke grondslag voor de verwerking van deze gegevens is conform art. 6 lid 1 onder a AVG in het kader van de ontvangst van de nieuwsbrief of de aanmelding voor het klantenkaartprogramma en ons gerechtvaardigde belang volgens art. 6 lid 1 onder f AVG om u op uw interesses afgestemde inhoud te verschaffen. Voor het gebruik van [het web beacon] vragen wij uw toestemming. Indien u geen op uw interesses afgestemde nieuwsbrief wilt ontvangen, kunt u zich te allen tijde voor onze nieuwsbrief afmelden.

U ontvangt na aanmelding een e-mail waarin u wordt verzocht uw aanmelding te bevestigen. Deze bevestiging is noodzakelijk zodat niemand zich met e-mailadressen van een ander kan aanmelden. De aanmeldingen voor de nieuwsbrief worden vastgelegd, om het aanmeldingsproces conform de wettelijke eisen te kunnen aantonen. Hiertoe behoort het opslaan van het aanmeldings- en het bevestigingstijdstip en van het door u gebruikte IP-adres. Indien de verwerking van de gegevens bovendien noodzakelijk is om de bestelde nieuwsbrief toe te zenden, dienen daarnaast art. 6 lid 1 onder b en art. 6 lid 1 onder f AVGals wettelijke grondslag.

U kunt het abonnement op de nieuwsbrief te allen tijde opzeggen of bezwaar maken tegen de toezending van verdere nieuwsbrieven. Iedere nieuwsbrief bevat hiervoor een link naar het afmeldingsformulier. Hierdoor maken we tevens het intrekken van uw toestemming voor het opslaan van uw gegevens mogelijk. Het intrekken van uw toestemming kunt u echter ook te allen tijde vormvrij richten aan de onder punt 1.1 genoemde contactgegevens.

Wij verwijderen uw gegevens zodra deze voor het bereiken van het doel van het verzamelen hiervan niet meer noodzakelijk zijn. Uw e-mailadres wordt zolang opgeslagen als er een abonnement op de nieuwsbrief bestaat. Het afmelden voor een nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk. Gebruik daarvoor de bedoelde link in de nieuwsbrief of stuur een bijbehorend e-mailbericht [email protected] De overige in het kader van het aanmeldingsproces verzamelde persoonsgegevens verwijderen we na een termijn van zeven dagen na het verzamelen van de gegevens. Indien de gegevens ook voor de nakoming van een overeenkomst of voor de uitvoering van precontractuele maatregelen noodzakelijk zijn, kan een voortijdig verwijderen van de gegevens slechts plaatsvinden voor zover contractuele of wettelijke verplichtingen dit toelaten. Mogelijk zijn we contractueel of wettelijk verplicht om gegevens ook na de beëindiging van de overeenkomst op te slaan (bijv. fiscale doeleinden). Welke opslagtermijnen hierbij gelden, moet voor de desbetreffende overeenkomsten en contractpartijen individueel worden bepaald.

Indien de verwerking van de gegevens bovendien noodzakelijk is om de bestelde nieuwsbrief toe te zenden, dienen daarnaast ook art. 6 lid 1 onder b en art. 6 lid 1 onder f AVG als wettelijke grondslag.

U kunt het abonnement op de nieuwsbrief te allen tijde opzeggen of bezwaar maken tegen de toezending van verdere nieuwsbrieven. Iedere nieuwsbrief bevat hiervoor een link naar het afmeldingsformulier. Hierdoor maken we tevens het intrekken van uw toestemming voor het opslaan van uw gegevens mogelijk. Het intrekken door u kunt u echter ook te allen tijde vormvrij richten aan de onder punt 1 genoemde contactgegevens.

