Flared jeans

(237)
1van5
FAQ

Wat is een flared jeans?

Een flared jeans is een jeansmodel dat aan de bovenkant wat strakker zit en naar de pijpen toe wijder uitloopt. Vaak heeft de flared spijkerbroek ook een wat hogere taille.


Wat is het verschil tussen bootcut en flare?

De pijpen van een bootcut zijn smaller dan die van een flared jeans. Een bootcut zit eigenlijk precies tussen de straight en de flared jeans in.


Hoe draag je de flared jeans?

Voor een echte seventies look draag je een flared jeans in combinatie met een blouse in kleuren als bruin, beige of wit. Maar je kunt een spijkerbroek met uitlopende pijp eindeloos combineren. Het item staat bijvoorbeeld ook mooi bij een trui met een opvallende print of een simpel wit T-shirt.


Hoe lang moet een flared jeans zijn?

Een flared jeans staat het beste wanneer deze net de bovenkant van je voet raakt. Zo weet je ook zeker dat je deze bij elk type schoen kunt dragen. Wanneer je platte schoenen zonder hak aanhebt, kun je uitgaan van een lengte tot 2 tot 3 cm boven de vloer.


Voor welke leeftijd is een flared jeans geschikt?

Een flared jeans voor dames is te dragen op elke leeftijd. Het is namelijk een van de meest flatterende fits. Door de hoge en strakkere taille kun je een eventueel buikje verbergen. De wijde broekspijpen van de flared spijkerbroek laten je benen langer lijken.