Gebreide truien in verschillende trendkleuren

Marian Verstraaten

De nieuwste modekleuren

voor herfst en winter 2022/2023

Het winterseizoen komt dichterbij. Na de pandemie willen we vooral één ding: van het leven genieten en er weer opuit gaan. Dit verlangen zien we ook terug in de modekleuren voor herfst en winter 2022. Opvallende, levendige en felle kleuren zijn dit seizoen helemaal hot. Ze geven uiting aan onze hunkering naar vieren, vrolijk zijn en plezier hebben. Haaks op deze felle kleuren staan de rustige trendkleuren met een relaxte uitstraling. Het mooie is dat we de rustige kleuren ook kunnen combineren met felle tinten. Denk bijvoorbeeld aan een donkere blauwtint die perfect past bij de felle rozetint fuchsia. Is jouw nieuwsgierigheid gewekt en vraag je je af wat de modekleuren voor winter 2022 worden? Lees dan snel verder, want wij laten je zien welke trendkleuren we in het najaar en in de winter veel gaan zien.

Het belangrijkste in één oogopslag

 • Pantone heeft belangrijke modekleuren gekozen voor herfst/winter 2022.
 • Zowel rustige, zachte als felle, levendigere kleuren zijn kleuren die in winter 2022 in de mode zijn.
 • Pantone kleuren voor winter 2022 zijn onder andere Loden Frost, Lava Falls, Orange Tiger en Samoan Sun.

Dit zijn Pantone's modekleuren voor herfst/winter 2022-2023 op een rij:

 • Groen: Loden Frost, Martini Olive, Amazon
 • Rood: Lava Falls
 • Roze: Rose Violet en Nosegay
 • Blauw: Waterspout, Polar Night, Midnight
 • Oranje: Orange Tiger
 • Natuurtinten: Arctic Wolf, Autumn Blonde
 • Geel: Samoan Sun​
 • Bruin: Caramel Café
 • Grijs: Chiseled Stone

Modekleuren voor najaar en winter 2022: hoe combineren

Hieronder vind je alle belangrijke informatie over de nieuwste kleuren die in winter 2022/2023 in de mode zijn:

 • natuurlijk groen

Het is natuurlijk niets nieuws, Pantone kiest elk jaar de trendkleuren voor komend seizoen uit. Ja, ook groen zien we in dit kleurenpalet terug. Groen is een natuurlijke kleur die in verschillende kleurschakeringen opduikt. Denk bijvoorbeeld maar aan bottega green, een groentint die we ook al in de zomer zagen. 

Volgens Pantone voeren Amazon, Martini Olive en Loden Frost als modekleuren in winter 2022 de boventoon. De kleur Amazon trekt meteen onze aandacht. Het is een frisse, heldere groentint die geïnspireerd is op de groene planten uit de Amazone. Combineer deze trendkleur bijvoorbeeld met off-white, crème of lichtblauw en geniet van een opvallend kleurcontrast.

Pantone-kleur Martini Olive is eerder een neutrale groentint die wat minder fel is dan Amazon. De kleur is vergelijkbaar met kaki en olijfgroen. Het is een zachte tint die stiekem een beetje doet denken aan bruin en grijs. Martini Olive kan prima gecombineerd worden met bijvoorbeeld oranje, geel, blauw, fuchsia, rood en andere groentinten.

Ook de groentint Loden Frost is dé kleur voor winter 2022 die, volgens Pantone, helemaal hot wordt. Het gaat om een rustgevende, aardachtige groentint. Bij het zien van deze tint word je meteen helemaal 'zen'. Met de natuurlijke kleur Loden Frost ga jij rustig en kalm het koude winterseizoen tegemoet. Loden Frost combineren? Ja, dat kan prima met bijvoorbeeld off-white of zwart.

Onze tip: Ga dit seizoen voor groene fashion items van corduroy. Denk bijvoorbeeld aan een wijde groene corduroy broek. Ook groene knitwear is een echte must als het kouder wordt. Ga voor de chunky variant, want grove breisels zijn nu de trend!

 

 • warm rood

Rood is vrouwelijk en kan mooi worden gecombineerd. Dit geldt ook voor de Pantone-kleur Lava Falls. Deze warme, donkerrode tint doet ons denken aan lava die gesmolten is. Lava Falls kun je combineren met zwart, grijs, zacht paars en donkere blauwtinten. De kleur straalt passie, vurigheid en hartstocht uit. Lava Falls is dé trendkleur voor 2022 waar je in de winter een statement mee maakt. Maar dit seizoen mag je ook best kiezen voor een wat fellere roodtint. Denk aan knalrood, een tint die we stiekem ook vaak op de catwalk spotten. Ja, je leest het goed: knallen met kleur mag dit seizoen

Onze tip: Denk ook aan donkerrood als je op zoek bent naar een cocktailjurk! Lak je nagels in dezelfde roodtint en je bent klaar voor een fantastisch avondje uit.

 

 • vrouwelijk roze

Roze is vrouwelijk en verovert dit jaar ons hart in de herfst en winter. De felle rozetint fuchsia ofwel hot pink zagen we al in de zomer van 2022. Deze kleur blijft, maar we doen er ook nog een schepje bovenop. De Pantone-kleur Rose Violet is een diepe rozetint. Deze kleur is minder fel dan hot pink en doet een beetje denken aan paars. Het gaat dus om een warme, diepe tint die je in de winter zeker een warm en geborgen gevoel zal geven. 

Ook de rozetint Nosegay is volgens Pantone een echte trendkleur voor winter 2022-2023. Nosegay is lichtroze en heel vrouwelijk. Het is een bloemige, zachte kleur roze die ietwat naar het blauw neigt. Deze Pantone-kleur lijkt zo uit een fleurig boeket bloemen te komen. Onze tip: Nosegay kun je mooi combineren met Lava Falls.

