Vrouw en man in modieuze outfits

Modelexicon
Alles over dresscodes, stijlen en meer

Wat is een black tie dresscode? Wat trek ik aan bij Tenue de Ville? In ons modelexicon kom je alles te weten over dresscodes en stijlen, zodat je altijd goed gekleed gaat.

Man in zwarte Business Casual Outfit
Business casual
De business casual dresscode wordt steeds populairder en zorgt voor een professionele uitstraling. De naam zegt het eigenlijk al: het gaat om een mix tussen de business en casual look. De stijl is wat netter dan een casual jeans met trui, maar minder formeel dan de échte business look. In dit artikel laten we je zien hoe je zelf een business casual outfit creëert, want er zijn héél veel mogelijkheden.
Vrouw in witte tule outfit
Tenue de Ville
Tenue de Ville is één van de populairste dresscodes tijdens bruiloften. De stijl van deze dresscode zit tussen formeel en casual in. Dit wil zeggen minder chic dan een avondjurk of kostuum, maar ook zeker niet te casual. Maar wat draag je dan wel? Wat betekent Tenue de Ville nou precies? Omdat het soms lastig is om een passende outfit voor deze dresscode te vinden, helpen wij je in dit artikel op weg. We vertellen je wat de Tenue de Ville dresscode precies inhoudt. We geven ook stijladvies voor mannen en vrouwen.
Man in smart casual outfit met zwart pak
Smart casual
Ben jij al bekend met de smart casual dresscode? De naam zegt het in principe al: het is een casual look die tegelijkertijd ook netjes en chic is. Smart staat in deze dresscode dus voor netjes. Bij de smart casual dresscode ben je best wel vrij in je kledingkeuze. En creativiteit mag, mits je outfit maar netjes is en niet te stijf. Wat je dan precies kunt dragen bij deze dresscode? Het is soms lastig kiezen. Daarom geven wij je belangrijk stijladvies voor deze dresscode.
Witte vlinderdas met pak
White tie dresscode
De white tie dresscode is de meest formele dresscode die er bestaat. Deze dresscode wordt vaak gehanteerd voor hele formele gelegenheden. Denk aan gala’s in politieke kringen, openingsceremonies en aan ontmoetingen met het koningshuis. Maar de dresscode is ook razend populair bij gala’s van studentenverenigingen. Je ziet bij deze dresscode vooral chique kostuums voor heren en lange galajurken voor vrouwen. In dit artikel geven wij je tips & tricks en laten we zien wat je bij een white tie dresscode kunt dragen.
Vrouw met preppy outfit
Een preppy stijl of outfit?
De preppy stijl is een trend die je tegenwoordig veel ziet op straat én op de runway. Maar wat is het precies? Hoe ben je preppy? Of beter nog: hoe word je het? Wij denken bij de preppy look meteen aan de personages uit de serie Gossip Girl. We gaan in dit artikel nader in op de Amerikaanse kledingstijl. Wat zijn de kenmerken van de modetrend? En kan een preppy look zowel voor dames als heren? Wij laten het je allemaal zien, inclusief handige tips om je eigen preppy outfit te creëren.
Summer chic Look
Summer chic
Het zal je vast niet verbazen dat summer chic een typische dresscode voor de zomer is. En de naam zegt het eigenlijk al: je kleedt je bij deze dresscode zomers en chic. Je komt summer chic veel tegen bij zomerse bruiloften en strandfeesten. Maar wat draag je dan precies naar zo’n bruiloft? Wat is een geschikte summer chique jurk? Wat betekent de dresscode überhaupt voor mannen? En welke schoenen horen erbij? We gaan er in dit artikel nader op in, zodat jij de perfecte outfit voor de summer chic bruiloft en andere gelegenheden scoort.
Gehaakte Ibiza chic kleding
Ibiza chic dresscode
Als jij weleens op Ibiza bent geweest, dan ken je vast de dresscode Ibiza chic. De naam komt ook niet uit de lucht vallen, want de dresscode komt uit Ibiza. En welke kleding draag je op Ibiza? Juist, dat is vaak luchtige en vrije kleding. Ibiza chic is geïnspireerd op de zogenaamde hippies die je veel op Ibiza ziet. Hippies dragen vaak kleding die wat losser zit en vrijheid uitstraalt. De Ibiza chic dresscode heeft daarom ook een casual en hippie-achtige uitstraling. Ben je nog niet zo bekend met deze dresscode? No worries, wij leggen je in dit artikel uitgebreid uit wat deze precies inhoudt.
Man en vrouw gekleed in dresscode cocktail
Dresscode cocktail
Heb je binnenkort een feestje met de dresscode cocktail? Dan denk je vast al snel aan cocktailjurkjes. Maar de kledingvoorschriften voor een cocktail party zijn wel wat specifieker dan dat. Wat draag je dan als de bruiloft dresscode cocktail is? En bij welke andere gelegenheden kun je deze dresscode überhaupt verwachten? In dit artikel ontdek je alles over cocktail voor dames en heren.
Galakleding voor heren
Gala dresscode
Heb jij binnenkort een feest met gala als dresscode? En wil jij de show stelen, maar weet je niet zo goed hoe je dat doet? Lees dan snel verder! Bij de meeste gala's gelden namelijk strikte gala kledingvoorschriften. Het betekent in ieder geval dat je netjes gekleed gaat: vrouwen in een chique avond- of galajurk en mannen in een kostuum. In dit artikel gaan we nader in op de gala kledingvoorschriften en laten we zien wat de do's en don'ts zijn bij deze dresscode.
Een black tie jurk
Black tie dresscode
Het is één van de bekendste en meeste voorkomende dresscodes: black tie. Deze wordt vooral voor chique en formele gelegenheden gebruikt, zoals een gala of operaconcert. En zoals de naam al aangeeft: bij deze dresscode ga je in het zwart gekleed. Of beter gezegd: eigenlijk moet de man in het zwart gekleed gaan. De vrouw heeft wat meer vrijheid qua kleding, zolang ze er maar chic uitziet. Wat je precies kunt dragen bij een black tie dresscode laten we in dit artikel zien. We geven tips en inspiratie en geven aan wat de do's en don'ts zijn bij de black tie dresscode.