Wij verwijderen uw gegevens, zodra deze voor het bereiken van het doel van het verzamelen hiervan niet meer noodzakelijk zijn. Uw e-mailadres wordt zolang opgeslagen als er een abonnement op de nieuwsbrief bestaat. Het afmelden voor een nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk. Gebruik daarvoor de bedoelde link in de nieuwsbrief of stuur een bijbehorend e-mail-bericht aan [email protected] De overige in het kader van het aanmeldingsproces verzamelde persoonsgegevens verwijderen we als regel na een termijn van zeven dagen na het verzamelen hiervan. Indien de gegevens ook voor de nakoming van een overeenkomst of voor de uitvoering van precontractuele maatregelen noodzakelijk zijn, kan een voortijdig verwijderen van de gegevens slechts plaatsvinden, voor zover contractuele of wettelijke verplichtingen dit toelaten. Mogelijk zijn we contractueel of wettelijk verplicht om gegevens ook na de beëindiging van de overeenkomst op te slaan (bijv. fiscale doeleinden). Welke opslagtermijnen hierbij gelden, moet voor de desbetreffende overeenkomsten en contractpartijen individueel worden bepaald.

Contactformulier & e-mail

U kunt via verschillende contactformulieren op onze website, per e-mail of telefonisch met ons contact opnemen.

Indien u persoonsgegevens invoert in het daarvoor bedoelde invoerscherm van het contactformulier van de onlineshop worden deze aan ons toegezonden en door ons verwerkt. Hierbij betreft het de volgende persoonsgegevens:

  • Onderwerp/reden van het opnemen van contact
  • uw naam
  • e-mailadres
  • Nachricht

Voor zover u persoonsgegevens invoert in het daarvoor bedoelde invoerscherm van het contactformulier voor aanvragen over Peek & Cloppenburg of de P&C-klantenkaart worden deze aan Peek & Cloppenburg Anson's C.V verzonden en door Peek & Cloppenburg Anson's C.V verwerkt. Hierbij betreft het de volgende persoonsgegevens:

  • Onderwerp/reden van het opnemen van contact en de betreffende winkel
  • uw naam
  • uw adres
  • e-mailadres
  • uw geboortedatum
  • uw 12-cijferige klantenkaartnummer

Zodra uw brief wordt verzonden, worden bovendien de volgende overige persoonsgegevens opgeslagen:

  • Uw IP-adres
  • datum en tijd van de verzending

De verwerking van overige gegevens (bijv. verbindingsgegevens, zie punt 11.3) tijdens het verzendingsproces moet misbruik van het contactformulier voorkomen en de veiligheid van onze informatietechnische systemen waarborgen. Wettelijke grondslag hiervoor is art.6 lid.1 onder f AVG. Deze gegevens worden uiterlijk na een termijn van zeven dagen verwijderd.

De wettelijke grondslag voor de verwerking van uw gegevens in het kader van het opnemen van contact met onlineshop (punt 2) is art. 6 lid 1 onder f AVG, omdat wij een gerechtvaardigd belang hierbij hebben om klantenvragen en contactaanvragen van onze klanten en geïnteresseerden vakkundig en klantvriendelijk te beantwoorden. Indien het opnemen van contact per formulier of e-mail in verband staat met het sluiten van een overeenkomst, dan is bovendien art.6 lid.1 onder b AVG wettelijke grondslag voor de verwerking.

Persoonsgegevens uit het invoerscherm of e-mails naar de onlineshop (punt 2) verwerken we voor het opnemen van contact. Bovendien verwerken we de gegevens om meer aanvragen van u te kunnen herleiden en de kwaliteit van onze antwoorden te verbeteren, indien u ons nog een aanvraag stuurt. Doorgeven van de gegevens aan derden vindt hierbij niet plaats. Voor zover het onderwerp van het opnemen van contact door u een probleem met uw bestelling is (bijv. vragen of suggesties over levering, teruggezonden goederen, betalingen of klachten) verwerken we uw gegevens ook om de kwaliteit van onze winkels, van de onlineshop en onze dienstverleners continu te controleren en indien nodig te verbeteren. In dit verband kan het ook gebeuren dat we in uitzonderingsgevallen individuele informatie bij uw gegevens aan onze dienstverleners toezenden (bijv. het nummer van uw zending). Om bij nieuwe contacten beter op uw verzoek te kunnen ingaan, slaan we uw reacties op bestellingen of acties ook in uw klantenaccount op (bijv. om coulance-waardebonnen te kunnen beheren). Wij verwijderen uw gegevens, zodra deze voor het bereiken van het doel van het verzamelen hiervan niet meer noodzakelijk zijn.

