Groene moon bag uit de tassen trend 2022

Marian Verstraaten

De 6 tassen trends voor 2024

De trend tassen op een rij

Ben je ook benieuwd naar de nieuwste tassen trends voor 2024? Wij laten je zien welke tassen in de mode zijn. Deze exemplaren mogen dus ook niet in jouw tassencollectie ontbreken! De tassen trend van nu wordt onder andere gekenmerkt door metallic en glitter. Maar we zien ook veel zwarte tassen die zijn afgewerkt met grote banden en gespen. De tassen trend van 2024 kun je in ieder geval heel divers noemen.

Het belangrijkste in één oogopslag:

  • Opvallend en gevarieerd: dat is de tassen trend in 2024.
  • Grote oversized tassen zijn de trend in 2024. Ook dit jaar geldt: hoe groter, hoe beter.
  • Daartegenover staat de wristlet tassen. Dit zijn hele kleine tasjes waar vaak maar net je telefoon en een bankpas in past.
  • Als je aan de trendmodellen van 2024 denkt, dan denk je ook aan tassen met een opvallende structuur. Dit zijn bijvoorbeeld teddy tassen en gestikte exemplaren.
  • De zakelijke tas is een andere trend dit jaar. Hiermee creëer je een business look.
  • Een van de populairste tassen in 2024? Dat is de schoudertas in de vorm van een halve maan. Je ziet de zogenaamde 'moon bag' dit jaar in allerlei kleuren, ook in metallic tinten.
  • Dé perfecte tas voor nu mag opvallen. Ga dus gerust voor glitter en pailletten.
  • Ten slotte zie je dit jaar ook veel baguette bags. Dit zijn de modellen die je net onder je oksel draagt.

Tassen trends 2024

Wat is de nieuwe trend voor handtassen in 2024?
De tassen trends in 2024 zijn opvallend en gevarieerd te noemen. Van grote oversized tassen tot minitassen. En van klassieke zwarte tassen tot zilverkleurige metallic designs. Kortom, er is voor iedereen wat wils. Als jij nog op zoek bent naar een mooie trend tas, ga je dit seizoen zeker een passend model vinden. We gaan hieronder uitgebreid in op de diverse designs en kleuren van de tassen trends 2024.

 

Trend 1: ruime designs
Weet jij ook nooit waar je al je essentials in kwijt kunt? Dan is dat vanaf nu verleden tijd! Grote tassen zijn helemaal de trend dit jaar. In zo'n ruim model kun je alles kwijt en daarom is deze trend tas ook heel erg multifunctioneel. Gebruik zo'n grote tas voor een weekendje weg en stop er al je belangrijke spulletjes in of gebruik het accessoire bijvoorbeeld als business bag en stop er je laptop in.

 

Trend 2: wristlets tassen
Hou jij van minimalistische en subtiele tassen? Dan zijn de wristlets tassen trend echt iets voor jou. Voor een avondje uit zijn deze tasjes perfect. Zoals de naam 'wristlet' al doet vermoeden, draag je dit accessoire aan je pols

 

Trend 3: opvallende structuren
Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen: tassen met opvallende structuren. Denk bijvoorbeeld aan een teddy tas of aan een exemplaar met een shearling afwerking. De zachte materialen zorgen meteen voor een zachte, warme look. Hou er wel rekening mee dat je deze tas beter niet mee kunt nemen op een regenachtige lentedag.

Weetje: Welke structuur dit jaar ook niet in jouw tassen collectie mag ontbreken? De natuurlijke textuur van canvas.

 

Trend 4: moon bags
De meest populaire tassen trend voor 2024 is toch wel het tassenmodel dat op een halve maan lijkt. Het design is tijdloos en zorgt voor een luxe uitstraling. De moon bags hebben vaak een kort hengsel en draag je aan je schouder. Moon bags waren in 2023 al de trend en ook in 2024 ga je ze veel zien. Deze trend zet door.  

 

Trend 5: zakelijke tassen
Een zakelijk tas is zoveel meer dan een pure business bag. Dit model is ruim, dus je kunt er al je essentials in kwijt. Het is een trend tas waar je heel veel plezier van gaat hebben.

 

Trend 6: baguette bags
De baguette bag staat haaks op de oversized tassen die we in 2024 gaan zien. De baguette bag is vrij compact. Toegegeven, soms hebben we aan een kleiner model meer dan genoeg. Wij zijn in elk geval fan van deze trend!

 

Trend 7: metallic kleuren, glitter en pailletten
Tot de tassen trends in 2024 behoren ook designs met metallic kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een goud- of zilverkleurige tas. Maar ook pailletten en glitters zijn toegestaan. Het kan niet gek genoeg zijn. Dit jaar mogen we opvallen. Ga jij voor een extra eye-catching look? Shop dan een metallic tas en ga meteen voor een bijpassend paar schoenen.