Wol wassen

Dat doe je zo

Tips voor kleding onderhoud
Zo kun je je favoriete items langer mooi houden

Met onze tips & tricks voor het reinigen, verzorgen en wassen van je kleding en schoenen, kun je langer van je aankopen genieten. Een te heet gewassen trui? Vlekken die niet meer uit je nieuwe broek gaan? Of sneakers die niet meer mooi wit zijn? Dat is vanaf nu verleden tijd. Met onze tips blijven je kleding en schoenen langer stralend mooi.

Onze slogan: een mooie garderobe begint met het juiste onderhoud van je kleding & textiel.

Man met gestreken overhemd
Je overhemd strijken
De meeste mensen beleven weinig plezier aan het strijken, maar als je veel plezier van je favoriete overhemd wilt hebben, kun je niet om je strijkijzer heen. Het goede nieuws: er zijn tips en handigheidjes, waarmee een overhemd strijken echt kinderspel is.
Dr. Martens inlopen
Dr. Martens inlopen?
Heb jij een paar nieuwe Docs gekocht? Dan weet je waarschijnlijk al dat Dr. Martens inlopen heel belangrijk is. Dat komt doordat de boots van dit merk (meestal) worden gemaakt van een zeer stevige leersoort. Leer is een materiaal dat zeker in het begin erg stug is. Het stugge leer kun je soepeler maken door je Doc Martens goed in te lopen. Met onze handige tips & tricks loop je binnen de kortste keren op wolken.
Vrouw heeft pas gewassen bikini aan
Je bikini wassen?
Staat er een vakantie naar een zonnig vakantieoord op je planning? Leuk, dan kun je eindelijk die mooie nieuwe bikini aantrekken! Maar hoe moet je die nieuwe bikini wassen? Tijdens een strandvakantie staat je badmode elke dag bloot aan zaken als zand, chloor, zon, zweet en zonnebrandcrème. Door je zwemkleding tijdig te wassen, voorkom je dat de delicate stof gaat pillen en pluizen. Ook vermijd je zo uitrekken en verkleuren. Maar wat is het juiste wasadvies voor je bikini? En hoe laat je dit item het best drogen? Je komt het te weten in dit artikel.
Verf op kleding
Snel verf uit je kleding krijgen?
We hebben allemaal weleens verfvlekken op onze outfit gehad. Maar hoe krijg je verf uit kleding Misschien denk je dat verwijderen niet mogelijk is, maar het is makkelijker dan je denkt. Met een paar handige tips en huis-tuin-en-keukenmiddeltjes haal je zelfs hardnekkige acrylverf uit je kleren. Dus geen zorgen meer! Wanneer je kind met verf heeft geknoeid of wanneer je zelf verf tijdens het klussen hebt gemorst, hoef je de kleding met verf vlek niet gelijk weg te gooien. In dit artikel laten we je zien hoe je de verschillende soorten verf uit je kleding kunt halen.
Jurken van viscose om te wassen
Viscose wassen?
Heb jij viscose kleding in je garderobe? Die wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Maar hoe doe je dat? En hoe kun je viscose wassen? In dit artikel ontdek je alle weetjes rondom het wasproces. Kun je viscose met azijn wassen? Krimpt viscose in de was? En hoe kun je deze gevoelige stof drogen en strijken? We leggen het allemaal uit.
Vrouw heeft truien gestreken zonder strijkijzer of strijkplank
Strijken zonder strijkijzer of strijkplank?
Ben je op vakantie en wil je jouw kleding strijken zonder strijkijzer? Dat kan! Je herkent het vast wel: je opent je koffer op je vakantiebestemming en… je favoriete shirt is helemaal gekreukt. Je baalt, want vaak heb je geen strijkijzer of strijkplank op je vakantiebestemming. Je kunt de kreukels er dus niet zomaar even uitstrijken. Gelukkig zijn er andere oplossingen. Je kunt je kleding namelijk eenvoudig strijken zonder strijkplank of strijkijzer. In dit artikel laten we je zes manieren zien, zodat jij vanaf nu weet hoe je kunt strijken zonder strijkijzer. Is je strijkijzer kapot? Ook dan ben jij met onze tips goed voorbereid. Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over kreukels.