In geval van het opnemen van contact kunt u te allen tijde bezwaar maken tegen het opslaan van uw persoonsgegevens. Met dit doel richt u een vormvrij bericht aan de onder punt 1.1. genoemde contactgegevens. In deze gevallen is een bewerking van uw bericht echter niet mogelijk.

De wettelijke grondslag voor de verwerking van uw gegevens in het kader van het opnemen van contact over de P&C-klantenkaart of met Peek & Cloppenburg(punt 3) is art. 6 lid 1 onder a AVG, omdat u instemt met de communicatie aanPeek & Cloppenburg Anson's C.V, Wagenstraat 4, NL-2512 AX Den Haag

Indien het opnemen van contact per formulier of e-mail in verband staat met het sluiten van een overeenkomst of de deelname aan het klantenkaartprogramma, dan is bovendien art.6 lid.1 onder b AVG de wettelijke grondslag voor de verwerking. Bovendien is de verwerking gebaseerd op onze legitieme interesse bij het aanbieden registratie en klantenkaartprogramma en de daarmee verbonden acties en voordelen voor onze klanten. Eveneens ons legitieme belang om vragen van klanten en potentiële klanten te verwerken, zodat de verwerking ook op op Art. 6 Abs. 1 lit. f AVG berust.

Persoonsgegevens uit het invoerscherm of e-mails over de P&C-klantenkaart of over uit & Cloppenburg verwerkt Peek & Cloppenburg Anson's C.V worden gebruikt voor de behandeling van het opnemen van contact. Contactgegevens zonder relatie met het klantenkaartprogramma worden na 6 maanden of uiterlijk na volledige afhandeling van uw aanvraag verwijderd. Bovendien verwerkt Peek & Cloppenburg de gegevens in het kader van het klantenkaartprogramma om meer aanvragen van u te kunnen herleiden en de kwaliteit van onze antwoorden te verbeteren, indien u nog een aanvraag stuurt. Gegevens worden niet aan derden verschaft. Om bij nieuwe contacten beter op uw verzoek te kunnen ingaan, wordt uw reactie over het klantenkaartprogramma ook in uw klantenaccount opgeslagen. Peek & Cloppenburg verwijdert uw gegevens, zodra deze voor het bereiken van het doel van het verzamelen hiervan niet meer noodzakelijk zijn.

Uw toestemming voor de verwerking van uw gegevens door Peek & Cloppenburg KG kunt u te allen tijde intrekken, zonder dat dit gevolgen heeft voor de rechtmatigheid van de tot dan toe plaatsgevonden verwerking van uw persoonsgegevens. U kunt uw intrekking per e-mail richten aan [email protected] of per post aan Peek und Cloppenburg KG, Berliner Allee 2, 40212 Düsseldorf.

Indien de persoonsgegevens ook voor de nakoming van een overeenkomst of voor de uitvoering van precontractuele maatregelen noodzakelijk zijn, kan een voortijdig verwijderen van de persoonsgegevens slechts plaatsvinden, voor zover contractuele of wettelijke verplichtingen dit toelaten. Welke opslagtermijnen hierbij gelden, moet voor de desbetreffende overeenkomsten en contractpartijen individueel worden bepaald.

Doorgeven van persoonsgegevens aan dienstverleners

Wij werken samen met dienstverleners die bepaalde persoonsgegevens in opdracht van ons verwerken. Dit geschiedt uitsluitend in overeenstemming met het geldende recht. In het bijzonder hebben we met onze dienstverleners – voor zover wettelijk noodzakelijk – overeenkomsten afgesloten over de gegevensverwerking die voldoen aan de eisen van art. 28 AVG en geven de dienstverleners instructies over de omgang met de persoonsgegevens. Door zorgvuldige selectie en regelmatige controle waarborgen wij dat onze dienstverleners alle organisatorische en technische maatregelen treffen die noodzakelijk zijn voor de beveiliging van uw persoonsgegevens.

