Een goed pak kopen
Het perfecte kostuum

Een mooi pak kopen, is voor veel mannen het koningsnummer van het shoppen. Bekijk hieronder de vijf fasen die je doorloopt als je een nieuw kostuum wilt kopen.

Colbert

Het colbert

Het belangrijkste kledingstuk

Het allerbelangrijkst zijn de kleur van het colbert en het aantal knopen. De kleur wordt meestal bepaald door de dresscode die bij de gelegenheid past. Voor de knopen geldt: een colbert met twee knopen past bij iedereen. Een colbert met drie knopen staat vooral goed bij grote mannen. Let op: Bij beide varianten wordt de onderste knoop niet dichtgedaan. Deze regel geldt niet voor het colbert met maar één knoop. Dit colbert is geschikt is voor zeer feestelijke gelegenheden en voor mannen met een atletische lichaamsbouw.

Shop colberts
Blauwe broek

De broek

Bepalen van de pasvorm

Een belangrijke regel bij het passen van de pantalon: Schoenen aan, colbert uit. Alleen zo kun je de pasvorm het beste beoordelen. De pantalon die het best bij jou past, knelt niet en zakt niet af (ook niet zonder riem). De riem dient alleen als stijlvol accessoire. Vuistregel voor de lengte: De pantalon eindigt hoogstens 1-2 cm boven de hak van de schoen. Tip: Doe de zittest. Ga op een stoel zitten en kijk hoe hoog de broekspijpen komen. Het maximum is hier de onderkant van de kuit.

Shop pantalons
Wit overhemd met vlinderstrik

Het overhemd

De perfecte aanvulling

Kostuums in blauwtinten kunnen worden gecombineerd met bijna elk overhemd. Grijze kostuums kunnen het beste worden gecombineerd met een wit of blauw overhemd. Dan zijn er nog de verschillende kraagtypen: de populairste is de kentkraag met randen die een rechte hoek vormen. De cut away kraag is ook populair en is wijd en hoog. De New Kent is een combinatie van de twee eerder genoemde kragen: niet zo wijd als de cut away kraag en niet zo puntig als de klassieke Kent. Bij de button-downkraag zijn de kraaghoeken aan elke zijde met een knoop aan het overhemd bevestigd.

Shop overhemden
Zwarte chique schoenen

De schoenen

Een belangrijke investering

Hoogwaardige leren schoenen zijn verkrijgbaar in diverse modellen en designs. Denk maar aan derby of oxford schoenen, brogues, loafers en monk gespschoenen. Ze zijn altijd een investering waard en hiermee maak je je klassieke outfit compleet. Bij de kleurencombinatie van schoenen en kostuum geldt: Bij een zwart of donkergrijs kostuum horen zwarte schoenen. Bruine schoenen passen bij alle blauwtinten, midden- tot lichtgrijs, bruin en lichtbeige. Bovendien moeten de schoenen en riem altijd dezelfde kleur hebben. Sneakers zijn toegestaan wanneer de dresscode smart casual is.

Shop schoenen
Accessoires

Accessoires

De afwerking

Stropdassen, strikken, gilets en pochets, evenals een jas maken de formele look compleet. Bij de dresscode 'black tie' is een strik met een zwarte smoking en een wit overhemd verplicht. De kleurkeuze van stropdas en pochet is afhankelijk van de combinatie kostuum en overhemd. Als hierbij al een sterk contrast is gebruikt, zoals een wit overhemd met een zwart kostuum, voeg je het best geen derde opvallende kleur toe. Als het kostuum en overhemd qua kleur een zeer harmonisch geheel vormen, kun je met accessoires extra accenten toevoegen.

Shop accessoires
Het juiste pak kopen
Uitleg van dresscodes

Smart Casual, Business Attire, Business Casual of Black Tie: hieronder vind je uitleg over de belangrijkste begrippen, evenals outfitinspiratie voor een mooie look. Heel belangrijk als een mooi pak kopen op je planning staat.

Grijs pak

Overhemd & pak kopen: pasvormen

Onze fits

Met ons uitgebreide aanbod kostuums en overhemden in de vier pasvormen 'super slim', 'slim', 'regular' en 'comfort' zul je zeker slagen. Ontdek nu welke fit het best bij jou past. Zo wordt het perfecte pak kopen een fluitje van een cent.

Ontdek pakken
Gilet

Onderhoud van het kostuum

Take care

Van kantoor naar huis, dan naar de feestlocatie en weer terug. Vervolgens het kostuum wassen en opbergen in de kast voor de volgende keer. Kleding voor speciale gelegenheden moet vaak veel ondergaan. Lees meer over het juiste onderhoud om te voorkomen dat je mooie pak beschadigd raakt. Zo ben jij verzekerd van een lange levensduur en kun je dus met een gerust hart een mooi pak kopen.

Lees nu meer