Groene moon bag uit de tassen trend 2022

De 8 tassen trends voor 2022

De nieuwste modellen en kleuren

Ben je ook benieuwd naar de nieuwste tassen trends voor 2022? Wij laten je zien welke tassen we deze winter veel gaan zien. Deze mogen dus ook niet in jouw tassencollectie ontbreken! De tassen trend van winter 2022 wordt onder andere gekenmerkt door metallic en opvallende kleuren. Maar we zien ook veel tassen in de vorm van een halve maan. Dit zijn de zogenaamde moon bags. De tassen trend van 2022-2023 kun je in ieder geval expressief noemen.

Het belangrijkste in één oogopslag:

 • Opvallend en gevarieerd: dat zijn de tassen trends van winter 2022.
 • Grote oversized tassen behoren tot de tassen trends van 2022. Dit najaar geldt: hoe groter, hoe beter.
 • Daartegenover staat de mini bag oftewel de microtas. Dit zijn hele kleine tasjes waar vaak maar net je telefoon en een bankpas in past.
 • Als je aan de tassen trends van herfst 2022 denkt, dan denk je ook aan zachte tassen. Dit zijn vooral teddy tassen en exemplaren met een shearling afwerking.
 • De bowling tas is een andere tassen trend van najaar 2022. Hiermee creëer je een retro look.
 • De meest populaire tassen trend van winter 2022 is de schoudertas in de vorm van een halve maan. Je ziet de zogenaamde 'moon bag' deze winter in allerlei (felle) kleuren.
 • Dé perfecte herfst tas is de outdoor tas. Deze is sportief en past perfect bij de Gorpcore trend van 2022.
 • Dit najaar kun je je tas in vintage look ook weer uit de kast trekken. Tassen in een een vintage look behoren namelijk tot de tassen trend van winter 2022.
 • Ten slotte zie je deze winter veel tassen met grote schakels en dikke riemen. En ook hier geldt: hoe groter de schakels, hoe beter.
 • De tassen trend van 2022-2023 is opvallend, dus je ziet ook opvallende felle kleuren, zoals knalroze en felgeel. Maar denk ook aan glimmende designs, zoals metallic en glitter.

Tassen trends 2022

Wat is de nieuwe trend voor handtassen in 2022?
De accessoire trends van 2022 zijn opvallend en gevarieerd. Dit geldt ook voor de tassen trend voor winter 2022-2023. Van grote oversized tassen tot minitassen. En van felroze tassen tot zilverkleurige metallic designs. Kortom, er is voor iedereen wat wils. Dus als jij nog op zoek bent naar een mooie herfst tas, dan ga je dit seizoen zeker een passend model vinden. We gaan hieronder uitgebreid in op de diverse designs en kleuren van de tassen trends van winter 2022:

 

Trend 1: grote oversized shoppers
Weet jij ook nooit waar je al je essentials in kwijt kunt? Dan is dat vanaf nu verleden tijd! Grote tassen zijn helemaal de trend voor herfst/winter 2022. In deze grote tassen kun je alles kwijt en daarom zijn ze ook multifunctioneel. Gebruik zo’n grote tas voor een weekendje weg en stop er al je belangrijke spulletjes in of gebruik het accessoire bijvoorbeeld als business bag en doe er je laptop in.

 

Trend 2: de mini bag
Hou jij van minimalistische en subtiele tassen? Dan is de mini bag tassen trend echt iets voor jou. En dit seizoen zijn deze tassen ook écht mini. Minitassen worden ook wel microtassen genoemd, want er past vaak niet meer in dan een telefoon en een bankpas. Voor een avondje uit is dit het ideale accessoire.

 

Trend 3: zachte, gewatteerde tassen
Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen: tassen die gemaakt zijn van zachte materialen. Denk bijvoorbeeld aan een teddy tas en aan tassen met een shearling afwerking. De zachte stoffen zorgen meteen voor een winterse en warme look. Het zachte materiaal is supermooi. Hou er wel rekening mee dat je deze tas beter niet mee kunt nemen bij nat weer. De reden waarom? Het materiaal van de tas zal bij vochtig weer al snel minder mooi ogen.

Naast de zachte tassen zie je dit najaar ook veel gewatteerde (puffy) tassen voorbijkomen. Het model bestaat al een tijdje en is in 2022 nog steeds hip. Deze tassen zijn beter geschikt voor nat weer dan de zachte teddy tassen.

 

Trend 4: de bowlingtas
Grote modehuizen hebben zich al vaker laten inspireren door de tennis- en voetbaltassen. Ook dit jaar hebben ze sporttassen als inspiratiebron genomen. De bowlingtas is namelijk één van de tassen trends voor najaar 2022. De bowlingtas heeft een retro look, korte hengsels en een horizontale vormgeving. Je ziet ze deze winter in allerlei kleuren en maten.

 

Trend 5: moon bags
De meest populaire tassen trend van najaar 2022 is toch wel het tassenmodel dat op een halve maan lijkt. Het design is tijdloos en zorgt voor een luxe uitstraling. De moon bags hebben vaak een kort hengsel en draag je aan je schouder. Je ziet moon bags veel in het najaar van 2022. Maar deze tassen trend zal ook zeker in de winter van 2023 nog helemaal on-trend zijn.

 

Trend 6: outdoor tassen
Outdoor tassen zijn dé tassen die perfect zijn voor herfst en winter. De outdoor tassen passen perfect bij een Gorpcore look, één van de modetrends van dit najaar. De outdoor tassen zijn handig, functioneel en passen perfect bij het najaarsweer. Je gaat ze veel terugzien in de kleuren olijfgroen en bruin. 

 

Trend 7: tassen in vintage look
Ook de vintage look behoort tot de tassen trends 2022. Deze modellen hebben vaak een magneet- of knipsluiting aan de bovenkant. Als je geen vintage tas in de kast hebt liggen, kun je natuurlijk meteen beginnen met shoppen.  

 

Trend 8: tassen met kettingen en riemen
Tenslotte zie je veel tassen met kettingen en riemen terug in de tassen trends van najaar 2022. Denk aan modellen met een grote schakelketting of een dikke riem. Deze accessoires zijn stoer en opvallend. Tassen met schakelkettingen zijn natuurlijk niet nieuw. Wat wel vernieuwend is: dit najaar zijn de schakels extra groot en opvallend.

Tassen trend 2022-2023: de kleuren

De tassen trend van 2022 is ‘opvallend’ en dat betekent ook dat je veel opvallende kleuren ziet:

 • felle kleuren

Felle kleuren zie je terug in de accessoire trends van dit najaar en dus ook in de tassen trend van 2023. Dit najaar geldt: hoe feller, hoe beter. Denk aan knalroze, felgeel, turquoise en knalgroen.

 • glitters en metallic kleuren

Als jij van glimmende en glanzende materialen houdt, heb je dit najaar veel geluk. Bij de tassen trend van 2023 mag het namelijk glimmen en glanzen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie zilver- of goudkleurige metallic handtas of een party tas met glitters. Metallic zie je ook terug in de schoenen trend van 2022. Wil jij opvallen? Dan combineer je je metallic tas met metallic schoenen. De tassen trends 2022 sluiten dus perfect aan bij de schoenen trends.