Kredietwaardigheidsonderzoek & voorkomen van misbruik

Om de economische risico´s van koopovereenkomsten en contracten over aanneming van werk of bepaalde betaalwijzen goed te kunnen inschatten voeren wij bij ieder aankoop op rekening een kredietwaardigheidsonderzoek uit en controleren eventueel ook de verandering van uw kredietwaardigheid. We sturen adresgegevens en overige gegevens over uw persoon en uw winkelmand toe aan geschikte dienstverleners. Met het oog op de beslissing over de motivatie, uitvoering of beëindiging van de contractuele relatie wordt op basis van mathematisch-statistische methodes onder gebruikmaking van adresgegevens informatie over uw betalingsgedrag tot nu toe en waarschijnlijkheidswaarden over uw toekomstige gedrag berekend.

Deze informatie verkrijgen wij van Experian Nederland B.V. Zie voor informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Experian Nederland B.V.: http://www.experian.nl/privacy-statement/,, Grote Markstraat 49, 2511 BH Den Haag.

Om deze gegevens te verkrijgen is het noodzakelijk dat we uw personalia en bestelgegevens aan dit bedrijf doorgeven. De wettelijke grondslag voor de verzending en overige verwerking van uw gegevens is van gerechtvaardigd belang en derhalve art. 6 lid 1 onder f AVG. U kunt tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van het gerechtvaardigde belang bezwaar maken. Met dit doel richt u alleen vormvrij een dergelijk bericht aan de onder punt 1.1. genoemde contactgegevens. In dat geval verwerken we uw persoonsgegevens niet meer, tenzij we dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking kunnen aantonen, die zwaarder wegen dan uw belangen, rechten en vrijheden of de verwerking dient voor het doen gelden, uitoefenen of de verdediging van een recht in rechte. Voor zover we uw persoonsgegevens niet meer verwerken, kan dat tot gevolg hebben dat we het economische risico van de overeenkomst(en) niet kunnen inschatten en daarom het afzonderlijk sluiten van een overeenkomst(en) afwijzen of slechts een betaalwijzen aanbieden die het risico van wanbetaling minimaliseert.

Voor de controle van uw adres worden bij alle bestelwijzen uw naam en uw adres aaninfoscore Consumer Data GmbHBovendien vragen we u in het bestelproces om de bevestiging van uw kennisneming van onze Algemene Voorwaarden en privacyverklaring. Uw verklaring luidt in dit geval:''Mij zijn de Algemene Voorwaarden en de privacyverklaring en het daarin nader beschreven gebruik en doorgifte van mijn persoonsgegevens bekend.''

De wettelijke grondslag voor toezendingen in het kader van de bestelproces zijn ten eerste de voorbereidingen van het sluiten van de overeenkomst conform art. 6 lid 1 onder b.Ten tweede ons gerechtvaardigde belang conform art. 6 lid 1 onder f AVG. Voor zover de verzending op art. 6 lid 1 onder f AVG berust, geschiedt deze in ons belang, om de economische risico´s in verband met het afsluiten en de uitvoering van online aangeboden koopovereenkomsten te minimaliseren. Gedetailleerde informatie over infoscore conform art. 14 AVG, over het transactiedoel, doeleinden van de gegevensopslag, gegevensontvangers, het recht op informatie, het recht op doorhaling of correctie, bezwaar en verdere rechten van betrokkenen vindt uhier.

Uw persoonsgegevens worden verwijderd, zodra ze voor het bereiken van het doel van het verzamelen hiervan niet meer noodzakelijk zijn. Dit is bij kredietwaardigheidsgegevens het geval, indien de beslissing over gronden, uitvoering of beëindiging van de contractuele relatie is afgesloten. Bij twijfel is de beslissing over de beëindiging van de contractuele relatie tot aan de feitelijke beëindiging mogelijk, waarom uw kredietwaardigheidsgegevens ook tot op dit tijdstip blijven opgeslagen.