 

 • van fris tot mysterieus blauw

Blauw is een modekleur die we veel gaan zien in de herfst en winter van 2022. En als het aan Pantone ligt, echt heel veel. We spotten vaak konings- en kobaltblauwe items op de catwalk. Maar ook de Pantone blauwtinten Waterspout, Polar Night en Midnight zijn dit seizoen echt helemaal hot.

De Pantone kleur Waterspout is een heldere kleur blauw. Deze blauwtint is zacht met een vleugje turquoise. Waterspout betekent letterlijk waterhoos. Bij het zien van deze tint denken wij stiekem aan een tropische oceaan. Waterspout is dus echt een must voor najaar 2022. Trendkleur Polar Night is daarentegen een heel donkere, rustige blauwtint. Deze Pantone-kleur is kosmisch, mysterieus en rustig. Polar Night neigt een beetje naar zwart en grijs. Wij combineren deze kleur met Nosegay en zijn onder de indruk van het resultaat. Ook Midnight is een tamelijk donkere Pantone kleur. Het is een grijsachtige blauwtint die relaxed is, vrij mysterieus en een beetje kosmisch. Donkere, neutrale modekleuren zien we heel veel in winter 2022 en Midnight is onze favoriet.

 

 • Orange Tiger

Bij oranje denken de meesten onder ons misschien aan Koningsdag. Maar deze kleur kun je echt de hele winter aan. Het is volgens Pantone een echte trendkleur, in elk geval wat Orange Tiger betreft. Dit is een vrolijke oranjetint die we ook al in de zomer zagen. Heb jij een boost nodig? Ga dan voor Orange Tiger en straal. Deze Pantone trendkleur zorgt voor een energieke, opgewekte uitstraling. En dat is wat wij nodig hebben in het koude jaargetijde.

Onze tip: Vind je een oranje outfit toch net iets té? Ga dan voor een donkere outfit en werk je look af met een oranje tas als spannend kleuraccent.

 

 • natuurtinten

Natuurtinten zijn lekker rustig. Soms hebben we behoefte aan kalmte en een relaxte look. Daarvoor zijn tinten als off-white en crème perfect. Ook volgens Pantone zijn natuurtinten helemaal hot. De Pantone kleur Arctic Wolf is de modekleur in 2022 die meteen onze aandacht trekt. Arctic Wolf betekent letterlijk arctische wolf oftewel poolwolf. Deze wolf heeft een zacht-witte vacht. En dat is exact de tint waar het bij deze Pantone-kleur om draait. Arctic Wolf kun je met vrijwel elke kleur combineren. De tint is rustig, kalm en houdt je look altijd in evenwicht. En wie wil dat nou niet?!

Natuurtinten zijn in herfst/winter 2022 trouwens ook modekleuren voor loafers, veterschoenen en boots. Hou dit dus in je achterhoofd bij het shoppen!

 

 • zonnig geel

Geel alleen voor de zomer? Echt niet! Geel is een trendkleur die in herfst/winter 2022 helemaal in de mode is. Pantone kleur Samoan Sun is een warme geeltint. De tint zorgt voor een frisse en energieke uitstraling. We zien het al helemaal voor ons: een prachtige zonsondergang op de Samoa eilanden. Ja, de modekleur Samoan Sun doet ons helemaal verlangen naar verre, zonnige oorden.

Hoe je Somoan Sun goed kunt combineren? Met de Pantone kleuren Arctic Wolf, Orange Tiger en Martini Olive.

 

 • herfstig bruin

Bruintinten zijn heel stijlvol en staan eigenlijk iedereen. Wat wij zo leuk vinden aan bruin? Het is een kleur die je makkelijk kunt combineren. Welke bruintint we in herfst/winter 2022-2023 extra vaak gaan zien? Volgens Pantone is dat Caramel Café. Deze naam laat weinig aan onze verbeelding over. De kleur doet ons verlangen naar een lekkere kop koffie met caramel. Caramel Café is een neutrale, zachte bruintint. Hoe je deze Pantone kleur mooi combineert? Bijvoorbeeld met de kleur Orange Tiger: heel eye-catching. Maar denk zeker ook aan een combinatie met Arctic Wolf, Somoan Sun en Martini Olive.

 

 • neutraal grijs

In het koude seizoen willen we natuurlijk ook gewoon kunnen relaxen. Een relaxte look met de nieuwste modekleuren is ook in herfst/winter 2022 een must. Denk aan sweatwear en chunky knitwear, het liefst in de kleur grijs. Welke grijstint je dan precies moet hebben? Volgens Pantone is dat Chiseled Stone oftewel steengrijs. Grijs kun je natuurlijk makkelijk combineren. Denk aan de combinatie met bijvoorbeeld zwart, natuurtinten of zelfs met de modekleur Lava Falls.

 

 • paarstinten

Natuurlijk is en blijft paars ook een blijver deze herfst en winter. Very Peri is door Pantone uitgeroepen als modekleur van het jaar 2022. In het koude jaargetijde wordt het straatbeeld weer veroverd door de kleur paars – van seringen tot lila. Paars is een must!

Onze tip: Modieuze patronen zijn dit seizoen weer echte modetrends. Ga voor animal prints, grote bloemenmotieven of space dye looks waarin meerdere trendkleuren met elkaar gecombineerd worden. En wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijke tie-dye sportoutfit? Daarmee mag je in herfst/winter 2022 zeker gezien worden!


Kortom, met de modekleuren voor winter 2022 zie jij er stralend uit. Afhankelijk van je stemming kun je kiezen voor rustige of juist voor wat fellere kleuren. Dit seizoen is het motto: dress to impress. En dat is precies wat wij gaan doen!