Teaser

SAVE THE DUCK

(132)
1van3
FAQ

Waar komt Save the Duck vandaan?

Save the Duck is een van oorsprong Italiaans kledingmerk.


Waar wordt Save the Duck gemaakt?

Kleding van Save the Duck wordt gemaakt in Italië. Hierbij staat duurzaamheid voorop. Al sinds de oprichting is Save the Duck transparant over zijn impact op milieu, mens en dier.


Wie is de oprichter van Save the Duck?

Save the Duck werd in 2012 opgericht door de Italiaan Nicolas Bargi. Hij bouwde voort op een familietraditie in de kledingindustrie. In 1914 begon zijn opa Foresto Bargi namelijk al met The Forest Clothing Company.


Wat voor merk is Save the Duck?

Save the Duck is een Italiaans jassenmerk dat duurzaamheid en diervriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan.


Waar staat Save the Duck voor?

Save the Duck staat voor een combinatie van kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Bij de productie van hun jassen gebruiken ze bijvoorbeeld geen dierlijke materialen.


Waar maakt Save the Duck jassen van?

Het innovatieve kledingmerk Save the Duck heeft haar eigen PLUMTECH-technologie ontwikkeld voor haar jassen. Dit betekent dat ze geen gebruikmaken van polyester of dierlijke materialen, zoals dons. Dit zorgt voor een milieuvriendelijk productieproces.


Hoe was ik een Save the Duck jas?

Save the Duck raadt aan de jassen op een lagere temperatuur en met een milieuvriendelijk wasmiddel te wassen. Om ervoor te zorgen dat de speciale PLUMTECH vulling van een Save the Duck jas goed blijft, kun je bij het wassen een tennisbal in de wasmachine stoppen.