Sportkleding om te wassen
Je sportkleding wassen?
Ben jij een sportfanaat? Dan is sportkleding wassen voor jou niets nieuws. Maar hoe doe je dat nou goed? We hechten allemaal belang aan een fris en schoon gevoel. En we willen ook dat de kwaliteit van onze sportkleren mooi blijft. Als je het ons vraagt is het heel belangrijk om je in het wasproces te verdiepen. Wij geven je 8 tips waarmee jij je sportoutfit lang mooi houdt en vieze geurtjes voorkomt. Zeg dus maar snel adieu tegen achterblijvende bacteriën. Hallo schone en frisse sportkleding.
Zonnebrand wordt uit bikini verwijderd
Zonnebrand uit kleding verwijderen
Zonnebrand uit je kleding halen: hoe doe je dat op de juiste manier? En krijg je zonnebrand überhaupt wel uit je kleren? In de zomer wil je natuurlijk niet verbranden in de zon, dus dat betekent: heel veel smeren. Maar met al dat smeren ontstaan er ook weleens zonnebrandvlekken op je zwemkleding. Zonnebrandcrème is best wel een vettige crème. Daarom krijg je die gele of oranje vlekken er niet zomaar met een beetje water uit. Gelukkig zijn er een aantal andere manieren waarop je eenvoudig zonnebrandvlekken uit je badmode haalt. In dit artikel geven we 6 tips, zodat jij vlekkeloos de zomer kunt doorkomen.
Truien van merino wol
Merino wol
Misschien vraag je jezelf af: wat is merino wol? Grote kans dat je er nog niet van gehoord hebt, maar dat je het al wel eens gedragen hebt. Merinowol is een hele zachte wolsoort en wordt daarom veel gebruikt voor het maken van allerlei kledingstukken. Merino wol kent nadelen, maar deze wegen niet op tegen de vele voordelen. In dit artikelen zetten wij alle eigenschappen, voor- en nadelen van deze wolsoort uiteen.
Kleding met kauwgomvlek
Kauwgom uit je kleding halen
Kauwgom in kleding: niemand wil het, maar het overkomt ons allemaal weleens. Het lijkt dan alsof je de kauwgom nooit meer uit je kleding krijgt, want afkrabben lukt niet. En als je het toch probeert, blijf je nog steeds kauwgomresten zien. Op zo'n moment denk je misschien wel dat je het kledingstuk beter kunt weggooien. Niet doen, want je kunt kauwgom uit je kleding verwijderen met een aantal simpele trucjes. In dit artikel geven we je zeven tips waarmee jij eenvoudig kauwgum uit je kleren krijgt.
Sokken om te wassen
Sokken wassen
Je denkt misschien niet zo vaak na over sokken wassen. Maar het wassen van je kousen verdient wel wat meer aandacht. Hoe fijn is het om een zacht, fris gewassen paar aan te kunnen trekken? Sokken worden van verschillende materialen gemaakt. Katoenen kousen moet dus op een heel andere manier worden gewassen dan een paar van wol. In dit artikel gaan we uitgebreid in op het wassen van sokken. Verdwijnen jouw sokken soms in de wasmachine? Dat is na het lezen van ons artikel in elk geval verleden tijd.
Zijden stof om te wassen
Zijde wassen
Is het tijd om je zijden kleding te wassen? Dan rijst natuurlijk de vraag hoe je dat goed doet. Zijde is namelijk een gevoelige stof die extra aandacht verdient. Maar hoe behandel je dit materiaal met zorg? Kun je zijde in de wasmachine wassen? En hoe was je bijvoorbeeld een zijden sjaal? Je komt het allemaal te weten in dit artikel.