Tips voor het kopen van een pak of kostuum
 

IN 5 STAPPEN NAAR HET
PERFECTE KOSTUUM

De koop van een kostuum is voor veel mannen het koningsnummer van het shoppen.
Zie hieronder onze vijf stappen om in de toekomst een perfect kostuum aan te schaffen.

01 HET COLBERT

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

HET BELANGRIJKSTE KLEDINGSTUK KIEZEN

De allerbelangrijkste keuzen zijn de kleur van het colbert en het aantal knopen. De kleur wordt meestal bepaald in de dresscode van de gelegenheid. Deze worden hier uitgelegd. Voor knopen geldt: met een colbert met twee knopen zit je altijd goed. Een colbert met drie knopen staat vooral goed bij grote mannen. Let op: bij beide varianten blijft de onderste knoop altijd los. Dit is niet het geval bij een colbert met één knoop, dat geschikt is voor zeer feestelijke gelegenheden en voor mannen met een atletische lichaamsbouw.

SHOP COLBERTS ›

COLBERTS PER DRESSCODE

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

02 DE BROEK

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

DE PASVORM BEPALEN

Belangrijk bij het passen van de pantalon: schoenen aan en colbert uit. Dan kun je de pasvorm het beste beoordelen. De juiste pantalon voor jou knelt en zakt niet, ook niet zonder riem. De riem dient altijd alleen als stijlaccessoire. Vuistregel voor de lengte: de pantalon komt maximaal tot 1-2 cm boven de schoenhak. Hier helpt ook de zittest: ga op een stoel zitten en kijk hoe hoog de broekspijpen komen. Het maximum is hier de onderkant van de kuit.

SHOP BROEKEN›

BROEKEN PER DRESSCODE

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

03 HET OVERHEMD

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

PERFECTE AANVULLING

Kostuums in blauwtinten kunnen worden gecombineerd met bijna elk overhemd. Grijze kostuums kunnen het beste worden gecombineerd met een wit of blauw overhemd. Dan zijn er nog de verschillende kraagtypen: de populairste is de kentkraag met randen die een rechte hoek vormen. De haaikraag is ook populair en is wijd en hoog. De New Kent is een combinatie van de twee eerder genoemde kragen: niet zo wijd als de haaikraag en niet zo puntig als de klassieke Kent. Bij de button-downkraag zijn de kraaghoeken aan elke zijde met een knoop aan het overhemd bevestigd. Heb je nog meer vragen over pasvormen? Die worden hier uitgelegd:

SHOP OVERHEMDEN ›

OVERHEMDEN PER DRESSCODE

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

04 SCHOENEN

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

BELANGRIJKE INVESTERING

Hoogwaardige leren schoenen in het design Derby, Budapester, Monk of Oxford, of loafers zijn altijd een investering waard en hiermee maak je je klassieke outfit compleet. Bij de kleurcombinatie van schoenen en kostuum geldt: bij een zwart of donkergrijs kostuum horen zwarte schoenen. Bruine schoenen passen bij alle blauwtinten, middel- tot lichtgrijs, bruin en lichtbeige. Bovendien moeten de schoenen en riem altijd van dezelfde kleur zijn. Sneakers kunnen ook wanneer de dresscode smart casual is.

SHOP SCHOENEN ›
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

05 ACCESSOIRES

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

DE AFWERKING

Stropdassen, strikken, gilets en pochets, evenals een jas maken de formele look compleet. Bij de dresscode black tie is een strik met een zwarte smoking en een wit overhemd verplicht. De kleurkeuze van de stropdas en pochet is afhankelijk van de combinatie van kostuum en overhemd. Als hierbij al een sterk contrast is gebruikt, zoals een wit overhemd met een zwart kostuum, voeg je geen derde opvallende kleur toe. Als het kostuum en overhemd samen een zeer harmonisch geheel vormen, bijvoorbeeld wanneer beide blauw zijn, kun je met accessoires nog accenten toevoegen.

SHOP ACCESSOIRES ›
 

WAT TREK IK AAN?

UITLEG VAN DRESSCODES

Smart casual, business attire, business casual of black tie: hier vind je uitleg over de belangrijkste begrippen,
evenals outfitinspiratie voor een mooie look.

HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

BLACK TIE

Bij black tie is een smoking of net kostuum vereist. Kies een zwarte of donkerblauwe variant in combinatie met een wit overhemd. Niet vergeten: manchetknopen, een effen strik en een zijden pochet. Maak de outfit af met hoogwaardige leren veterschoenen.

BUSINESS ATTIRE

Voor een serieuze look in de dresscode business attire raden we een single- of double-breasted colbert, effen overhemd, stropdas en leren veterschoenen aan. Kies voornamelijk donkere tinten zoals zwart, antraciet of donkerblauw en combineer niet meer dan twee kleuren met elkaar.

BUSINESS CASUAL

Als de dresscode business casual is, kun je ook een iets minder klassiek kostuum kiezen, experimenteren met stoffen en kleuren, en kun je de stropdas beter thuislaten. Op het gebied van schoenen raden we aan elegante loafers of klassieke oxfords te dragen.

SMART CASUAL

De dresscode tussen vrije tijd en business biedt de meeste vrijheid: zachte tinten zoals lichtblauw, combinaties met overhemden in donkere kleur of met motief worden hier graag gezien. Bij deze dresscode is ook een combinatie van een kostuum met sneakers toegestaan.

 

PASVORMEN VOOR OVERHEMDEN EN KOSTUUMS

ONZE PASVORMEN

Van zeer modieus super slim fit tot de ruime comfort fit: met ons uitgebreide aanbod kostuums en overhemden in onze vier pasvormen super slim, slim, regular en comfort zul je zeker slagen. Ontdek nu wat bij je past.

Naar de pasvormen voor kostuums › Naar de pasvormen voor overhemden ›
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL
HIGH SCHOOL

ONDERHOUD VAN KOSTUUM

TAKE CARE

Van kantoor naar huis, van huis naar de feestlocatie en weer terug. Daarna wassen en opbergen in de kast tot de volgende keer dat je de kleding aantrekt. Kleding voor speciale gelegenheden moet vaak veel ondergaan. Je vindt hier belangrijke onderhoudsinstructies om te voorkomen dat je fijne lievelingskleding beschadigd raakt.

Lees meer ›