Trui over overhemd
Laura Jansen

Laura Jansen

Trui over overhemd

Een trui over je hemd? Dit zijn de beste combinaties!

Een trui over een overhemd dragen, kan op verschillende manieren. Naast de standaard pullover zie je tegenwoordig bijvoorbeeld ook steeds vaker dat mensen een hoodie over hun overhemd dragen. Is een overhemd net te koud of te saai voor jou? En wil je een warme, maar toch stijlvolle look? Probeer dan eens een trui met overhemd te dragen. Er zijn verschillende combinaties mogelijk, dus je kunt een look creëren die helemaal bij jou past. In dit artikel tonen we de verschillende mogelijkheden voor het combineren van een overhemd met een trui.

Het belangrijkste in één oogopslag

 • Combineer een overhemd met een pullover, sweater of hoodie.
 • Draag een overhemd met trui op een nette broek (klassiek) of op een jeans (casual).
 • Draag een overhemd onder een sweater om een zachte en casual look te creëren.
 • Creëer een sportieve look door een overhemd onder een hoodie te dragen.
 • Een trui met V-hals straalt zakelijkheid uit en een trui met ronde hals is meer casual.
 • Kies voor blauwe en witte overhemden als je zakelijkheid wilt uitstralen. Kies voor meer kleur of prints al je wilt opvallen en creativiteit wilt uitstralen.
 • Draag overhemden en truien die mooi op je lichaam aansluiten.

Truien die je met een overhemd kunt combineren

Er zijn verschillende soorten truien die je met een overhemd kunt combineren. Een klassieke, dikke trui wordt niet zo vaak over een overhemd gedragen, maar de sweater, hoodie en pullover wel. Met al deze verschillende truien creëer je een andere look. Als je een overhemd onder een trui draagt, kun je namelijk heel casual óf heel chic voor de dag komen. Dit hangt enerzijds af van het type trui dat je draagt, maar anderzijds ook van de halslijn die de trui heeft. We laten je hieronder per type trui zien welke look je met een overhemd kunt creëren.

Combinaties: soorten truien over overhemd

 • Pullover

De pullover heet niet voor niets 'pullover'. De naam geeft aan dat je de trui over een overhemd kunt dragen. De pullover is een trui met een wat klassiekere uitstraling en is gemaakt van katoen, dunne wol of een mix hiervan. De pullover is bovendien een wat strakkere trui. Het is daarom belangrijk dat deze goed op je lichaam aansluit. Je hebt exemplaren met een ronde hals en een V-hals. Onder beide varianten kun je een overhemd dragen. Draag dit type trui met overhemd bijvoorbeeld op een nette broek voor een klassieke uitstraling of op een jeans voor een meer casual uitstraling.

 

 • Sweater

De naam 'sweater' komt oorspronkelijk van het Engelse woord 'sweat' en dat betekent zweet. Je raadt het dus misschien al, deze trui is eigenlijk gemaakt om in te sporten en heeft een sportieve look. Tegenwoordig wordt de sweater niet enkel gemaakt om in te sporten. Je kunt dit item ook casual dragen met een mooi overhemd eronder. Een sweater heeft een ronde hals en is vaak gemaakt van zacht en dik katoen. Hierdoor kan een overhemd prima onder deze trui worden gedragen. Door de ronde hals van de sweater creëer je een wat zachtere en casual look.

 

 • Hoodie

Een hoodie is min of meer hetzelfde als sweater. Het enige verschil is dat de hoodie is afgewerkt met een capuchon. Ook onder de hoodie kan een overhemd worden gedragen. Je creëert hiermee een stoere uitstraling, maar wat ons betreft zie je er met deze combi ook stijlvol uit.

Diverse halslijnen: overhemd onder trui met V-hals of ronde hals

Naast de verschillende soorten truien heb je ook verschillende soorten halslijnen. De ene trui heeft een ronde hals en de andere heeft weer een V-hals. Beide varianten stralen wat anders uit. Als je een overhemd onder een trui met V-hals draagt, straal je meer zakelijkheid en kracht uit. Dit komt door de strakke lijnen van de V en doordat je meer overhemd ziet. De ronde hals komt daarentegen wat zachter over door de ronde vorm. Als je een overhemd onder een trui met een ronde hals draagt, creëer je een casual uitstraling. Dit komt doordat je met deze hals iets minder van het overhemd laat zien. Je kunt de vorm van de hals dus afstemmen op gelegenheden en op wat je wilt uitstralen.

Trui over overhemd: kleurencombinaties

Weet je welke halslijn bij je past? Dan is het tijd om na te denken over de verschillende kleurcombinaties. Ook de kleurcombinaties van je trui met overhemd vertellen veel over je uitstraling. Draag jij bijvoorbeeld graag blauwe truien met een wit of blauw overhemd eronder? Dan lijk je betrouwbaarder en straal je leiderschap uit. Draag jij liever een oranje trui over je witte overhemd? Dan straal jij creativiteit en gezelligheid uit.

Maar hoe combineer je overhemden en truien in diverse kleuren met elkaar? De items moeten natuurlijk wel goed bij elkaar passen. Je kunt eigenlijk alle kanten op met een trui over een overhemd, maar we geven je een paar voorbeelden:

 • Als je op safe wilt spelen, kun je het beste overhemden in een effen kleur aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan lichtblauwe of witte overhemden. Overhemden in deze kleuren passen onder truien in heel diverse kleuren.
 • Pak jij graag uit en durf jij meer kleur te dragen? Probeer dan eens een overhemd met een print te combineren met een mooie sweater in een knalkleur. Let dan wel op dat de kleuren bij elkaar passen, dus kies voor subtiele kleurverschillen.

Stijltips: trui met overhemd

Last but not least: draag je overhemd op de juiste manier.

Dit zijn alle aandachtspunten waar je op moet letten als je een trui over een overhemd wilt dragen:

 • Zorg ervoor dat zowel je overhemd als trui mooi rond je lichaam valt. Draag je een te ruim overhemd onder je trui? Dat kan slordig staan. Een te ruime trui over een overhemd? Ook dat ziet er niet geweldig uit.
 • Zorg ervoor dat de kraag van je overhemd boven de hals van je trui uitsteekt. De kraag van je overhemd moet natuurlijk wel goed gestreken zijn.
 • Je trui is bij deze combi een echte eyecatcher. Zorg ervoor dat er geen pilling te zien is. Is je trui gepluisd? Dan is het belangrijk om de pluisjes te verwijderen.
 • Ook de mouwen van je overhemd mogen ietsje onder de mouwen van je trui uitkomen.
 • Ten slotte kun je een overhemd netjes in je broeksband stoppen, zodat je de onderkant van het overhemd niet ziet. Of kies voor een meer casual look en laat juist wel de onderkant van je overhemd zien door het item over je broek te dragen.

Zoals we gezien hebben, zijn er veel mogelijkheden als je een trui over je overhemd wilt dragen. Kies voor een look en kleur die bij jou passen en bekijk de truien en overhemden in onze webshop. Zo vind jij gegarandeerd de juiste combi van trui met overhemd.