8 denier panty onder jurk
Laura Jansen

Laura Jansen

Hoeveel denier panty heb ik nodig?

Zo kies jij de juiste denier

Panty's – je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten, maar hoeveel denier panty past bij jou? Kies je voor een dikke en warme panty of juist voor een dun, doorschijnend exemplaar? In dit artikel laten we je zien welke soorten denier panty's er zijn. Zo weet jij straks precies welke hoeveelheid denier en welke dikte je voor je panty wilt hebben. Zo hoef je niet meer te twijfelen.

Het belangrijkste in één oogopslag

  • Het woord denier wordt gebruikt voor het meten van de fijnheid van garen of vezels. Hoe dunner de panty, hoe lager het denier aantal.
  • De ultra sheer panty van 8 tot 15 denier is een panty die zo transparant is dat het lijkt alsof je geen panty draagt.
  • De sheer panty van 16 tot 20 denier is nog steeds transparant, maar wel wat dikker en sterker dan de ultra sheer panty. De sheer panty heb je in twee varianten: een matte en een glanzende veriant.
  • De semi transparante panty van 21 tot 40 denier is wat sterker en je ziet bij deze panty de oneffenheden op je been niet meer. Kies bij de semi transparante panty niet voor een huidkleurig exemplaar, want dat ziet er iets minder mooi en natuurlijk uit.
  • De opaque panty van 41 tot 70 denier is een sterke en warme panty, bijvoorbeeld voor in het najaar. In de opaque panty zijn je benen bijna niet meer zichtbaar.
  • De thick opaque panty vanaf 70 denier is nog dikker en zit lekker warm in de winter. Je krijgt ook minder snel gaatjes in deze panty.
  • De mega thick opaque panty van 100+ denier bedekt je benen compleet, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Deze panty is warm en lijkt op een maillot of legging.

Wat is een denier panty?

Wat is eigenlijk de betekenis van denier? Dat leggen we eerst even uit. Het woord deniers wordt gebruikt voor het meten van de fijnheid van garen of vezels. Eigenlijk is het dus heel simpel als je kijkt naar het aantal deniers van een panty. Hoe dunner de panty, hoe lager het denier aantal. Een panty van 15 denier is dus een stuk dunner dan een panty van bijvoorbeeld 60 denier. Maar welke deniers panty's zijn er allemaal? En hoeveel denier past bij jou? Dat kun je eenvoudig bepalen aan de hand van onderstaande informatie.

Hoeveel denier panty kan ik het best dragen?

Hoeveel denier panty de beste keuze is, hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak. Maar ook de gelegenheid en natuurlijk het weertype en het seizoen spelen een belangrijke rol bij je keuze. Wil je in de winter lekker warm blijven? Ga dan juist voor een dik, warm exemplaar. Is het heel warm in de zomer, maar wil je toch een panty aan? Dan kies je het best voor een superdun exemplaar. Bij denier panty's hanteren we de volgende indeling:

Ultra sheer panty 8 tot 15 denier

De ultra sheer panty van 8 tot 15 denier is een panty die zeer transparant is. Het lijkt er op het eerste gezicht op dat je geen panty draagt. Wanneer jij het mooi vindt dat je panty haast onzichtbaar is, dan is dit de perfecte denier panty voor jou. De ultra sheer panty is eigenlijk een soort second skin en ook echt mooi om in de zomer te dragen. Let wel op dat je deze panty's op de juiste manier aantrekt, zodat er geen gaatje kan ontstaan. Hoe je dit doet? Je leest het in het artikel 'Ladder in panty'.

Sheer panty 16 tot 20 denier

De sheer panty van 16 tot 20 denier is nog steeds een transparante panty, maar wel een stukje dikker en sterker dan de ultra sheer panty. Bij deze panty zijn je benen nog steeds zichtbaar. Je kunt de sheer panty prima overdag dragen. Je hebt deze panty vaak in twee varianten, namelijk een matte en een glanzende versie. De glanzende panty geef je look een extra glamour uitstraling.

Semi transparante panty 21 tot 40 denier

Wil jij een wat warmere panty, maar wel een eentje waar je nog steeds een klein beetje je been doorheen ziet? Kies dan voor de semi transparante panty van 21 tot 40 denier. Maar hoe dik is een 40 denier panty dan precies? De 40 denier panty is wat sterker en je ziet bij deze panty de oneffenheden op je been niet meer. Tip: Kies bij een semi transparante panty niet voor een huidkleurig exemplaar, want dat ziet er wat minder mooi en minder natuurlijk uit. Wil jij een huidkleurige panty? Dan kun je beter kiezen voor de ultra sheer of sheer panty.

Opaque panty 41 tot 70 denier

De opaque panty van 41 tot 70 deniers is een sterke en warme panty, bijvoorbeeld voor in het najaar. Het gaat hierbij vaak om een 60 denier panty. Maar hoe dik is een 60 denier panty? Een exemplaar van 60 denier is redelijk dik, want je benen zijn in zo'n panty bijna niet meer zichtbaar. Ideaal voor onder een mooie jurk of rok.

Thick opaque panty 70 tot 99 denier

Ben jij een koukleum en houd jij je benen graag lekker warm in de winter? Dan is de thick opaque panty vanaf 70 denier echt perfect voor jou. Deze panty's staan bijvoorbeeld erg leuk onder een little black dress. Daarnaast is deze een stuk dikker door het hoge aantal denier en daarom ook duurzaam. Je zult minder snel gaatjes in de thick opaque panty krijgen en hij gaat extra lang mee.

Mega thick opaque panty 100+ denier

Wil jij je benen compleet bedekken? Kies dan voor een hele dikke panty van meer dan 100 denier. Je benen zullen niet meer zichtbaar zijn en deze panty is dus ook heerlijk warm. De dikte van de mega thick opaque panty kun je vergelijken met een maillot of legging.

Welke denier panty kies jij?

Hieronder nog een samenvatting met vragen waarmee je kunt bepalen welke panty bij je past.

Welke deniers panty's zijn er?

Je hebt panty's van 8 tot 100 denier (en soms zelfs nog meer denier).

Wat is de dunste panty?

De ultra sheer en sheer panty zijn de dunste panty's. Dit zijn panty's van 8 tot 20 denier. Ze zijn perfect voor in de zomer of het voor- en najaar wanneer het niet te koud is.

Welke panty's bieden warmte, maar zijn toch doorschijnend?

Als jij een iets dikkere panty wilt die wat warmer is, kun je het beste voor een semi transparante of opaque panty kiezen.

Welke denier panty is geschikt voor onder een jurk?

Dit hangt af van het type jurk je draagt. Onder een zomerjurk kun je het beste de ultra sheer panty 8 tot 15 denier dragen, omdat je deze bijna niet ziet. Onder een winterjurk kun je een opaque panty van 41 tot 70 denier panty dragen of een panty met nog meer deniers.

Hoeveel denier panty draag je in de winter?

De thick opaque tot de mega thick opaque panty's zijn de dikste panty’s. Dit zijn panty's van 70 tot 100 denier of meer. Perfect voor hele koude dagen in de winter.