Dr. Martens inlopen

Dr. Martens inlopen?

Zo lukt het!

Heb jij een paar nieuwe Docs gekocht? Dan weet je waarschijnlijk al dat Dr. Martens inlopen heel belangrijk is. Dat komt doordat de boots van dit merk (meestal) worden gemaakt van een zeer stevige leersoort. Leer is een materiaal dat zeker in het begin erg stug is. Het stugge leer kun je soepeler maken door je Doc Martens goed in te lopen. Met onze handige tips & tricks loop je binnen de kortste keren op wolken.

Het belangrijkste in één oogopslag

  • Draag je nieuwe Docs in het begin niet te lang. Trek ze kort aan, bijvoorbeeld als je een blokje om het huis gaat wandelen of draag ze gewoon binnen.
  • Het inlopen van Dr. Martens kan best twee tot drie weken duren.
  • Gebruik blaarpleisters als je last krijgt van een knellend gevoel bij je hiel.
  • Vul je boots 's nachts met een schoenspanner of wat krantenpapier op. Zo zullen jouw Dr. Martens uitrekken.
  • Masseer je Docs om het materiaal soepeler te maken.

Hoe Dr. Martens inlopen?

We begrijpen dat je verliefd bent op je nieuwe boots, maar het is belangrijk om de verleiding te weerstaan en je Docs vooral aan het begin niet té lang te dragen. Bouw langzaam op: draag de Dr. Martens bijvoorbeeld korte tijd tijdens het stofzuigen of boodschappen doen. Wanneer je geen pijn hebt tijdens het lopen, kun je ze steeds wat langer dragen. Om blaren te voorkomen, raden wij je aan om dikke sokken in je Docs te dragen. Een paar dikke sokken zal je voeten beschermen en het materiaal van je Dr. Martens schoenen wat oprekken.

Hoe lang doe je over Dr. Martens inlopen?

Dr. Martens inlopen, kan twee tot drie weken duren. De duur van het inloopproces is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de grootte van jouw voet en het model van de schoen. Heb je een paar leren veterboots gekocht? Dan zul je zo’n drie weken moeten uittrekken voor het inlopen van je Doc Martens. Heb je na drie weken nog altijd last van je voeten? Dan is het slim om je Dr. Martens bijvoorbeeld te laten oprekken door een schoenmaker.

Waar knellen Dr. Martens?

Dr. Martens boots kunnen op meerdere plekken gaan knellen. Wanneer je last krijgt van de bovenkant van je voet, moet je de Dr. Martens inlopen bij de wreef. Dit doe je simpelweg door te blijven bewegen. Het materiaal van de boots zal door de bewegingen soepeler worden. Op deze manier ontstaat er extra ruimte voor je voet. Vormt de achterkant van je voet het knelpunt? Dan moet je jouw Dr. Martens juist inlopen bij de hiel. Wij raden je in dit geval aan om blaarpleisters te gebruiken. Deze kunnen eventuele pijn verzachten. Of kies gewoon voor een maatje groter.

Lopen Dr. Martens in de lengte uit?

Dr. Martens schoenen zullen niet in de lengte uitlopen. Ze worden dus in de lengte niet groter dan ze zijn bij aankoop. Denk dus niet dat jij je Dr. Martens kunt inlopen bij de tenen, want dat is simpelweg onmogelijk. Let er bij het passen van de schoenen dan ook goed op dat je tenen genoeg ruimte hebben. Ze mogen de voorkant van de schoen absoluut niet raken. Beweeg je tenen altijd een beetje op en neer om te zien of ze daadwerkelijk voldoende plek hebben. Wanneer je tenen gekneld zitten in de neus van de schoen, zul je nooit helemaal lekker kunnen lopen. Het is dus heel belangrijk om hier goed op te letten. Heb je toch een te klein paar schoenen gekocht? Laat je Dr. Martens dan oprekken door een schoenmaker. Die kan misschien de voorkant van je boots nog wat groter maken.

Kun je Dr. Martens oprekken?

Je kunt Dr. Martens oprekken door gebruik te maken van een schoenspanner. Deze kun je 's nachts in je Docs plaatsen. Zo kan het materiaal van je boots de hele nacht lang optimaal wordt opgerekt. 's Ochtends haal je de schoenspanner uit de schoenen en kun je de Doc Martens inlopen. Zo kunnen ze zich vormen naar je voet. Heb je geen schoenspanner? Dan kun je de Docs ook vullen met krantenpapier of wees creatief en gebruik hiervoor een blikje frisdrank.

Welke Dr. Martens hoef je niet in te lopen?

Vind je Doc Martens heel mooi, maar zie je er enorm tegen op om je Docs in te lopen? Ook dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo is het Pascal model bijvoorbeeld gemaakt van een zachter soort leer, waardoor je de boots gemakkelijk kunt inlopen. Ook de Dr. Martens chelsea boots met binnenvoering vormen zich, dankzij de zachte binnenkant, gemakkelijk naar je voeten. Ook met de vegan variant variant zit je goed. Vegan Dr. Martens inlopen, gaat namelijk een stuk sneller in vergelijking met de leren veterboots van het merk. De vegan variant is vervaardigd van synthetische materialen. Deze materialen zijn veel minder stug dan leer en vormen zich sneller naar je voet.

Hoe maak je Dr. Martens schoenen soepel?

Het masseren van je Dr. Martens kan helpen om het materiaal soepeler te maken. Door met je handen het leer 'te kneden' simuleer je als het ware het gevoel van beweging en creëer je meer ruimte. Voor een goede massage begin je bij het teengedeelte van de schoen. Gebruik je duimen om het leer naar de achterzijde te duwen. Herhaal deze masserende bewegingen van de voor- naar de achterkant van de schoen. Wanneer je Docs soepel genoeg zijn om lekker te kunnen dragen, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Zo kun je de levensduur van je boots aanzienlijk verlengen. Vooral voor de leren Dr. Martens is onderhoud heel belangrijk. Strijk het leer bijvoorbeeld in met een schoenbalsem en zorg ervoor dat je de schoenen regelmatig schoonmaakt. Zo houdt je ze mooi én sterk.

Met deze tips is het Doc Martens inlopen een makkie geworden. Je zult het zien: als je Dr. Martens eenmaal ingelopen zijn, will je ze het liefst nooit meer uitdoen!