Helaas komt het voor dat gebruikers met onjuiste persoonsgegevens goederen bestellen, zonder deze te betalen. Dergelijke gevallen van misbruik proberen we met behulp van externe dienstverleners te voorkomen. Bij het bezoek aan onze onlineshop dragen we daarom uw persoonsgegevens ter voorkoming van misbruik over aaninforma Solutions GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden (art. 6 lid 1 onder f AVG). FashionID verwerkt uw persoonsgegevens voor de afhandeling van de overeenkomst en uw toestelprofiel voor doeleinden van het identificeren en voorkomen van misbruik. Dit omvat in het bijzonder de mogelijkheid dat u bij verdere bezoeken aan onze onlineshop herkend wordt, om geautomatiseerd te controleren of er aanwijzingen zijn voor misbruik van onze onlineshop. Bij uw bezoek aan onze onlineshop verzamelen we daarom de volgende gegevens en slaan deze op:

  • Uw gegevens voor de afhandeling van de overeenkomst (aankoop, naam, rekening- en afleveringsadres, e-mailadres, betaalwijze en verzendwijze)
  • uw toestelprofiel (d.w.z. hardware- en software informatie van uw eindapparaat) aan de hand van de volgende gegevenscategorieën
  • gegevens die we aan de hand van een Java-script verzamelen, zoals de taalinstelling van uw browser
  • gegevens die we aan de hand van de Flash-software van uw computer verzamelen, zoals het besturingssysteem van uw eindapparaat
  • gegevens die we via het TCP/IP-protocol van uw computer verzamelen, zoals uw IP-adres
  • gegevens, het we aan de hand van het http-protocol over uw computer verzamelen, zoals opgeslagen cookies op uw eindapparaat
  • gegevens die we via aan de hand van het gebruikte toegangspunt van uw computer verzamelen, zoals uw postcode
De beslissing en evaluatie gevolgd naar wetenschappelijk erkend wiskundig-statistische methoden, waarin voorheen genoemde gegevens worden ingevoerd en aan de hand van statistische bekende gegevens afgewogen worden. Indien het sluiten van een overeenkomst wordt afgewezen, wordt u dit meegedeeld en desgewenst worden deessentiële redenen voor de beslissing genoemd. U krijgt de gelegenheid om uw standpunt bij ons en bij informa Solutions GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden, kenbaar te maken.

Wij wijzen er uitdrukkelijk op dat informa Solutions GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden een uitsluitend geautomatiseerde beslissing erover treft welke betaalwijzen u in het kader van ons bestelproces worden aangeboden. Hierbij kan het voorkomen dat een (bepaalde) slechtere kredietwaardigheid kan leiden tot beperkingen bij de betaalwijze. U hebt het recht dat een natuurlijk persoon deze beslissing toetst en u hebt de mogelijkheid om uw persoonlijke standpunt uiteen te zetten en de geautomatiseerde beslissing aan te vechten door met ons via de in art.1genoemde gegevens contact op te nemen.

Betaaldiensten

Indien u via onze shop een overeenkomst met ons afsluit, betrekken we betaaldiensten van derde-aanbieders hierbij, afhankelijk van de betaalwijze die u kiest. Omdat de betaling in verband staat met de contractuele relatie met u, is de wettelijke grondslag voor alle betaalwijzen art. 6 lid 1 onder b AVG.

Bij koop op rekening of overboeking krijgen we de gegevens die u opgeeft bij het overboekingsproces bij de bank die uw rekening bijhoudt. Deze gegevens worden niet aan derden verschaft.

Indien u voor betaling via Paypal kiest, geven wij de bij de registratie verkregen gegevens en informatie over de transactie en overige informatie in verband met de transactie, zoals het verzonden of gevraagde bedrag, het bedrag dat voor producten of diensten betaald werd, dealerinformatie, inclusief gegevens over betalingsinstrumenten die voor de transactie gebruikt zijn, toestelinformatie, technische gebruiksgegevens en locatiegegevens aan PayPal (Europa) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg, e-mail: [email protected] Dit veronderstelt dat u daar een account hebt aangemaakt of akkoord bent gegaan met de verwerking van persoonsgegevens aldaar als gast. Let hierbij ook op de door PayPal (Europa) S.à r.l. et Cie, S.C.A verstrekte privacyverklaring.

