Vrouwen met Barbiecore outfit
Laura Jansen

Laura Jansen

Barbiecore

Zo draag je deze trend

Het is dé zomertrend van 2023: Barbiecore. Deze trend is relatief nieuw in de modewereld en is, je raadt het al, geïnspireerd op de iconische pop Barbie. En bij het horen van de naam Barbie denken we natuurlijk meteen aan roze. Bij Barbiecore fashion staat daarom ook de kleur roze centraal. Van fel- en lichtroze kleding tot roze glitters. Jij kunt dit jaar helemaal uitpakken met de kleur roze.

Het belangrijkste in één oogopslag:

  • De Barbiecore trend is geïnspireerd op de Barbie-look. Bij deze trend draait het allemaal rond de kleur roze.
  • Een Barbiecore outfit is vrouwelijk en straalt zachtheid uit. Maar natuurlijk is zo’n outfit ook opvallend.
  • Bij Barbiecore fashion kun je denken aan roze jurken, rokjes en blouses. Denk aan alles wat Barbie zou dragen.
  • Naast de kleur roze passen ook bloemenprints, ruches, glitters, parels en kant bij de trend.
  • Een Barbie-look maak je af met roze schoenen en accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan felroze pumps en een metallic roze tas.

Wat is Barbiecore?

Barbiecore is een modetrend met als motto: Hoe meer roze, hoe beter! Barbiecore fashion is geïnspireerd op de wereldwijd bekende modepop Barbie. De trend werd voor het eerst gespot op de catwalk van Valentino in 2022. Tijdens zijn show werden er heel veel felroze ontwerpen geshowd. Niet veel later zag je veel grote artiesten in roze outfits: van felroze glitterjurken tot casual roze broeken en blouses op de rode loper. Ook de komst van de nieuwe Barbie-film in zomer 2023 zal ervoor zorgen dat de Barbie-look aan populariteit wint. De Barbie trend is vrouwelijk en opvallend, maar straalt tegelijkertijd ook een soort zachtheid uit. Kortom, een Barbiecore outfit omarmt de vrouwelijke esthetiek en laat je echt helemaal vrouw voelen.

Hoe draag je Barbiecore?

Bij de Barbiecore trend kun je eigenlijk alles dragen wat je associeert met Barbie. Van roze jurken, rokjes en blouses tot roze pumps en tassen. Bij de trend zijn ook vintage kleding en accessoires populair. Vintage kleding uit de jaren 50, 60 of 70 kun je namelijk heel goed combineren met nieuwe en moderne kledingstukken. Denk vooral aan trenditems zoals crop tops, oversized jassen en roze platform schoenen.

Barbieroze oftewel hot pink

Of je nu lichtroze, fuchsia, hot pink of felroze draagt: het kan bij Barbiecore fashion allemaal! Naast roze wordt de style ook gekenmerkt door de toevoeging van bloemenprints, ruches, glitters, parels en kant. Bloemenprints en ruches zijn al lang niet meer oubollig. In een nieuw (roze) jasje gestoken, zijn ze echt helemaal van deze tijd.

Weetje: De Barbiecore trend sluit nauw aan bij de Dopamine Dressing Trend. Deze laatste trend staat bekend om het dragen van felle kleuren die ervoor zorgen dat jij een mood booster krijgt. Felroze past zeker in dit rijtje thuis, want wie wordt er nu niet gelukkig van roze? Psychologisch gezien roept de kleur roze gevoelens op van zachtheid, romantiek en schoonheid. Dit is natuurlijk vooral het geval als je voor lichtroze kiest. Felroze tinten zijn meer glamorous en energiek. Je krijgt er meteen een vrolijk gevoel van.

Barbiecore accessoires en schoenen

Je schoenen en accessoires mogen bij de Barbiecore style natuurlijk ook roze zijn. Denk aan felroze pumps, loafers en ballerina’s. En natuurlijk mag een leuke roze tas niet ontbreken bij je outfit. Wat de tassentrends van 2023 betreft, kun je bijvoorbeeld denken aan een felroze moonbag, een metallic roze tas of aan een lichtroze tas met glitters en pailletten.

Iedereen die gek is op de kleur roze zal heel gelukkig worden van de Barbiecore trend. De winkels hangen vol met roze kleding, dus je hoeft niet lang te zoeken. En als je nou liever niet van top tot teen in het roze gekleed wilt gaan, kun je de modetrend altijd nog combineren met andere populaire trends. Denk bijvoorbeeld maar aan de trends balletcore en tenniscore. Kies bijvoorbeeld voor een lichtroze tutu of een felroze polo en combineer het roze item met een neutrale kleur. De Barbiecore trend combineren kan en mag!