Black Week

Black Friday 2023
Ontdek trendy items

Black Friday valt elk jaar op de vierde vrijdag van de maand november. Bij P&C kun je alles te weten komen wat je moet weten over de speciale dag, zodat je helemaal voorbereid bent. Ontdek hier de laatste informatie.

Download de P&C app

Download en shop met gemak alle merken, alle items en alle looks op je smartphone - overzichtelijk en inspirerend.

AppStoreGooglePlay

Black Friday bij P&C

We geven je alle informatie die je nodig hebt over deze populaire winkelactie. Wees goed voorbereid op Black Friday bij P&C.

Doet Peek & Cloppenburg mee met Black Friday?

In voorgaande jaren heeft P&C altijd meegedaan aan Black Friday en aantrekkelijke kortingen gegeven op mode en accessoires. We houden je op de hoogte van de actie in 2023 en delen de actievoorwaarden met je op deze pagina. Blijf op de hoogte!

Wanneer is Black Friday 2023?

Black Friday vindt elk jaar plaats op de laatste vrijdag van november. Dit jaar valt Black Friday op 24 november 2023. Winkelliefhebbers kunnen aantrekkelijke kortingen verwachten bij veel verschillende winkels en webshops.

Zijn de winkels van Peek & Cloppenburg ook open tijdens Black Friday?

Alle filialen van Peek & Cloppenburg zijn open tijdens de reguliere openingstijden. Je kunt dus zowel online als in onze stores profiteren van onze Black Friday korting.

Wat is Black Friday?

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving. Black Friday valt elk jaar op de vierde vrijdag van de maand november. Op deze dag kun je bij heel veel winkels shoppen met korting. Je kunt dus nieuwe outfits shoppen met torenhoge kortingen – is dat even goed nieuws! Bij sommige winkels is er zelfs sprake van een Black Weekend of een Black Week.

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday komt oorspronkelijk uit Philadelphia in de VS en is vervolgens overgewaaid naar Europa. Er bestaan meerdere theorieën, maar waarschijnlijk verwees Black Friday naar de enorme drukte die er in de winkelstraten heerste op de dag na Thanksgiving. Deze dag stond direct bekend als een gunstig en voordelig moment om kerstinkopen te doen. Winkels speelden hier handig op in door hoge kortingen te geven. En dat is vandaag de dag dus nog steeds het geval. Dus, heb je nog damesschoenen, winterjassen, kindermode of iets anders nodig? Dan is Black Friday het ideale moment om te shoppen!

Waarom heet het Black Friday?

Black Friday heet zo vanwege de grote drukte die er op de dag na Thanksgiving in en rond de Amerikaanse stad Philadelphia heerste. Iedereen wilde profiteren van de enorme kortingen die er op deze dag gescoord konden worden. Er is nog een andere theorie die zegt dat Black Friday verwijst naar zwarte cijfers. Als winkels winst maken, komen ze uit de rode cijfers. Het resultaat: zwarte cijfers!

Sinds wanneer is Black Friday ook in Nederland?

Sinds 2015 is Black Friday een echt begrip in ons land. Deze kortingsdag is naar Nederland gekomen vanuit Philadelphia.

Hoe kun je jezelf voorbereiden op Black Friday 2023?

Maak vóór de start van Black Friday al een keuze. Laat je inspireren door onze collectie en voeg al je favoriete items toe aan je verlanglijstje. Als Black Friday begint, zit je startklaar om de beste koopjes te scoren. Doordat je al een selectie hebt gemaakt, verlies je geen onnodige tijd. Zo kun je, als een van de eersten, profiteren van die aantrekkelijke Black Friday deals. En laten we eerlijk zijn, snelle beslissers profiteren het meest tijdens Black Friday. Natuurlijk kun je ook een dagje komen shoppen in onze winkels. Ook daar kun je profiteren van de Black Friday deals!