De betaling per creditcar geschiedt via onze dienstverlener BFS finance Münster GmbH, Höltenweg 35, 48155 Münster. De privacyverklaring vindt u op: https://finance.arvato.com/en/privacy-policy/. U voert uw creditcardnummer, de geldigheidsdatum en een eventueel CVC-nummer in de betreffende invoervelden.. Dit betreft een plug-in. We hebben geen inzage in deze persoonsgegevens. Onze dienstverlener verzendt deze persoonsgegevens,  uw personalia, informatie over de transactie alsmede overige informatie in verband met de transactie aan de betreffende betalingsdienstverlener. Bij (online-)betalingen met Mastercard of Visa worden uw creditcardgegevens (Mastercard, VISA, kaartnummer, controlegetal en geldigheidsduur) bij BS PAYONE GmbH, Lyoner Straße 9, 60528 Frankfurt/Main geregistreerd, opgeslagen en alleen bij de aan het betalingsproces betrokkenen bedrijven doorgegeven, bijvoorbeeld:

  • MasterCard, Mastercard Europe SA, Chaussée de Tervuren 198A, B-1410 Waterloo, Belgium
  • bij VISA de bank die haar kaart uitgeeft.
De gegevens worden in het kader van het betaalproces eventueel verzonden aan de bank die uw kaart uitgeeft.

Bij betaling onder rembours verzenden we uw personalia en informatie over de transactie alsmede overige informatie in verband met de transactie aan de postdienstverlener die het factuurbedrag bij aflevering incasseert.

Met een iDeal-betaling wordt u bij een online aankoop direct doorgestuurd naar uw vertrouwde online banksite. Als u gebruik maakt van het internetbankieren van ABN-AMRO, Deutsche Bank AG Amsterdams filiaal, de ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, kunt u direct via iDeal betalen. U betaalt dan snel en eenvoudig in het vertrouwde online banksysteem van uw eigen bank. De informatie die nodig is voor de betaling wordt naar uw bank gestuurd. Meer informatie over het onderwerp iDeal is te vinden op www.ideal.nl

Indien we in de gegevensstroom zijn opgenomen, gebruiken we bij alle verzendingen de coderingsmethode Secure Socket Layer (''SSL-methode''), een zeer hoge veiligheidsnorm op het internet. Zodra u bij de betaling uw gegevens hebt ingevoerd en op de bevestigings-knop hebt geklikt, worden uw gegevens gecodeerd toegezonden. Ze zijn aan externe toegang onttrokken.

Uw gegevens worden verwijderd zodra ze voor het bereiken van het doel van het verzamelen hiervan niet meer noodzakelijk zijn. Dit is bij de nakoming van een overeenkomst of bij de uitvoering van precontractuele maatregelen het geval, indien de gegevens voor de uitvoering van de overeenkomst niet meer noodzakelijk zijn. Mogelijk zijn we contractueel of wettelijk verplicht om gegevens ook na de beëindiging van de overeenkomst op te slaan (bijv. fiscale doeleinden). Welke bewaartermijnen hierbij gelden, moet voor de desbetreffende overeenkomsten en contractpartijen individueel worden bepaald.

Vorderingenbeheer

Uitsluitend met het oog op het debiteurenincasso dragen we uw persoonsgegevens over aan de infoscore Nederland B.V., K.R. Poststraat 90-5, 8441 ER, Heerenveen. Grondslag voor de rechtmatigheid is in dit opzicht ons gerechtvaardigde belang conform art. 6 lid 1 onder f AVG.

Bovendien dragen we uw persoonsgegevens over aan onze dienstverlener BFS finance Münster GmbH, Höltenweg 35, 48155 Münster, die de gegevens uitsluitend in opdracht voor doeleinden van het vorderingen- en debiteurenbeheer verwerkt.

Uw gegevens worden verwijderd zodra ze voor het bereiken van de doeleinden waarvoor ze verzameld werden, niet meer noodzakelijk zijn. Dit is bij het incasseren van vorderingen het geval, indien de vordering is voldaan of ons gerechtvaardigd belang bij het doorzetten hiervan om een andere reden is vervallen.

