bh's met bandjes die niet afzakken
Laura Jansen

Laura Jansen

Je bh bandjes zakken af?

Dit kun je ertegen doen!

Jouw bh-bandjes zakken af? Niets is vervelender dan dat. We hebben er allemaal weleens last van, dus het wordt tijd om dit onderwerp eens onder de loep te nemen. Wat is de oorzaak van afzakkende bh bandjes? En wat kun je er tegen doen? We kunnen je alvast geruststellen: oplossingen zijn er gelukkig. In dit artikel vind je alle belangrijke informatie en weetjes omtrent losse bandjes. We geven bovendien 6 tips om te voorkomen dat de bandjes van je bh afzakken.

Het belangrijkste in één oogopslag

  • Je bh bandjes zakken af? Dan draag je waarschijnlijk de verkeerde bh-maat. Of je hebt ronde, smalle schouders.
  • Het is belangrijk dat je de juist bh-maat koopt om afzakkende bh bandjes te voorkomen. Laat je het best adviseren. Je kunt ook kiezen voor verstelbare schouderbandjes met stretch.
  • Gebruikt een bh clip (fashion clip) om de bh bandjes op je rug vast te maken. De schouderbandjes worden dan naar het midden getrokken, waardoor ze niet afzakken.
  • Koop een bh met no slip schouderbandjes. Bij deze bh zitten de bandjes dichter bij elkaar op de rug.
  • Gebruik 'fashion tape' of 'bra straps'. Dit zijn plakkende hulpmiddeltjes die ervoor zorgen dat de bh bandjes niet van je schouder glijden.

BH bandjes zakken af: de oorzaak

Je bh bandjes zakken af, omdat je waarschijnlijk de verkeerde bh-maat draagt. In het ideale geval zitten je bh-bandjes niet te strak, maar ook zeker niet te los. Volgens lingerie stylisten zou je maximaal twee vingers tussen je schouders en de bandjes van je bh moeten kunnen stoppen. Dan zitten de bandjes precies goed. Wanneer je te veel ruimte hebt tussen je schouders en bandjes, is dit geen goed teken. De bh bandjes zitten dan veel te ruim, waardoor de bandjes gaan afzakken. Daarnaast kunnen je bh-bandjes afglijden als je ronde en wat smallere schouders hebt. Maar het kan ook zomaar zijn dat je bh al wat ouder is en de bandjes versleten zijn. In dit geval kun je het best meteen een nieuwe bh shoppen.

De oplossing voor afzakkende bh bandjes

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen voor afzakkende bh bandjes. Met onderstaande tips kun je alvast adieu zeggen tegen losse bh bandjes.

1. Koop een hoogwaardige bh in de juiste maat

Zoals we al hebben aangegeven, is een verkeerde bh-maat vaak de oorzaak van afzakkende bh bandjes. Wanneer je bijvoorbeeld een te wijde omtrek draagt, ondersteunt de bh niet voldoende. Het gevolg: je bh bandjes zakken steeds af.

Het is daarom belangrijk dat je exact weet wat jouw bh-maat is. Als je niet precies weet welke maat het beste bij jou past, kun je gewoon je bh maat berekenen. Het dragen van een bh in de juiste maat kan veel voor je borsten doen. Je kunt zo voorkomen dat je bh bandjes steeds afglijden terwijl je tegelijkertijd geniet van een betere ondersteuning van je borsten. Je moet er natuurlijk wel altijd op letten dat je bh bandjes goed aangespannen zijn. Zitten ze te ruim? Maak je bandjes dan wat kleiner. Je kunt er ook voor kiezen om verstelbare schouderbandjes met stretch te kopen. Deze bandjes zitten eigenlijk altijd wel goed en zakken niet af.

2. Gebruik een bh clip / fashion clip

Draag jij de juiste maat bh, maar heb je nog steeds last van afzakkende bh bandjes? Dan kun je ook kiezen voor een bh clip. Deze wordt ook wel fashion clip genoemd. Je gaat hierbij zo te werk: Sluit je bh zoals gewoonlijk. Maak vervolgens de bandjes op de achterkant aan elkaar vast met de fashion clip. Je krijgt dan een soort racerback, waarbij de bandjes naar het midden worden getrokken. Met de bh clip heb je nooit meer last van bh-bandjes die afzakken.

3. Kies voor no slip schouderbandjes

Vind je een fashion clip niet handig? Kies dan voor een bh met no slip schouderbandjes. Bij deze bh's zitten de bh-bandjes op de rug een stuk dichter bij elkaar. Je bh bandjes zakken hierdoor niet meer af. Een beetje vergelijkbaar met het gebruik van een bh clip, maar met no slip schouderbandjes hoef je zelf niks meer te doen.

4. Gebruik fashion tape of bra straps

Bh bandjes zakken af, omdat ze te wijd zijn en niet op je schouders blijven 'hangen'. Een andere oplossing om losse bandjes van je bh te voorkomen, is 'fashion tape'. Dit is een plakkerige tape die je op je schouders kunt plakken. Wanneer je nu een bh draagt, blijven de bandjes op de tape plakken en zakken ze niet meer af. Je kunt ook voor 'bra straps' kiezen. Dit zijn siliconen kussentjes die je om je schouderbandjes kunt doen. Door het gebruik hiervan zullen je bh bandjes niet meer afzakken. Ook voorkomen deze straps dat de bh-bandjes in je schouders snijden.

5. Draag een strapless bh

Wil je voor een nog makkelijkere oplossing gaan? Kies dan voor een strapless bh. Dit is een bh waar je de bandjes vanaf kunt halen. Ook hierbij is het belangrijk dat je de juiste maat bh kiest. Alleen dan blijft de bh zonder bandjes goed zitten en kun je genieten van aangenaam draagcomfort. Wil je de bh toch liever met bandjes dragen? Dan maak je de bandjes gewoon weer aan de bh vast.

6. Draag een halter bh

Je kunt natuurlijk ook een halter bh dragen. Bij een halter bh zitten de bandjes in je nek vast. Ze kunnen dus niet afzakken. Een halter bh past helaas niet bij elk kledingstuk. Je kunt in plaats van een halter bh ook nog kiezen voor een bh met details op de rug, zoals kant. De bandjes zitten dan met het kanten stuk op de rug vast, waardoor je geen last hebt van afzakkende bandjes.

Je bh bandjes zakken af? Dat is beslist niet meer het geval als je de bovenstaande zes tips opvolgt. Het is natuurlijk ook altijd goed om inzicht te hebben in de oorzaak. Waarom glijden je bh bandjes af? Pas als je de oorzaak kent, kun je voor een goede oplossing zorgen. Bye bye, afzakkende bh-bandjes!