Vrouw met vliegtuig outfit

Je vliegtuig outfit

Handige tips

Je bent er klaar voor. Je tickets zijn geboekt, je koffer is ingepakt en die leuke bed & breakfast wacht op je. Tijd voor vakantie! Backpacken in Thailand, ontspannen op het strand van Ibiza of een stedentrip naar Stockholm... Wat je bestemming ook is, als je een fijne vliegtuig outfit aantrekt, is die vliegreis een stuk comfortabeler. Of er nu een vliegreis van twaalf uur of twee uur op de planning staat, draag comfortabele én stijlvolle kleding in het vliegtuig.

Het belangrijkste in één oogopslag

 • Draag laagjes, zodat je altijd iets uit kunt trekken. Denk aan een hemd, T-shirt en trui.
 • Ga voor donkere kleuren waarop je vlekken minder goed ziet.
 • Kies voor lange mouwen en een lange broek. Het best zijn deze gemaakt van luchtige stoffen als katoen of linnen.
 • Draag een broek van zachte stof, een legging of joggingbroek. Ga niet voor een te strakke broek of voor een broek met hoge taille.
 • Neem een sjaal mee. Die is handig tijdens een dutje of als je het koud hebt. Dit accessoire is handig, zowel in de winter als zomer.
 • Kleed je liever te warm dan te koud. Je kunt altijd een laagje uittrekken.

De ideale vliegtuig outfit

Welke kleding kun je nu het beste aandoen in het vliegtuig? Wat is de ideale vliegtuig outfit? Deze vragen zijn moeilijk te beantwoorden. Wat de beste reiskleding is, is namelijk voor iedereen verschillend. De ideale kleding tijdens een lange vlucht is bovendien anders zijn dan de perfecte reiskleding voor een korte vlucht. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan kleding in het vliegtuig altijd zal moeten voldoen: ga voor een look die stijlvol én comfortabel is. De outfit moet niet te luchtig zijn. In het vliegtuig is het klimaat in principe altijd hetzelfde én er is airco. Te koele kleding tijdens een lange of korte vlucht is niet prettig, maar te warme kleding in het vliegtuig is ook niet ideaal. Daarom is het slim om voor een layering look te gaan, zodat je altijd een laagje kunt uit- of aantrekken.

De do's voor je travel outfit

 • Een lange broek en een longsleeve zijn aan te raden voor je vliegveld outfit.
 • Kies voor dunne stoffen tijdens de vlucht.
 • Ga voor donkere kleuren in het vliegtuig. Hierop zijn vlekjes minder goed te zien.
 • Kies voor reiskleding die uit meerdere laagjes bestaat.
 • Neem een sjaal mee voor extra warmte als je het nodig hebt.
 • Draag comfortabele schoenen in het vliegtuig. Dit is een must, want op het vliegveld zul je waarschijnlijk veel moet lopen.
 • Maak je reiskleding compleet met een extra paar sokken. Of neem een extra paar kousen mee voor het geval je je schoenen uit wilt doen.
 • Denk aan een ruime tas. Hierin kun je je extra laagjes kleding, sjaals en truien stoppen.

Vliegtuig outfit voor dames: de don'ts

Welke kleding iemand in het vliegtuig comfortabel vindt, kan heel persoonlijk zijn. Toch hebben we een aantal don'ts verzameld op het gebied van comfortabele reiskleding voor dames:

 • Draag geen open schoenen, zoals slippers of sandalen. In het vliegtuig kun je door de airco namelijk al snel koude voeten krijgen.
 • Ga niet voor schoenen die knellen. Deze belemmeren de bloedcirculatie. Welke schoenen je dan het best kiest in het vliegtuig? In elk geval schoenen die lekker zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sneakers. Hoge hakken kun je beter thuis laten (of in de koffer).
 • Een jumpsuit is niet praktisch in het vliegtuig. Vooral tijdens toiletbezoekjes zorgt een one piece outfit voor veel ongemak!
 • Kies niet voor een high waist broek of voor of een te strakke broek. Wanneer je lang moet zitten in een bepaalde houding zit zo'n broek niet prettig.
 • Kies niet voor te luchtige kleding. Vanwege de airco in het vliegtuig kun je het snel koud krijgen. Hier geldt de vuistregel: beter een laagje te veel dan te weinig.
 • Trek geen witte kleding in het vliegtuig aan. Op wit zie je snel vlekken.

 

Een vliegtuig outfit voor de zomer of winter

Bij warm weer raden we luchtige reiskleding aan. Maar deze mag natuurlijk ook weer niet té luchtig zijn. Ga altijd voor een lange broek en een kledingstuk met lange mouwen. Kies bijvoorbeeld voor een katoenen shirt, een wijde katoenen of linnen broek en een vestje. Ook in de zomer kan een sjaal fijn zijn voor extra warmte. Dit accessoire is handig als je het fris krijgt door de airco of als je een middagdutje wilt doen.

In de winter is een vergelijkbare outfit aan te raden. Kies tijdens de wintermaanden voor een shirt, een warme trui en een zachte comfortabele broek. Neem natuurlijk ook je jas mee! Een strakke jeans of een high waist broek zijn niet aan te raden. Deze items zijn niet zo comfortabel in vergelijking met een soepel vallende broek of een zachte legging. Ook een joggingbroek of sportlegging is perfect draagbaar in het vliegtuig. Let wel op als je naar een warm land reist. Een strakke legging met stretch zit op zich lekker, maar kan best warm zijn en voor een zweterig gevoel zorgen. Dit is natuurlijk vooral het geval als je reisbestemming een warm oord is. Een legging van katoen of een wijdere (linnen) broek is in dit geval prettiger.

Extra tips voor je vliegtuig outfit

Nu je weet wat je het beste kunt aantrekken als vliegtuig outfit, willen we je een aantal extra tips niet onthouden:

 • Een grote (opvouwbare) tas kan heel fijn zijn voor het opbergen van je essentials tijdens de reis.
 • Sta ook even stil bij je look wanneer je het vliegtuig uitstapt. Ga je naar een warm land? Dan is het wellicht fijn om van tevoren een korte broek onder je broek te dragen. Dan kun je je lange broek snel uittrekken en ben je meteen gekleed in een short. Of neem je korte broek mee in je tas, zodat je deze aan kunt trekken op het vliegveld. Denk ook aan een fris T-shirt.

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, bestaat de ideale vliegtuig outfit uit laagjes. Kies verder voor donkere kleuren en comfortabele reiskleding. Ook het meenemen van de juiste accessoires is belangrijk. De outfit die je draagt in het vliegtuig maak je compleet met een grote tas. Zo geniet jij van extra comfort als je naar je vakantiebestemming vliegt.