Aanbieder- en productbeoordelingen

Met het oog op aanbieder- en productbeoordelingen door onze klant en voor onze eigen kwaliteitszorg hebben we op onze websites een beoordelingssoftware van Bazaarvoice, Inc., 10901 Stonelake Blvd, Austin, TX 78759 ('Bazaarvoice') geïntegreerd. Na uw aankoop kunt u via Viar Bazaarvoice een beoordeling van de ervaring met ons delen. Wij zullen u na de afhandeling van uw bestelling een e-mail sturen waarin we u om een beoordeling verzoeken en waarmee we u een link naar het bijbehorende beoordelingsscherm toesturen. De beoordeling is uiteraard vrijwillig en kan zonder het noemen van uw naam plaatsvinden. Indien u ervoor mocht kiezen om uw naam mee te delen, wordt ook deze samen met de beoordeling gepubliceerd.

Door het klikken op de link naar het beoordelingsscherm geeft u ons uw toestemming om gegevens aan Bazaarvoice te verzenden. U kunt tegen uw toestemming voor het gebruik van de gegevens te allen tijde voor de toekomst bezwaar maken. Het intrekken van toestemming laat onverlet de rechtmatigheid van de tot dan toe plaatsgevonden verwerkingen. Bovendien is de verwerking van de gegevens gebaseerd op het ter vervoeging stellen van de evaluatiemogelijkheid en dient het onze legitieme interesse om klantentevredenheid te evalueren en te verbeteren. Eveneens om klanten een eenvoudige mogelijkheid te bieden om klachten en verbeteringen voor producten en het bestelproces aan ons door te geven. De verwerking gevolgd op basis van Art. 6 Abs. 1 lit. a, lit. b, lit. f AVG.

Het staat u vrij om het beoordelingsverzoek te negeren. Door uw beoordeling zou u ons echter behulpzaam zijn om ons aanbod verder verbeteren – in uw voordeel en in het voordeel van onze andere klanten. Bazaarvoice verwerkt uw persoonsgegevens ook in de Verenigde Staten en heeft zich aan de EU-US-Privacy-Shield onderworpen, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Indien u een beoordeling wilt geven via Bazaarvoice, moet u uw e-mailadres achterlaten, waarmee wij contact met u kunnen opnemen. Het e-mailadres wordt niet met uw beoordeling gepubliceerd. Op deze manier kunnen wij bijvoorbeeld individueel op uw kritiek ingaan, uw vragen beantwoorden of anderszins behulpzaam zijn. U kunt een gegeven beoordeling te allen tijde door ons laten verwijderen. Hiervoor kunt u direct contact opnemen met onze klantenservice via [email protected]

Verzamelen, verwerken en gebruik van persoonsgegevens met het oog op reclame en marktonderzoek

Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor doeleinden van reclame en marktonderzoek, en wel als volgt:

  • Indien u onze e-mails opent, klikt u op links daarin of na het klikken op een link een website-formulier verzendt, dan stellen wij dit vast en slaan deze informatie bij uw profiel op.
  • Indien u met behulp van onze aanbevelingsfuncties informatie van ons per e-mail of in sociale netwerken aan anderen aanbeveelt, stellen we dit vast en slaan eventueel uw profiel op, in welke netwerken de informatie is aanbevolen en het gebruik door derden. Persoonsgegevens van derden worden zonder hun toestemming in geen geval opgeslagen.
  • Indien u afbeeldingen in e-mails oproept of op links klikt, stellen we het soort gebruikte eindapparaat vast en slaan dit in uw profiel op.
  • Indien u ons internetaanbod via een link uit een bericht van ons oproept, integreren we de informatie over uw website-bezoek in uw profiel. Dit omvat ook de integratie van uw aankoopgeschiedenis in uw profiel.
  • Indien u afbeeldingen in e-mails oproept of op links klikt, stellen we het soort gebruikte eindapparaat vast en slaan dit in uw profiel op. Uw IP-adres wordt niet opgeslagen.
De wettelijke grondslag is in dit opzicht ons gerechtvaardigde belang bij de optimalisatie van onze reclameproducten en onze online presentatie, art. 6 lid 1 onder f AVG.

Uw rechten als gebruiker

Hieronder geven we een samenvatting van uw rechten op grond van de AVG.

