Zo ontstaat dat heerlijke gevoel van kasjmier

We kennen en waarderen kasjmier in de vorm van pullovers, sjalen en mutsen, maar ook als materiaal voor jurken en rokken. Het materiaal is lekker zacht — ideaal om ons tegen de winterse kou te wapenen en te zorgen voor een heerlijk knus gevoel in de donkere maanden. Maar waar komt de zachte wol vandaan, en hoe komt het dat het materiaal zo lekker aanvoelt?


De oorsprong van kwalitatief kasjmier

Het begint bij: de wol van kasjmiergeiten

De kasjmiervezels waaruit de heerlijk zachte wol wordt gesponnen die we kennen en waar we gek op zijn, zijn een beperkte grondstof. Ze worden gewonnen uit het onderhaar van kasjmiergeiten, die hun naam danken aan de regio Kasjmier in Zuid-Azië. Voor het verzamelen van de geliefde wol worden de kasjmiergeiten één keer per jaar geborsteld — met een opbrengst van slechts ongeveer 200 gram haar per dier.

Natuurlijk goed: Opbouw en eigenschappen van kasjmiervezels

Kasjmierwol behoort tot de edele wolsoorten en heeft talrijke luxueuze eigenschappen: Het materiaal is warm, waterafstotend en flexibel. Strijken is meestal niet nodig. Het materiaal is vuilafstotend, neemt nauwelijks geurtjes op en is scheurbestendig.

De kern van de zaak: Kasjmier is superzacht en kriebelt niet. Dat hebben we te danken aan de opbouw van de vezel. Kasjmiervezels zijn ontzettend fijn.

De verwerking van kasjmier

Vanuit de natuur jouw kledingkast in:
de verwerking van kasjmiervezels

Wit, grijs, bruin of zwart — dit zijn de vier natuurlijke kleuren van kasjmierwol. Gelukkig kan de wol tegenwoordig zonder kwaliteitsverlies worden geverfd. Zo kun je tijdens het stylen ook voor kleuraccenten zorgen met een kasjmieren pullover of accessoire. Bij de verwerking van de wol wordt onderscheid gemaakt tussen producten van zuiver kasjmier en producten met kasjmier. De laatsten moet minimaal 14,5 procent kasjmier bevatten.

Een kwestie van kwaliteit: Daar kun je op vertrouwen

Of het nu gaat om pure kasjmier of een mix van materialen — volgens ons moeten kasjmieren producten zorgen voor tijdloze looks waar je nog jaren blij mee bent. Daarom moeten kasjmieren producten die bij Peek & Cloppenburg verkrijgbaar zijn, aan hoge standaarden voldoen. Bij alle kasjmieren stijlen die je bij ons aanschaft, kun je er zeker van zijn dat de kasjmiervezels vóór de verwerking zijn geproduceerd en gewassen door een gecertificeerd bedrijf. Bovendien controleert ons inkoopbureau regelmatig de betrouwbaarheid en kwaliteit tijdens de productie van onze kasjmieren producten. Zodat je nog lang kunt genieten van onze kasjmieren stijlen.

Het onderhoud van kasjmier

ONDERHOUD –
ZO ONDERHOUD JE KASJMIER

Kasjmier is een materiaal dat weliswaar niet vaak verzorging heeft, maar als het moet gebeuren, luistert het heel nauw. Wij beantwoorden alle vragen rondom de reiniging, verzorging en opslag van kasjmier. Zodat je favorieten je lang warm kunnen houden.


LEES MEER >

KASJMIERMERKEN