Een date-outfit
Laura Jansen

Laura Jansen

Date outfit

Welke kleding draag ik naar een date?

Yes, je hebt een date! Maar wat is nu de beste date outfit? Deze vraag is vast al eens door je hoofd geschoten toen je een eerste date had. Je wilt er natuurlijk op je best uitzien en een goede eerste indruk achterlaten. Maar hoe doe je dat? Wat trek je bijvoorbeeld aan in de zomer? Wat is een geschikte date outfit voor de herfst? En kun je bijvoorbeeld sneakers op een eerste date dragen? Dit zijn allemaal vragen waar we in dit artikel antwoord op geven.

Het belangrijkste in één oogopslag

  • Het allerbelangrijkste is dat jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt in je date outfit. Draag daarom comfy kleding die bij jouw stijl past.
  • Draag niet te strakke kledingstukken of kleding die je net nieuw hebt. Misschien zit je nieuwe outfit wel helemaal niet zo lekker als je had gehoopt.
  • Als je voor veilig wilt gaan, kun je het beste de kleur zwart dragen. Wil je echt indruk maken? Draag dan de kleur rood. De kleur rood zorgt er namelijk voor dat je aantrekkelijker overkomt.
  • Draag geen trends die niet bij jou passen. Past een uitbundige, expressieve outfit niet bij jou? Laat deze dan ook links liggen.
  • Als het warm weer is, kun je een luchtig jurkje of een rokje met leuke top dragen. Wil je een meer casual date outfit? Kies dan voor een jeans of short met een leuke top erop.
  • Bij een eerste date outfit voor de winter kun je denken aan een mooie jurk met lange mouwen. Draag daar eventueel nog een blazer overheen. Wil je juist een look die wat meer casual is? Draag dan een jeans of broek met een leuke trui erop.
  • Draag schoenen die bij jou passen. Hakken zorgen voor een vrouwelijke uitstraling. Ze zijn altijd goed voor een date. Tip: vermijd te hoge hakken.
  • Houd je niet van hakken en ben je meer een sneaker girl? Draag dan gewoon sneakers onder een casual date outfit. In de winter zijn laarsjes (met of zonder hak) ook altijd goed.

Outfit voor je eerste date

De beste outfit voor een eerste date is eigenlijk heel afhankelijk van wie jij bent en wat jouw stijl is. Het allerbelangrijkste is namelijk dat jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt in een eerste date outfit. Draag dus nooit een outfit waar je twijfels over hebt en kies niet ineens voor een andere stijl. Je wilt je niet onzeker voelen tijdens een date, dus het is belangrijk dat je een outfit draagt die bij jouw stijl past. Om je op weg te helpen, geven we een aantal do's en don'ts voor een eerste date outfit.

De do's voor een date outfit

Kies voor comfortabele kleding

Draag één van je persoonlijke favoriete outfits waarvan je weet dat deze goed zit. Je moet je in je kleding zelfverzekerd kunnen voelen. Als je je zeker van jezelf voelt, straal je dit ook uit. Zorg er ook voor dat je kledingstijl bij jouw persoonlijkheid past. Laat uitbundige kledingstukken liever links liggen als dit niks voor jou is. Je kunt trouwens prima een casual date outfit dragen in plaats van een chique jurk. Welke kleur kleding draag je dan het best bij een eerste date? Als je op safe wilt spelen, kies je voor de kleur zwart. Denk bijvoorbeeld aan een little black dress of aan een mooie zwarte top op een rok.

Dress to impress: draag rood

Wil je echt indruk maken? Draag dan rood! Het is wetenschappelijk bewezen dat de kleur rood je aantrekkelijker laat lijken en ervoor zorgt dat je meer kracht, passie en zelfvertrouwen uitstraalt. Dus trek je rode jurk maar uit de kast en maak indruk op je date!

Draag subtiele accessoires

Let erop dat je niet te veel opvallende sieraden draagt. Je look mag zeker niet 'too much' zijn. Draag daarom het best maar één statement sieraad. Overdrijf dus zeker niet. Je kunt ook kiezen voor wat minder opvallende, minimalistische sieraden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een subtiel kettinkje of armbandje. Zo’n fijn sieraad is stijlvol en oogt niet overdreven. Kies ten slotte voor een compacte handtas die niet te veel in het oog springt. Jij en je outfit moeten de aandacht trekken, niet je tas.

Alle don'ts voor een date outfit

Te strakke kleding

Natuurlijk mag je er sexy uitzien tijdens een eerste date, maar let er wel op dat je kleding niet te strak zit. Draag bijvoorbeeld geen te strak jurkje als je naar een restaurant gaat. Je wilt natuurlijk comfortabel kunnen eten, zonder dat je steeds aan je jurkje zit te trekken.

Nieuwe kleding

Draag geen kleding die je net nieuw hebt gekocht. Misschien zit die nieuwe broek of dat nieuwe shirtje namelijk helemaal niet zo lekker als je had gedacht. Daar zit je op een (eerste) date gewoon niet op te wachten. Je outfit moet op je date echt comfortabel zitten.

Trends die niet bij je passen

Je hoeft niet altijd met de trends mee te gaan als deze niet bij je passen. Kies vooral een outfit die tijdloos is en waarin jij je op je gemakt voelt. Je moet er zeker van kunnen zijn dat jij er in je outfit op je best uitziet.

Te hoge hakken

Ga bij een date niet voor te hoge hakken. High heels zijn vaak niet zo comfortabel. De kans dat je zwikt of valt, is met hoge hakken ook groter. Dat wil je natuurlijk voorkomen tijdens een eerste date.

Eerste date outfit voor warm weer

Wat trek je aan bij een outfit voor een eerste date als het warm weer is? Je kunt dan het beste kiezen voor een luchtige outfit waarin je niet te veel zweet. Denk bijvoorbeeld aan een luchtige jurk die niet te strak zit en waarin je vrij kunt bewegen. Een jurk oogt heel vrouwelijk. Je kunt ook kiezen voor een (niet te kort) rokje met een mooie top erop. Ook deze outfit oogt heel vrouwelijk. Ben jezelf geen liefhebber van jurken en rokjes? Kies dan voor een meer casual date outfit en draag een leuke jeans of short en combineer deze met een mooie top.

Date outfit voor de winter

Bij een date outfit voor de winter kun je denken aan een mooie jurk met lange mouwen. Als het echt koud is, kun je eventueel nog een blazer over je jurk dragen. Het jasje kun je ook weer uittrekken als je het warm krijgt. Warme kleding is belangrijk in de winter, dus denk ook aan layering. Wil je een meer casual outfit voor je date in de winter? Dan kun je natuurlijk ook altijd een mooie jeans of broek dragen. Deze kun je mooi combineren met een leuke trui of blouse.

Date schoenen

Schoenen maken je outfit af, dus draag je mooiste date schoenen. En ook hier geldt weer: draag wat bij jou past. Hakken zijn op en top vrouwelijk. Deze schoenen kun je ook prima onder een jurk dragen. Maar leg jezelf vooral niet op dat je hakken zou moeten dragen. En vooral niet op een eerste date. Als jij niet graag op hakken loopt, zijn high heels gewoon niet jouw ding. Ben jij dol op sneakers? Draag dan gewoon je mooiste sneakers. Als je tijdens je eerste date bijvoorbeeld een mooie boswandeling gaat maken, zijn sneakers sowieso een goed idee. En wat dacht je van leuke laarsjes? Bij een date outfit voor de winter zijn laarzen altijd perfect, zowel met als zonder hak.