  • Recht op intrekken van de verklaring van toestemming volgens het privacyrecht - art. 7 lid 3 AVG
U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming heeft geen gevolgen voor de rechtmatigheid van de verwerking die op grond de toestemming tot aan het intrekken heeft plaatsgevonden.Richt uw intrekking aan:

[email protected]

of per post aan:

Fashion ID GmbH & Co. KG
Klantenservice
Berliner Allee 2
D-40212 Düsseldorf.


  • Recht op informatie - art. 15 AVG, 35 Wbp
U kunt uitgebreide informatie over de uw persoon betreffende gegevens en de omstandigheden van de verwerking verlangen, bijvoorbeeld de doeleinden waarvoor deze gegevens worden verwerkt of de duur van de opslag.
  • Recht op correctie - art. 16 AVG
U kunt eisen dat onjuiste persoonsgegevens die u betreffen worden gecorrigeerd.
  • Recht op verwijdering - art. 17 AVG
U kunt in principe verlangen dat we de uw persoon betreffende gegevens verwijderen, bijvoorbeeld indien deze gegevens om wettelijke redenen niet meer noodzakelijk zijn of niet meer verwerkt mogen worden.
  • Recht op beperking van de verwerking - art. 18 AVG
U hebt het recht om een verdere verwerking van uw persoonsgegevens te verhinderen, bijv. indien uw gegevens wegens een hiermee in strijd zijnde bewaringsverplichting nog niet verwijderd kunnen worden.
  • Mededelingsverplichting-19 AVG
Wij zijn verplicht om alle ontvangers, aan wie uw gegevens meegedeeld zijn, via een correctie of doorhaling van uw gegevens of een beperking van de verwerking te informeren. Dit geldt slechts dan niet, indien voor ons de informatie onmogelijk is of met buitensporige kosten is verbonden. We stellen u van deze ontvangers op de hoogte, als u dit verlangt.
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens - art.20 AVG
U bent gerechtigd om de u betreffende persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare, machineleesbare vorm van ons te ontvangen.
  • Recht op bezwaar - art. 21 AVG
Indien wij uw gegevens op grond van een gerechtvaardigd belang verwerken (art. 6 lid 1 onder f AVG), hebt u het recht om daartegen bezwaar te maken, indien de redenen hiervan voortkomen uit uw bijzondere situatie. Dit geldt ook voor een op deze bepaling gebaseerde profilering. Indien we uw gegevens verwerken voor direct marketing, kunt u hiertegen eveneens bezwaar maken. Dit geldt ook voor profiling, voor zover dit met een dergelijke direct marketing in verband staat. Na uw bezwaar worden uw gegevens niet meer voor deze doeleinden verwerkt.
  • Recht om niet aan een geautomatiseerde beslissing te worden onderworpen - art. 22 AVG
U hebt het recht om niet aan een uitsluitend op een geautomatiseerde verwerking – inclusief profilering – berustende beslissing onderworpen te worden, indien deze jegens voor u rechtsgevolgen heeft of u op een aanmerkelijke wijze treft.
Een geautomatiseerde beslissing is bij wijze van uitzondering geoorloofd, indien u of (i) eerder uw uitdrukkelijke toestemming hebt uitgesproken of (ii) de beslissing voor het afsluiten of het nakomen van een overeenkomst tussen u en ons noodzakelijk is of (iii) geldende regelgeving dit toestaat en deze regels redelijke maatregelen bevatten voor de bewaring van uw rechten en vrijheden en uw gerechtvaardigde belangen.
In de gevallen van (i) en (ii) treffen we redelijke maatregelen om uw rechten en vrijheden en uw gerechtvaardigde belangen te behartigen. Hiertoe behoort dat u uw standpunt toelicht, de automatische beslissing aanvecht en de persoonlijke behandeling door een van onze medewerkers kunt verlangen. Recht op bezwaar bij een toezichthoudende instantie - art. 77 AVG
  • Recht op bezwaar bij een toezichthoudende instantie - art. 77 AVG
U hebt het recht om bij de verantwoordelijke toezichthoudende instantie bezwaar te maken, indien u van mening bent dat onze verwerking van de u betreffende gegevens in strijd is met tegen Algemene verordening gegevensbescherming.