Vrouw met balletcore outfit
Laura Jansen

Laura Jansen

Balletcore

Dit is de allernieuwste core

Je kunt al een tijdje niet meer om de verschillende 'core' trends heen en dit jaar mag je daar balletcore aan toevoegen. Eerst maakten gorpcore en barbiecore hun entree, gevolgd door de welkbekende tennislook: tenniscore. De nieuwste core trend is geïnspireerd op ballet en dat betekent dat je jouw ballerina's en tutu weer uit de kast mag halen. In dit artikel lees je wat balletcore precies inhoudt en hoe je deze trend kunt dragen.

Het belangrijkste in één oogopslag:

 • Balletcore is de nieuwste trend van dit jaar. Deze is geïnspireerd op de ballet sport.
 • Bij de balletcore trend worden elementen van de ballerina look gebruikt, zoals een tutu en ballerina schoenen.
 • De focus ligt op een vrouwelijke en romantische look waarbij veel gebruik wordt gemaakt van zachte poedertinten, zoals zachtroze.
 • Bij balletcore fashion kun je denken aan rokjes waarin tule is verwerkt, wikkelvestjes en -tops, leggings, beenwarmers en ballerina's.
 • De kledingstukken zitten comfortabel en laten je vrouwelijke silhouet goed uitkomen.
 • Je ziet bij de balletcore trend veel lichte materialen, zoals satijn, kasjmier, kant en mesh.

Wat is balletcore?

Het zal je vast niet verbazen dat de balletcore trend is geïnspireerd op de sport 'ballet'. Deze nieuwe core trend gebruikt namelijk elementen uit de wereld van de prima ballerina: van tutu's en ballerina schoenen tot maillots en beenwarmers. Bij deze trend hoef je jezelf natuurlijk niet van top tot teen als ballerina te kleden. Het gaat juist om enkele elementen die doen denken aan de ballerina look. Dit kan bijvoorbeeld een rokje zijn waar tule in verwerkt zit. Of een leuk jurkje dat gecombineerd wordt met een paar gebreide beenwarmers. Balletcore is heel feminien en legt dus de nadruk op je vrouwelijke silhouet. Van oversized truien moet je bij deze core trend dus echt afscheid nemen. Balletcore fashion zorgt voor een romantische look met een zachte en girly uitstraling. Je ziet daarom ook veel zachte materialen en poedertinten als zachtroze en ivoorwit bij deze modetrend.

Balletcore wordt misschien wel de grootste trend van 2023. Met deze nieuwe core trend wordt er ingespeeld op het ontsnappen aan het alledaagse leven. De fantasiewereld staat centraal. Dat is natuurlijk ook niet gek, want ballet heeft iets sprookjesachtigs en magisch. Met de balletcore trend kun je jezelf even in deze mooie, zorgeloze wereld wanen.

Hoe draag je balletcore?

Met balletcore fashion bedoelen we kledingstukken die passen bij de ballerina look. Ten eerste heb je de tutu. En natuurlijk hoef je geen échte tutu te dragen. Een rokje waarin tule verwerkt is, voltstaat namelijk al. Ook past een wikkelrokje helemaal binnen de balletcore trend. En dan kun je ook meteen denken aan wikkelvestjes en -topjes. Als je het ons vraagt hoort een wikkelbikini trouwens ook bij de ballet trend.

Je kunt de balletkleding combineren met een rokje, maar ook met een legging of jazzbroek. Ja, het zal je misschien verbazen dat leggings en jazzbroeken deel uitmaken van de balletcore fashion. Het zijn stuk voor stuk comfy kledingstukken die je vrouwelijke silhouet extra goed benadrukken.

Balletcore kleuren en materialen

Bij balletcore draait het om zachte kleuren, zoals pastel- en poedertinten. Kleuren die je bij deze trend veel zult zien, zijn onder andere

 • zachtroze
 • perzik
 • zalmroze
 • ivoorwit
 • beige
 • pastelgeel

Zachte pastelkleuren zijn ook de modekleuren van 2023, dus je hoeft niet veel moeite te doen om een dames outfit in beige en andere gedempte kleuren te vinden.

Bij balletcore fashion is ook het gebruik van lichte materialen opvallend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan satijn, kasjmier, mesh en kant. Deze stoffen voelen lekker zacht aan en vallen mooi langs je lichaam. Ze hebben een sierlijke en vrouwelijke uitstraling en passen daardoor perfect bij de ballet trend. Onze favoriete voorbeelden: een zachtroze blouse van satijn en een ivoorkleurig jurkje van kant

Van ballerina's tot beenwarmers

De ballerina look maak je natuurlijk af met ballerina schoenen oftewel flatjes en beenwarmers. Ballerina's zijn dé schoenentrend van 2023, dus de winkels liggen er vol mee. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pastelkleurige ballerina's. Maar je ziet bijvoorbeeld ook veel zilver- en champagnekleurige ballerina's bij balletcore. Zolang de schoenen maar een zachte en vrouwelijke uitstraling hebben, zit je goed. Beenwarmers mogen natuurlijk ook niet ontbreken als we het over balletcore fashion hebben. Draag deze eens onder een jurkje of rokje en combineer met ballerina's of pumps. Ten slotte kun je jouw balletcore look helemaal afmaken met een mooie haarband in een zachte tint. Ja, je leest het goed: ook deze accessoires passen perfect bij de romantische ballerina look.

Hou jij van een zachte en girly look? Dan is de balletcore trend echt iets voor jou. In het lente- en zomerseizoen zal het één van de grootste trends zijn. Geef meteen je garderobe een update!