Ladder in panty
Laura Jansen

Laura Jansen

Ladder in je panty voorkomen

Dit zijn de 7 tips

Als je soms een panty draagt, heb je er beslist al eens mee te maken gehad: een ladder in je panty. We dromen allemaal van een panty die niet kapot gaat, maar helaas is de realiteit vaak net even anders. Omdat panty's zo dun en gevoelig zijn, krijg je er snel een ladder in en gaat je panty kapot. Maar wist je dat er handige trucjes zijn waarmee je ladders in panty's kunt voorkomen? In dit artikel geven we 7 tips waarmee je die vervelende gaten en ladders in je panty voorkomt.

Het belangrijkste in één oogopslag:

 • Draag geen ringen en armbanden als je een panty aantrekt en vijl je nagels vooraf.
 • Spray je panty in met haarlak, zodat deze steviger wordt en je gaatjes voorkomt.
 • Door je panty een nachtje in de vriezer te leggen, worden de vezels sterker en heb je minder kans op ladders.
 • Was je panty met de hand om kleine gaatjes te voorkomen of stop hem in een waszak.
 • Als je een te strakke panty draagt, komt er druk op de vezels te staan. Hierdoor ontstaat er sneller een gaatje in je panty.
 • Voorkom gaten en ladders bij je voeten door sokken onder je panty te dragen.
 • Een anti-ladder panty en een hoge denier panty zijn steviger en zijn minder gevoelig voor een ladder.
 • Voorkom dat een ladder of gaatje groter wordt door blanke nagellak of haarlak aan te brengen op het gat.

Wat te doen tegen een ladder in je panty?

Vooral als het weer kouder wordt, willen we graag een panty onder onze jurk aan. Deze geeft warmte. En het dragen van een mooie glanzende panty zorgt natuurlijk ook voor extra stijl. Maar wat moet je nou doen als er plots een ladder in je panty zit? Sla niet meteen in paniek. Er zijn verschillende manieren waarop jij een ladder in je panty kunt repareren of voorkomen. Deze laten we hieronder zien. Zo geniet jij van een panty zonder ladders.

 

1. Trek je panty voorzichtig aan

Een ladder voorkomen, is beter dan genezen. Dus als je géén gaatje in je panty wilt, kun je het beste voorzichtig zijn met het aantrekken van dit kledingstuk. Op een panty met gaten zit niemand te wachten. Houd er rekening mee dat je geen ringen of armbanden (met bedeltjes of haakjes) draagt tijdens het aantrekken van je panty. Daarnaast kun je het beste vóór het aandoen even je nagels vijlen. Of draag een paar handschoentjes als je een panty aantrekt. Je kunt speciale handschoentjes kopen of gebruik oude pantykousjes als handschoenen. Op deze manier gaat je panty niet kapot.

 

2. Spray je panty in met haarlak

Uit voorzorg kun je haarlak op je panty sprayen. De haarlak maakt je panty namelijk steviger, waardoor je kleine gaatjes en een ladder voorkomt. Doe dit vooral vóórdat je naar belangrijke gelegenheden of afspraken gaat. Denk bijvoorbeeld aan een sollicitatiegesprek. De kleding voor een sollicitatiegesprek is erg belangrijk en je wilt natuurlijk niet met een gat in je panty aankomen.

 

3. Leg je panty een nachtje in de vriezer

Je kunt je panty ook een nachtje in de vriezer te leggen. Want wist je dat de kou ervoor zorgt dat de vezels van het kledingstuk sterker worden? Zo heb je dus minder kans op ladders in je panty. Als je je panty in de vriezer wilt stoppen om ladders te voorkomen, ga je het best zo te werk:

 • Maak de panty een klein beetje nat en stop hem in een zakje. 
 • Leg dit zakje een nacht in de vriezer. 
 • De volgende ochtend haal je de panty uit de vriezer en laat je hem ontdooien en drogen. 
 • De panty is nu klaar om gedragen te worden.

 

4. Was je panty altijd met de hand
Wanneer je een panty in de wasmachine stopt, is de kans groot dat er kleine gaatjes en ladders in je pantykous ontstaan. Was je panty daarom liever met de hand. Het kost misschien iets meer tijd, maar je panty gaat zo veel langer mee. Wil je dit kledingstuk toch in de wasmachine stoppen? Doe je panty dan in een waszakje.

 

5. Koop nooit een te strakke panty om ladders te voorkomen
Koop altijd de juiste maat panty en laat je er nooit toe verleiden om een te strak exemplaar te kopen. Als je twijfelt, kun je het beste voor een maatje groter kiezen. Wanneer je panty te strak zit, is de kans op een panty met ladders een stuk groter. Hij rekt dan meer uit, waardoor er automatisch druk op de vezels komt te staan. Deze druk zorgt ervoor dat er sneller een gaatje in je panty ontstaat.

 

6. Sokjes onder je panty
Je kunt gaatjes of ladders bij het voetgedeelte voorkomen door sokjes onder je panty te dragen. Dit kun je makkelijk doen als je bijvoorbeeld laarzen of wat hogere schoenen draagt. Daarnaast lopen je laarzen of schoenen ook een stuk fijner wanneer je sokken onder je panty draagt. 

 

7. Koop een anti-ladder panty of een hoge denier panty
Een dikke panty met een hoge denier is steviger, dus je zult gelijk merken dat er niet zo snel gaatjes of ladders ontstaan. Je loopt zo dus minder kans op een panty met ladders. Een dikke panty is natuurlijk fijn en lekker warm voor de winter, maar soms wil je natuurlijk liever een dun exemplaar dragen. In dat geval kun je voor een anti-ladder panty kiezen. Deze is wat steviger en gaat daardoor over het algemeen langer meer.

Toch een ladder in je panty?

Hoe voorzichtig je ook bent, de kans op een ladder in je panty blijft altijd bestaan. Heel vervelend als je dan net op een feestje bent. Een gat in je panty trekt natuurlijk de aandacht. Het is daarom belangrijk dat je altijd een tweede panty in je tas hebt. Hou hier ook rekening mee als je je koffer gaat inpakken. Zo kun je het kapotte exemplaar uittrekken en een panty zonder ladders aantrekken. Als je thuis bent, kun je dan proberen om het gat in je panty te repareren.

Hoe kan ik een ladder in een panty repareren?

Is er toch een klein gaatje in je panty gekomen? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat de ladder groot wordt. Je doet dit door een klein beetje blanke nagellak op het gaatje te doen. Breng de nagellak aan en lak daarbij van beneden naar boven. Op deze manier breng je een extra beschermlaagje aan op het gaatje en voorkom je dat het gat groter wordt. Je kunt daarnaast ook een beetje haarlak op het gaatje sprayen.

 

Een ladder in je panty is heel vervelend. Wij hopen dat je met deze manieren precies weet hoe je ladders kunt voorkomen en repareren. Zo is een gaatje in je panty vanaf nu echt verleden tijd!